تعطیلیهای مکرر خسارت سنگین به باشگاههای ورزشی قم زد
قم - ایرنا - رئیس هیات بدنسازی و پرورشاندام قم با اشاره به ایجاد مجدد محدودیتها برای فعالیت باشگاههای ورزشی و بسیاری از اصناف این استان به دلیل شیوع مجدد کرونا گفت: تعطیلیهای مکرر، خسارت سنگینی به باشگاههای ورزشی خصوصی قم تحمیل کرده است.
سعید آمده روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا بابیان اینکه به باشگاههای دولتی به دلیل بخشش اجارهبهای آنها به دلیل شیوع کرونا خسارت کمتری واردشده است، افزود: باشگاههای ورزشی خصوصی به دلیل چند برابر شدن اجارهبهای این اماکن در ماههای اخیر و تعطیلی مکرر فعالیتها، بهشدت خسارتدیدهاند.
وی اجارهبهای ماهانه باشگاههای متوسط و لوکس این استان را بین 50 تا 200 میلیون ریال اعلام کرد و گفت: افزایش هزینهها، تعطیلیهای مکرر و ناکافی بودن بستههای حمایتی موجب شده تا باشگاههای ورزشی به فکر واگذاری سالن و فروش وسایل و تجهیزات ورزشی خود بیفتند.
رئیس هیات بدنسازی و پرورشاندام قم بیان داشت: اداره کل ورزش و جوانان قم با شیوع کرونا و تعطیلی باشگاهها، در حد توان بستههایی برای کمک به باشگاهها و مربیان استان با اعتبارات ملی و استانی تخصیص داده است که این کمکها بسیار ناچیز بوده و جوابگوی هزینههای واردشده به باشگاهها نیست.
آمده ادامه داد: از آغاز شیوع کرونا در اوایل اسفندماه سال گذشته بازدیدهای گستردهای بهمنظور رعایت دستورالعملهای ابلاغی ستاد ملی مقابله با کرونا از باشگاههای استان انجامشده که رعایت مسائل بهداشتی در این باشگاهها بسیار قابلقبول بوده است.
وی با تأکید بر اینکه باشگاههای ورزشی قم خود را ملزم به رعایت کامل مسائل بهداشتی میدانند، اظهار داشت: رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط باشگاههای ورزشی با جدیت انجام میشود.
رئیس هیات بدنسازی و پرورشاندام قم گفت: متاسفانه باشگاههایی که مسائل بهداشتی را بهشدت رعایت میکنند با اصنافی که نسبت به رعایت این موارد بیاعتنا هستند با یکدیگر مقایسه شده و هیچ تفاوتی برای فعالیت آنها در تصمیمگیریها در نظر گرفته نمیشود که این موضوع موجب دلسردی باشگاهداران شده است.
وی افزود: برخی از باشگاهها علاوه بر استفاده از دستگاههای ضدعفونیکننده با استفاده از اشعه فرابنفش، دستگاههای ضدعفونیکننده، بستههای بهداشتی و کاور رایگان، علاوه بر فاصله اجتماعی بیش از 20 متر در باشگاهها، ورزشکاران ملزم به استفاده از ماسک و لوازم بهداشتی شخصی هستند.
آمده ادامه داد: شیوع کرونا و خسارتهای سنگین ناشی از تعطیلیهای مکرر اماکن ورزشی موجب شده تا سرمایهگذاران بخش خصوصی دیگر رغبتی برای سرمایهگذاری در ورزش نداشته باشند که این موضوع آسیبی جدیتر است.
وی با اشاره به نیاز باشگاههای ورزشی برای دریافت حمایتهای مالی گفت: پیشنهاد ما این است که بهجای تعطیلی همه اصناف و فعالیتهای ورزشی، در اعمال این محدودیتها، رعایت شیوهنامههای بهداشتی ملاک باشد تا باشگاهها و اصنافی که مسائل را رعایت میکنند فعالیت آنها ادامه داشته باشد و از فعالیت واحدهای متخلف جلوگیری شود که این موضوع موجب ترغیب رعایت مسائل بهداشتی میشود.
بیش از 20 هزار ورزشکار در باشگاههای بدنسازی و پرورش اندام قم پیش از شیوع کرونا روزانه مشغول فعالیت ورزشی بودند که از این تعداد حدود پنج هزار ورزشکار بیمهشده ذیل این هیات هستند.
«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید 19» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (24 آذر 98) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در 30 دسامبر سال 2019 (9 دی 98) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای 4030، 3136 و 190 تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
*س_برچسبها_س*