دوشنبه 1 بهمن 1403

تصویب 20 طرح برای مقابله با کرونا در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
تصویب 20 طرح برای مقابله با کرونا در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک

وزیر علوم به منظور در جریان قرار گرفتن از آخرین اقدامات محققان در زمینه تشخیص بیماری کرونا، از آزمایشگاه ژنتیک پزشکی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری بازدید کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر منصور غلامی، امروز در بازدید از بخش‌های مختلف آزمایشگاه ژنتیک پزشکی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری از نزدیک در جریان تلاش‌ها و اقدامات صورت گرفته از سوی محققان این مرکز در دوران مقابله با شیوع کرونا قرار گرفت و پس از گفت‌وگوی نزدیک و رودررو با پژوهشگران و کارشناسان آزمایشگاه و شنیدن گزارشی از روند فعالیت‌های صورت گرفته از مجموعه اقدامات محققان فعال در این آزمایشگاه قدردانی کرد. در این بازدید دکتر مصطفی مطلبی، رییس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، به ارائه گزارش اجمالی از اقدامات پژوهشگاه پرداخت و گفت: شیوع ناگهانی ویروس کرونا جوامع بسیاری از جمله ایران را غافلگیر کرد و آنها را به سمت اقدامات عاجلی همچون تغییر کاربری بعضی از بخش‌ها سوق داد.

3000 تشخیص در آزمایشگاه ژنتیک پزشکی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک

وی افزود: آزمایشگاه ژنتیک پزشکی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری نیز پس از دستور وزارت علوم مأموریت تشخیصی خود را آغاز کرد و در مجموع تاکنون حدود 3000 تشخیص انجام داده است. دکتر مطلبی اضافه کرد: از دیگر اقدامات پژوهشگاه در این بخش می‌توان به تشکیل 9 کارگروه پژوهشی با همکاری محققان پژوهشگاه و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های کشور اشاره کرد.

به گفته رییس پژوهشگاه ژنتیک، از زمان شروع اقدامات لازم در این بخش تا امروز حدود 170 طرح از سراسر کشور دریافت شده که از این میان 20 طرح تصویب شده است. وی از دیگر اقدامات این پژوهشگاه را تشکیل کانون تفکر مقابله با کرونا برای رصد و گزارش آخرین یافته‌ها عنوان کرد. در ادامه دکتر محمدحسین صنعتی، رییس آزمایشگاه ژنتیک پزشکی با اشاره به تشکیل آزمایشگاه از سال 1378 گفت: تا امروز در این آزمایشگاه به حدود دو هزار بیماری ژنتیکی خدمت‌رسانی شده است. با همکاری وزارت علوم اقدامات جدی درخصوص تشخیص کرونا و دیگر حوزه‌های مرتبط صورت گرفته است.

به گفته وی این آزمایشگاه امروز توانایی پذیرش 600 نمونه را در یک شیفت و 1200 نمونه را در دو شیفت داراست.

بنا بر اعلام روابط عمومی وزارت علوم، در ادامه بازدید دکتر مسعود هوشمند، عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری به تشریح نحوه عملکرد آزمایشگاه ژنتیک پزشکی در دوران کرونا و توضیح عملکرد بخش‌های مختلف و اقدامات صورت گرفته در هر بخش از آزمایشگاه پرداخت.

انتهای پیام