پنج‌شنبه 24 آبان 1403

تعبیر فارسی‌زبانان از جایزه ادبی جلال آل احمد به جایزه نوبل ادبیات

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
تعبیر فارسی‌زبانان از جایزه ادبی جلال آل احمد به جایزه نوبل ادبیات

رمضانی گفت: جایزه جلال آل احمد به عنوان جایزه ادبیات نه‌تنها در جغرافیای ایران امروز بلکه در خارج از ایران هم مورد توجه نویسندگان فارسی‌زبان کشور‌های مختلف است.

اختتامیه شانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد و جشن یکصد سالگی تولد جلال با عنوان یک قرن جلال در تالار وحدت در حال برگزاری است.

در ابتدای مراسم کلیپی از شهید سید رضی موسوی، همرزم شهید سلیمانی و بزرگان عرصه ادبیات پخش شد که دیگر در کنار ما نیستند.

علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران به عنوان اولین سخنران مراسم درباره اختتامیه شانزدهمین دوره جلال آل احمد گفت: جلال آل احمد به عنوان نویسنده مطرح معاصر که قابلیت الگوگیری برای ما دارد، هر سال تحفه‌ای برای اختتامیه دارد. سال گذشته هفتادمین سال انتشار کتاب غرب‌زدگی بود، که ما آن روز‌ها در کشور نیاز به مرور آن داشتیم.

رمضانی ادامه داد: امسال که صدمین سالروز تولد جلال آل احمد است، جلال ما را به سمت کتاب دیگری می‌برد، که برای سرزمین اشغالی نوشته است. کتاب سفر به ولایت عزرائیل حول محور سفر او در سال 1342 یعنی پانزده سال بعد از شکل‌گیری دولت جعلی رژیم صهیونیستی نوشته شد. آنجا جلال پرده از آپارتاید رژیم صهیونیستی برمی‌دارد و افراط‌گری بیرون راندن فلسطینیان را برای ما روایت می‌کند.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران افزود: جایزه جلال آل احمد به عنوان جایزه ادبیات نه‌تنها در جغرافیای ایران امروز بلکه در خارج از ایران هم مورد توجه نویسندگان فارسی‌زبان کشور‌های مختلف است، که تعبیر‌های مختلفی از جایزه ادبی جلال آل احمد داشتند، که آن‌ها را برایتان قرائت می‌کنم. همه گویند ایران چه بزرگ است، بزرگ این همه در سخن و بر خرد پیران است. این بیت ادیب بزرگ تاجیک سخن همه فارسی‌گویان و فارسی‌نویسان جهان است. آن‌ها ایران اسلامی را قبله‌گاه خود می‌دانند و این دُر قیمتی است.

در حال تکمیل...

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات