تعاونیهای توزیعی کالا را به دست مصرف کننده واقعی میرسانند
مشهد - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: در صورت شناسایی تعاونیهای هدفمند در شبکه توزیع و تقویت آنها میتوان کالای اساسی را به دست مصرف کننده واقعی رساند.
علی رسولیان عصر پنجشنبه در پانزدهمین جشنواره تجلیل از تعاونیهای برتر و کارآفرین خراسان رضوی افزود: در شرایط کنونی نیازمند مشارکت تعاونیها در حوزه تامین و توزیع کالاهای اساسی هستیم و باید در این وضعیت دشوار تعاونیها به یاری دولت بشتابند.
وی با اشاره به دو برنامه مهم خراسان رضوی در حوزه اقتصادی ادامه داد: نخستین برنامه در راستای عمل به فرمایش رهبر معظم انقلاب اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در روستاهاست که در این زمینه تعاونیها در قالب معینهای اقتصادی الگوی مثلث توسعه اقتصادی - فرهنگی نقش مهمی ایفا کردهاند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: برنامه دوم خراسان رضوی احصای پروژههای بزرگ سرمایهگذاری در استان است که بخش مهمی از آنها در حوزه تعاونی تعریف شده است.
رسولیان افزود: منابع خرد زیادی در دست مردم است اما مسیر درستی برای هدایت این منابع به سمت تولید پیش بینی نشده است هرچند بخشی از منابع خرد مردم به سمت بورس هدایت شده است اما هنوز نتوانسته در بخش تولید موثر واقع شود و مصداق آن وجود حدود 120 هزار میلیارد تومان منابع مالی در شبکه بانکی خراسان رضوی است.
وی ادامه داد: اگر بتوان سرمایههای خرد را با بهرهگیری از روشهایی گردآوری کرد و مسیر تعاونی و بورس را با هم تطبیق داد و صندوقهای بورسی را با کمک تعاونیها ایجاد و آنها را فعال کرد در نهایت قادر خواهیم بود سرمایهها را به سمت بخش تولید هدایت کنیم.
معاون استاندار خراسان رضوی به نقش تعاونیها در توسعه مسکن اشاره کرد و گفت: سرمایهگذاری در حوزه مسکن منجر به اشتغالزایی و فعال سازی بسیاری از صنایع میشود که در برخی موارد از این حوزه غافل شدهایم.
رسولیان با تاکید بر مشارکت بیشتر تعاونیها در حوزه مسکن گفت: ساخت 24 هزار واحد مسکونی با همکاری استانداری، آستان قدس رضوی، شهرداری، کمیته امداد امام خمینی (ره)، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و بنیاد مستضعفان در حاشیه شهر مشهد و باقی نقاط استان آغاز شده است.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: سرمایههای خرد مردم منبع مالی تعاونیها است و اهداف انقلاب اسلامی در زمینه کاهش فقر، توازن توسعه، عدالت اجتماعی، اشتغالزایی و باز کردن بسیاری از گرههای اقتصادی با بهرهگیری از تعاونیها محقق میشود.
محمد سنجری افزود: هفت هزار و 217 تعاونی با سرمایه گذاری چهار هزار و 250 میلیارد ریال و چهار میلیون و 600 هزار نفر عضو در خراسان رضوی فعال است که 115 هزار فرصت شغلی به وجود آورده است.
وی اضافه کرد: 600 تعاونی هم با 66 هزار نفر عضو و سرمایهگذاری 500 میلیارد ریال و اشتغالزایی برای هفت هزار و 700 نفر در حوزه زنان خراسان رضوی فعال است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: بیشترین تعداد تعاونیهای خراسان رضوی مربوط به حوزه خدمات با سهم 34 درصدی از کل تعاونیهای فعال است و هشت تعاونی نیز در حوزه دانش بنیان فعالیت دارند.
سنجری افزود: از شهریور ماه سال گذشته تاکنون 272 تعاونی در خراسان رضوی با پنج هزار و 586 نفر عضو و سرمایهگذاری 44 میلیارد ریال تشکیل شده است که برای پنج هزار و 282 نفر فرصت شغلی ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: امسال تعاونیهای خراسان رضوی 72 میلیون دلار صادرات کالا داشتند و در هفته تعاون امسال نیز 106 طرح تعاونی با سرمایهگذاری هزار میلیارد ریال و اشتغالزایی برای 652 نفر در استان اجرا شد.
وی تشکیل 141 تعاونی روستایی از محل تسهیلات اشتغل روستایی، پرداخت 350 میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت به 46 تعاونی روستایی، انعقاد تفاهم نامه با 26 تعاونی فعال به عنوان معین اقتصادی در 57 روستا و اجرای 178 پروژه توسط آنها در روستاها را از دیگر دستاوردهای خراسان رضوی در حوزه تعاون برشمرد.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: تعاون قوی ترین بخش اقتصادی کشور به لحاظ قوانین بالادستی است ولی متاسفانه قوانین حمایتی بخش تعاونی اجرا نمیشود.
سنجری با تاکید بر افزایش سرمایه بانک توسعه تعاون افزود: امسال در قانون بودجه 28 هزار میلیارد ریال سرمایه برای بانک توسعه تعاون در نظر گرفته شده است که محل تامین آن را مبالغ حاصل از فروش ساختمانهای مازاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار دادهاند که البته اداره کل تعاون استان ساختمانهای مازاد در اختیار ندارد.
وی همچنین بر افزایش سرمایه صندوق ضمانت بخش تعاون، در اولویت قرار دادن بخش تعاون در خصوصی سازی و واگذاری شرکتهای دولتی تاکید کرد.
در پایان این مراسم از 26 تعاونی برتر خراسان رضوی تجلیل شد.
*س_برچسبها_س*