تغییر در اولویتهای مدیریت شهری و اصلاح بودجه
عضو شورای شهر تهران توضیحاتی درباره اصلاح در بودجه شهرداری، مسیرهای دوچرخه سواری، کشف فساد، انتصابات، اعتراض کارکنان برج میلاد به دلیل پرداخت نشدن حقوقهای آنها، جدایی ری از تهران توضیحاتی ارائه داد.
به گزارش مشرق، انتخابات شورای ششم شهر و روستا 28 خرداد سال جاری برگزار شد. این انتخابات همزمان با انتخابات ریاست جمهوری بود و مردم تهران با رأی قاطع به لیست شورای ائتلاف انقلاب اسلامی به فعالیت 21 نفر در لیست رأی قاطع و مثبت دادند. فعالیت شورای شهر ششمیها در پایتخت تقریبا از نیمه مرداد آغاز شد و مهم ترین اولویت آنها که انتخاب شهردار بود نیز انجام گرفت.
اعضای شورای ششم در دومین جلسه خود «علیرضا زاکانی» را با 18 رای از مجموع 21 رای، به عنوان شهردار تهران انتخاب کردند. پس از یک ماه حکم علیرضا زاکانی توسط وزیر کشور دولت رئیسی ابلاغ شد و 11 شهریور به صورت رسمی کار خود را در شهرداری تهران آغاز کرد و مدیریت شهری جدید شامل شهرداری و شورا برنامههای خود را مدتی است که شروع کردهاند.
درباره موضوعات مختلف در شهر تهران از جمله اصلاح در بودجه شهرداری، مسیرهای دوچرخه سواری، تغییر اولویت های مدیریت شهری، کشف فساد، انتصابات، اعتراض کارکنان برج میلاد به دلیل پرداخت نشدن حقوقهای آنها، جدایی ری از تهران و توسعه سامانه شفافیت و... با احمد صادقی، عضوشورای شهر تهران، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای ششم و رئیس کمیته شفافیت شورا به بحث و گفتوگو نشستیم که جزئیات آن به شرح ذیل است.
وضعیت بودجه نیاز به اصلاحیه دارد / باید جلوی هزینههای بیمورد را گرفت
وضعیت بودجه شهرداری تهران را چگونه ارزیابی میکنید و آیا امکان تغییر در میزان بودجه وجود دارد؟
وضعیت بودجه نیاز به اصلاحیه دارد مدیریت شهری در حال بررسی این موضوع است و باید ارزیابیها انجام شود و تحت اعمال مقررات و ضوابط مدیریت شهری بررسی میکند که آیا میتواند وضعیت بودجه را اصلاح کند و یا با همین بودجه میتوان شرایط را ادامه داد. آنچه مسلم است این بوده که باید جلوی هزینههای بیمورد را گرفت. منظور از هزینههای بیمورد موضوعاتی است که دیگر در اولویت قرار ندارد و لازم نیست که الساعه به آن پرداخته شود. برنامه مدیریت شهری جدید متفاوت از مدیریت قبلی است و اولویت های مدیریت شهری کنونی موضوعات دیگری است.
مسیرهای دوچرخه در پایتخت از اولویت خارج می شود / ساخت هرکیلومتر مسیر دوچرخه یک میلیارد تومان هزینه دارد
منظور شما از هزینههای بیمورد که در اولویت مدیریت شهری قرار ندارد چه موضوعاتی است؟
این مسائل مانند موضوع دوچرخهسواری و یا بهتر است بگوییم مسیرهای دوچرخه در پایتخت است. در برخی از نقاط تهران در مورد ایجاد مسیرهای دوچرخه هزینههای زیادی شده در حالی که کارآیی ندارد به طور مثال در شهرری یا همان منطقه 20 از مسیرهای دوچرخه نه استقبال شده و نه مردم از طراحی آن راضی هستند یا در معابر پرشیب تهران نیز قضیه مسیرهای دوچرخه کارشناسی نشده بوده و هزینههای کلانی بر دوش مدیریت شهری گذاشته است.
هر کیلومتر مسیر دوچرخه راهاندازی شدن آن یک میلیارد تومان هزینه به همراه داشته است که اگر کل مسیرهای دوچرخه ایجاد شده را در نظر بگیریم که 950 تا 960 کیلومتر است تا کنون هزار میلیارد تومان برای راهاندازی معابر دوچرخه اختصاص شده است. در حالی که شهر تهران دارای مناطق مختلف است که شاید ایجاد مسیرهای دوچرخه برای برخی از مناطق لزومی نداشته باشد و یا به عبارتی بهتر است بگوییم کارآیی ایجاد نکند و باید این بودجه را برای جاهای دیگر که اولویت دارد اختصاص دهیم.
