تعیین تکلیف افزایش ظرفیت گروه علوم پزشکی در برنامه هفتم توسعه
دبیر شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی با اشاره به هدف گذاری افزایش ظرفیت پذیرش در گروه علوم پزشکی گفت: وزارت بهداشت براساس لایحه برنامه هفتم توسعه نمی تواند 25 درصد سالانه افزایش ظرفیت دهد.
دبیر شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی با اشاره به هدف گذاری افزایش ظرفیت پذیرش در گروه علوم پزشکی گفت: وزارت بهداشت براساس لایحه برنامه هفتم توسعه نمی تواند 25 درصد سالانه افزایش ظرفیت دهد.
دکتر غلامرضا حسن زاده در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: برای هدف گذاری برای افزایش ظرفیت نیروی انسانی در وزارت بهداشت، ما بارها گفته ایم و تاکید کرده ایم که برای آنچه که توان وزارت بهداشت و نیاز کشور است برنامه ریزی کرده ایم.
وی افزود: گاهی ممکن است آمار و ارقام به گونه ای باشد که به وزارت بهداشت اعلام کنند باید بیش از آنچه که وزارت بهداشت برنامه ریزی کرده، افزایش ظرفیت پذیرش صورت گیرد که در اینجا ما می توانیم از ظرفیت مردمی سازی آموزش پزشکی استفاده کنیم تا بتوانیم در بخش هایی که از نظر اقتصادی هزینه بر است از ظرفیت مردم استفاده کنیم و ظرفیت را افزایش دهیم.
دبیر شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی درباره 25 درصد افزایش ظرفیت پذیرش گفت: وزارت بهداشت بر اساس لایحه برنامه هفتم توسعه نمی تواند بیش از میزان اعلامی 25 درصد سالانه افزایش ظرفیت دهد.
وی گفت: در حال حاضر هم مساله ما در وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی این است که وقتی افزایش ظرفیت صورت می گیرد ولی امکانات و پول داده نمی شود، صدای اعتراض اعضای هیات علمی و دانشجویان در می آید، زیرا امکانات فرسوده است و پاسخگو نیست. از همین رو باید یک فکری کنیم بدون اینکه فشار زیادی به سیستم دولتی وارد بشود بتوانیم افزایش ظرفیت را مدیریت کنیم.
حسن زاده افزود: به هر حال ممکن است با هر تغییری، یک اتفاق سلیقه ای رخ دهد اما با تصویب میزان افزایش ظرفیت در لایحه برنامه هفتم توسعه، موضوع قانونمند می شود.
وی درباره تربیت نیروهای حدا واسط با اولویت پرستاری، پیراپزشکی و مامایی گفت: تدوین آئین نامه های مربوط به تربیت نیروهای حدواسط در حال انجام است. نیروی های حدواسط یکی از موارد مورد تاکید وزیر بهداشت است.
دبیر شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی اظهار داشت: ضمن اینکه وزارت بهداشت قصد دارد که موضوع پزشک خانواده را به سلامت خانواده ارتقاء دهد یعنی «پزشکی خانواده» فقط پزشک محور نباشد چرا که یک مددکار اجتماعی، یک بهداشتکار، یک پرستار و ماما هم می توانند در سلامت خانواده نقش مهمی را داشته باشند و این موضوع به صورت یک بسته کامل دیده می شود. بنابراین تمام افرادی که می توانند در سلامت خانواده نقش داشته باشند می توانند ارتقاء پیدا کنند و اگر لازم باشد میزان تربیت نیرو در این بخش افزایش یابد.
وی گفت: آئین نامه توسعه نیروی های حدواسط در حال تدوین است و اگر برنامه هفتم توسعه مصوب شود این موضوع اجرایی می شود.