شنبه 29 دی 1403

تعطیلات مدارس تغییر می کند؛ تعطیلات تابستان کاهش و زمستان تعطیل می‌شود؟

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
تعطیلات مدارس تغییر می کند؛ تعطیلات تابستان کاهش و زمستان تعطیل می‌شود؟

وزیر آموزش و پرورش در واکنش به این جمله که «برخی افراد یکی از راه حل‌ها را تعطیلات زمستانی می‌دانند»، گفت: موضوع تعطیلات زمستانی، ارتباط مستقیمی با آلودگی هوا ندارد عرشه آنلاین: ایده تعطیلات زمستانی و کاهش تعطیلات تابستانی مدارس نخستین بار در سال 1336 از سوی وزارت فرهنگ آن زمان مطرح شد، اما، چون مورد موافقت مسؤولان وقت آن زمان قرار نگرفت، مسکوت ماند. امروز رضامراد صحرایی وزیر آموزش...

عرشه آنلاین: ایده تعطیلات زمستانی و کاهش تعطیلات تابستانی مدارس نخستین بار در سال 1336 از سوی وزارت فرهنگ آن زمان مطرح شد، اما، چون مورد موافقت مسؤولان وقت آن زمان قرار نگرفت، مسکوت ماند.

امروز رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش در تازه ترین اظهار نظر با بیان اینکه تعطیلات زمستانی را از لحاظ کارشناسی قابل بررسی می‌دانم، گفت: مطالعات نشان داده است در شرایط آلودگی هوا، کشورهای مختلف کمتر به تعطیلی مدرسه‌ها روی می‌آورند و سعی می‌کنند صنایع آلاینده را تعطیل کنند و همینطور دستورالعمل فعالیت در آلودگی هوا دارند.

چندی پیش محسن پیرهادی، رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس از طرح تعطیلات زمستانی استقبال و انرا یک مسکن موقتی برای مقابله با آلودگی هوا دانشت. نمایندگان بخش خصوصی نیز در یک دیدار با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به مناسبت هفته هوای پاک دطرح تصویب لایحه تعطیلی زمستانی مدارس را ارائه دادند. سعید تاجیک رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق بازرگانی تهران اعلام کرد: یک راهکار خاص داریم، تعطیلی زمستانی یک ماهه مدارس در بازه 15 آذر تا 15 دی اضافه شود و در مقابل تعطیلات تابستانی در خرداد و شهریور کم شودمحسن پیرهادی، رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس در این رابطه به اکو ایران گفت: می‌توان با کاستن 10 روز از تعطیلات تابستان وتوزیع طی نیم دوم سال به نوعی آن را سامان دهی کرد

آموزش و پرورش موافق تعطیلی مدارس در زمستان 

امروز رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش در تازه ترین اظهار نظر با بیان اینکه تعطیلات زمستانی را از لحاظ کارشناسی قابل بررسی می‌دانم، گفت: مطالعات نشان داده است در شرایط آلودگی هوا، کشورهای مختلف کمتر به تعطیلی مدرسه‌ها روی می‌آورند و سعی می‌کنند صنایع آلاینده را تعطیل کنند و همینطور دستورالعمل فعالیت در آلودگی هوا دارند.

رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که «با تعطیلات ناشی از آلودگی هوا یا بارش برف چه باید کرد؛ آیا آموزش مجازی (شاد) کافی است؟»، اظهار کرد: ما در مقاطعی که با آلودگی هوا مواجه هستیم باید راهکاری را انتخاب کنیم که حداقل آسیب را به مدرسه‌ها بزند.

وی با اشاره به اینکه چندین راهکار برای حل این مسأله وجود دارد، اضافه کرد: اصلی‌ترین آن، اجرای قانون هوای پاک است که در صورت اجرا قطعا آلودگی هوا به‌گونه‌ای نخواهد بود که مدارس ما را به تعطیلی بکشاند.

وزیر آموزش و پرورش در واکنش به این جمله که «برخی افراد یکی از راه حل‌ها را تعطیلات زمستانی می‌دانند»، گفت: موضوع تعطیلات زمستانی، ارتباط مستقیمی با آلودگی هوا ندارد؛ اگرچه در زمان آلودگی هوا، این مسأله بیش از هر زمان دیگری مطرح می‌شود. وی ادامه داد: بنده در ماه مهر مکاتبه‌ای با رئیس سازمان محیط زیست داشتم و از ایشان الگوی زمانی آلودگی‌های هوا را تقاضا کردم تا بر اساس آن، پیش‌دستانه نسبت به اعمال برخی از محدودیت‌ها اقدام کنیم.

وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه آنچه مهم‌تر از تعطیلات زمستانی است، بحث اصلاح تقویم آموزشی مدرسه است، اظهار کرد: این تقویم مصوبه مجلس است و صرفا از طریق مجلس شورای اسلامی قابل اصلاح است.

ماجرای تعطیلی زمستانی مدارس 

یکی از پیشنهاد‌هایی که چندین سال است درباره کاهش آلودگی هوا در اواخر پاییز و زمستان مطرح می‌شود، طرح تعطیلات زمستانی است؛ طرحی که هرچند وقت یکبار مطرح می‌شود و دوباره به سکوت می‌رود. گفته شده است ایده تعطیلات زمستانی و کاهش تعطیلات تابستانی مدارس نخستین بار در سال 1336 از سوی وزارت فرهنگ آن زمان مطرح شد، اما، چون مورد موافقت مسؤولان وقت آن زمان قرار نگرفت، مسکوت ماند.

در سال 75 قرار شد 10 روز در میانه زمستان تعطیل باشد؛ طبق این طرح، دانش‌آموزان 15 روز زودتر و در میانه شهریور، سال تحصیلی را آغاز می‌کردند تا تعطیلات زمستانی، داشته باشند.

وزیر وقت آموزش و پرورش، هدف از اجرای آن را امکان مسافرت‌های زمستانی خانواده‌ها و ایرانگردی در این فصل عنوان کرده بود که این طرح اتفاقا دو، سه سال اجرا شد، اما بعد با تغییر نظام آموزشی عملا اجرا نشد.

رئیس وقت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری هم در سال 93 نسبت به نبود تعطیلات زمستانی گلایه داشت. وی در این خصوص گفته بود: «با وجود اینکه ایران اقلیم‌های متنوعی دارد و بسیاری از شهر‌ها در زمستان آب وهوای خوبی دارند، اما هنوز زمستان برای بسیاری از مردم ایران فصل سفر نیست، چون فصل مدارس است» و همین شد که پیشنهاد طرح تعطیلات زمستانی را به دولت داد و در همان زمان مطرح شد که آموزش و پرورش خیلی باید طرح تعطیلات زمستانی موافق نیست و این طرح هم به نتیجه‌ای نرسید.

بعد از آن دوباره در دی سال 95، رئیس وقت سازمان حفاظت محیط زیست از پیشنهاد تغییر تعطیلات به وزارت آموزش و پرورش خبر داد و عنوان شد که این طرح در دولت در دست بررسی است، اما این طرح هم به سرنوشت طرح‌های قبلی پیوست.

سپس در شهریور سال 1397 بود که دوباره طرح تعطیلات زمستانی توسط مسؤولان وقت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و سازمان حفاظت محیط زیست با هدف توسعه و رونق گردشگری در فصل زمستان و کاهش آلودگی هوا در کلان‌شهر‌ها مطرح شد و پیش‌بینی شد مدارس پنج روز تعطیل باشند که با احتساب دو پنجشنبه و دو جمعه این تعطیلات به 9 روز می‌رسید.

در آذر همان سال سید محمد بطحایی وزیر وقت آموزش و پرورش درباره تعطیلات زمستانی گفت: «یک نظر این است که تعطیلات زمستانی نیاز به مصوبه مجلس دارد و نظر دیگر این است که توسط شورا‌های آموزش و پروش استان بررسی شود؛ نگرانیم که ناهماهنگی‌هایی بین استان‌ها به وجود آید. برای همین گفته‌ام که امسال این موضوع منتفی است و برای امسال اتفاق نخواهد افتاد».

طرح تعطیلات زمستانی که در آن زمان با سر و صدا و پُر شتاب مطرح شده بود، خیلی زود به سکوت رفت و خبری از آن نشد.

منبع: فارس هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

تعطیلات مدارس تغییر می کند؛ تعطیلات تابستان کاهش و زمستان تعطیل می‌شود؟ 2
تعطیلات مدارس تغییر می کند؛ تعطیلات تابستان کاهش و زمستان تعطیل می‌شود؟ 3