توجه به بهبود وضعیت موتورسیکلت ها مهتر از مسیر دوچرخه / موتورسیکلتها به عنوان یک منبع اصلی آلودگی هوا
به نظر شما چه موضوعی نسبت به ایجاد مسیرهای دوچرخه در اولویت قرار دارد؟
ببینید سالهاست که آلودگی هوا گریبانگیر تهرانی بوده و به نظر ما توجه به موضوع موتورسیکلتها به عنوان یک منبع اصلی آلودگی بسیار حائز اهمیت است اگر همین هزینه ساخت مسیرهای دوچرخه را برای تبدیل موتورهای کاربراتوری به برقی اختصاص میدادیم اتفاقات بهتری رقم میخورد. لذا مدیریت شهری بنا دارد هزینهها را به طور کامل مورد بررسی قرار دهد و برخی از مسائل را از اولویت در بیاورد که این مسأله مشکل خاصی ایجاد نخواهد کرد ولی تنها مدیریت شهری جدید فرصت خواسته که بودجه را بررسی کند. ما هم منتظر بررسیهای آنها هستیم و سرانجام در کمیسیون تخصصی شورا نیز قضیه مطرح، بررسی و ارزیابی و تصمیم نهایی گرفته خواهد شد.
انقلابی و جهادی جهت مقابله با فسادهای سازمان یافته / پرسنل جلوی فساد بایستند
برنامه شورای ششم جهت مقابله با فساد چگونه است؟
ببینید قطعا حرکتی انقلابی و جهادی جهت مقابله با فسادهای سازمان یافته از درون سیستم مدیریت شهری آغاز میشود و پرسنل خدوم، شریف و زحمتکش شهرداری تهران که با علم، پشتکار و دلسوزی شبانه روز خود را وقف خدمت به شهروندان پایتخت کرده اند باید آتش به اختیار در مقابل این گونه رفتارهای افراد قلیلی که به هویت شهرداری تهران ضربه میزنند بایستند و از منزلت و آبروی بیش از 60 هزار پرسنل این سازمان صد ساله دفاع کنند. برخورد با فساد باید از حالت نمایشی خارج شده و سریع السیر اتفاق بیافتد و بی واسطه به اطلاع مسوولین برسد.
توسعه زیرساختهای سامانه شفافیت
چه برنامههایی در کمیته شفافیت دارید؟
به هر حال کمیته شفافیت نهاد جدید و تازه ای است که تازه فعالیت خود را شروع کرده بود و نیاز به زیرساختهایی داشت که تا حدی فراهم شده است ولی باید ابتدا زیرساختها را توسعه دهیم و براساس مصوبات قانونی از مدیریت شهری بخواهیم تمام آن چیزی که در مصوبات است را در سامانه شفافیت پیاده کنیم. ما در جهت مقابله با فساد مصمم هستیم. فساد ستیزی یکی از برنامههای اصلی و قطعی شورای ششم است و در این مساله عمده بحث ما بر روی این است که اطلاعات را به روز در اختیار مردم قرار دهیم و سامانه شفافیت در این راستا حائز اهمیت است لذا ما به دنبال ایجاد سامانه دقیق و درگاهی هستیم تا شهروندان بتوانند نقطه نظرات و مواردی که مشکوک به فساد است را به ما انتقال دهند و از آن استفاده کنیم.
شورای شهر پیگیر مشکلات کارکنان برج میلاد / انتقاد از عملکرد ضعیف مدیریت برج میلاد
کارکنان برج میلاد اواخر هفته گذشته به دلیل پرداخت نشدن حقوقهایشان معترض بودند و این موضوع گلایه و دغدغه آنها را به همراه داشته است شورای شهر چگونه مطالبه این افراد را مورد پیگیری قرار داده است؟
با توجه به اینکه بودجه برج میلاد به دلیل کاهش کسب درآمد آن ناشی از شرایط کرونا محقق نشده برج میلاد با مشکلات مالی همراه شد البته این مسأله دلیل موجهی نیست که حقوقهای کارکنان پرداخت نشود به نظر ما مدیران برج میلاد میتوانستند این مسأله را مدیریت کنند ولی متأسفانه ضعیف عمل کرده و این عملکرد ضعیف دود آن به چشم کارکنان آن رفته است. ماه پیش حقوق کارکنان برج میلاد تأمین شد برای این ماه هم نگران نباشند و انشاءالله به زودی مشکلها در این زمینه برطرف میشود و دیگر شاهد پرداخت نشدن حقوقها و تأخیر در این مسأله نخواهیم بود.
