تصویر جدید تلکسوپ فضایی "جیمز وب" از یک ساعت شنی در آسمان!
جدیدترین تصویر خیرهکننده تلسکوپ فضایی جیمز وب، نگاهی به یک پیشستاره (ستاره در حال شکلگیری) با نام L1527 است که در ابری به شکل یک ساعت شنی پنهان شده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ جدیدترین تصویر خیرهکننده تلسکوپ فضایی جیمز وب، نگاهی به یک پیشستاره (ستاره در حال شکلگیری) با نام L1527 است که در ابری به شکل یک ساعت شنی پنهان شده است. این تصویر فوقالعاده با کمک توانایی جیمز وب برای دیدن طول موجهای فروسرخ نامرئی برای چشم انسانها، گرفته شده است.
پیشستارهها (Protostars) اجسامی با وزن زیاد در سحابیها هستند که به تعادل هیدرواستاتیکی نرسیدهاند و به تدریج با طی کردن "مسیر هایاشی" منقبض و کمنور شده و تشکیل یک ستاره را میدهند؛ مسیر هایاشی (Hayashi track) مسیری فرضی در نمودار هرتسپرونگ - راسل است که پیشستارهها آن را میگذرانند تا به تعادل هیدرواستاتیکی برسند. در طول این مسیر درخشش پیشستاره کاهش یافته و دمایش ثابت میماند.
تلسکوپ "جیمز وب" شواهدی از وجود دیاکسیدکربن در یک سیاره کشف کرد
تصاویر حیرتانگیز "جیمز وب" از بزرگترین سیاره منظومه شمسی تصویر جدید تلسکوپ "جیمز وب" از کهکشان "چرخ گاری"! Protostar L1527 در وسط این ابر مواد ساعت شنی شکل قرار گرفته است L1527 یک ستاره جوان است و فقط حدود 100 هزار سال سن دارد.تلسکوپ جیمز وب در این تصویر به ما نشان میدهد که منظومه شمسی خودمان در نخستین روزها چگونه بوده است. خط تاریکی که در اطراف ساعت شنی دیده میشود، یک قرص پیشسیارهای است، صفحهای چرخان از گاز و غبار که پیشستاره را احاطه کرده است. ستاره جدید، نور را از بالا و پایین پخش میکند که همین امر باعث ایجاد ظاهری شبیه به یک ساعت شنی شده است.
ناسا روز چهارشنبه در بیانیهای اعلام کرد: شاخصترین ویژگیهای آن، ابرهای آبی و نارنجی در این تصویر مادون قرمز رنگی است که حفرههایی را نشان میدهد که در اثر پرتاب مواد از پیشستاره و برخورد با مواد اطراف ایجاد شدهاند. مناطق آبی نشاندهنده لایههای نازکتر از غبار و نارنجی نشاندهنده غبار ضخیمتر است.