انتصابات با شاخصگذاری، استعلام مراجع قضایی و بررسی کمیته ارزیابی / استقبال شورای شهریها از احکام یک ساله زاکانی
انتصابات در شهرداری تهران طی هفتههای گذشته سرعت گرفته نظر شما در مورد انتصابات جدید در مدیریت شهری چگونه است؟
حق مسلم مدیر ارشد شهرداری که همان علیرضا زاکانی شهردار پایتخت است موضوع انتصابات بوده به هر حال شهردار میخواهد شهر را اداره کند لذا ایشان باید تصمیمات لازم را در مورد انتصابات اتخاذ کند اخیرا در جلسهای که با اعضای شورای شهر گرفته شد و شهردار تهران و معاونان آن حضور داشتند علیرضا زاکانی به ما گفت که انتصابات با شاخصگذاری، استعلام مراجع قضایی و سپس بررسی کمیته ارزیابی انجام گرفته و 9 نفر در هیأت مربوطه این کمیته انتصابات را بررسی کردند. افرادی را هم که شورای شهریها بخواهند معرفی کنند بر اساس شایستگیها بررسی میشوند و در کمیته ارزیابی همه افراد زیر ذرهبین قرار میگیرند. به هر حال اولویت در انتصابات با پرسنل شهرداری بوده و تعدادی هم از خارج شهرداری منصوب شدهاند.
تا اینجای کار که من اقدامی خارج از بررسی و ارزیابی کمیته مربوطه ندیدهام. خوشبختانه انتصابات مؤثری صورت گرفته و ما هم برای دوستان آرزوی موفقیت میکنیم. نکته دیگری هم که حائز اهمیت است این بوده که علیرضا زاکانی شهردار تهران احکام مدیران و معاونان را یکساله در نظر میگیرد و پس از یکسال این افراد دوباره مورد ارزیابی قرار گرفته و اگر موفق عمل کرده باشند مسیر را ادامه میدهند و حکمشان تمدید میشود ولی اگر وضعیت کاری مناسبی نداشته باشند و عملکردشان خوب نباشد، قطعا جایگزینی انجام خواهد گرفت.
موضوع جدایی ری از تهران قطعا از اولویتهای مجموعه شهری نیست / جای خالی پروژههای بزرگ فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی در شهرری
موضوع جدایی ری از تهران در دوره مدیریت شهری سابق و شورای پنجم بسیار مطرح بود نظر شما به عنوان عضوی از شورای ششم چگونه است؟
موضوع جدایی ری از تهران قطعا از اولویتهای مجموعه شهری نیست این قضیه هم معایب و هم محاسنی دارد که بارها و بارها اعلام شده و برخی موافق این جدایی و برخی مخالف آن هستند آنچه برای بنده و شورای ششم مطرح بوده این است که باید برای توسعه ری و جنوبشهر اقدام شود و باید به جای جدایی ری به فکر کارهای بزرگ توسعهای برای این منطقه باشیم تا ری محل رجوع باشد همانطور که حضرت آقا فرمودند ری قبله تهران است و کل استراتژیها هم نیز باید بر همین اساس باشد متأسفانه کارهای نشده در مورد ری زیاد داریم که باید اکنون مدنظر قرار گیرد پروژههای بزرگ فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی در شهرری دیده نشده در حالی که این شهر ظرفیتهای زیادی دارد و نخبگان کثیری در آن حضور دارند.
ری نیازمند توسعه گردشگری است برخی محلات ری قدمت 400 ساله دارند که میتوان گفت اندازه قدمت این محلات حتی از قاره آمریکا هم بیشتر است که با احیای بافت تاریخی ری میتوان آن را تبدیل به یک قطب گردشگری مهم کرد. از طرفی ری سومین شهر مذهبی کشور است و کنار مجموعه بزرگ مرقد امام و بهشتزهرا (س) قرار گرفته که به این موضوعات هم توجه نشده لذا باید این ظرفیتها را هم احیا کنیم.
نزدیک انتخابات برخی شعار جدایی ری از تهران سر دادند که به نظر ما این مسأله کار سیاسی و انتخابی بود البته آن طور که من اطلاع دارم این مسأله در کمیسیون شوراهای مجلس هم مطرح شده و طرحی آماده شده بود که به صحن آید که برخی از نمایندگان نیز موافق و برخی مخالف بودند و باید به نظر ما کارگروهی ویژه این قضیه را بررسی کند تا شاهد احیای شهرری و بهبود وضعیت آن باشیم.
به نظرم اکنون طرح مدیریت یکپارچه تهران حائز اهمیت است در حال حاضر در مجلس آماده ارائه در صحن است و ما در نخستین جلسه ای که با محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی داشتیم درخواست کردیم که هر چه زودتر این مسئله مورد رسیدگی قرار گیرد. اعضای شورای شهر آمادگی دارند تا نظرات کارشناسی خودشان را در مورد اجرای بهتر طرح مدیریت یکپارچه تهران ارائه دهند. طرح مدیریت یکپارچه تهران دغدغه همه کسانی است که در مدیریت شهر تهران کار کرده و فعالیت داشته اند و این موضوع یکی از مسائل حائز اهمیت در حوزه شهر تهران محسوب میشود.
تداوم جلسات هم اندیشی شورای ششمیها با شهردار تهران
جلسات صحن علنی شورای شهر طی هفتههای اخیر کاهش یافته آیا شما موافق کاهش جلسات هستید؟
بله در حال حاضر برخی از جلسات صحن علنی شورا کاهش یافته و تبدیل به جلسه هماندیشی با مدیران شهرداری به ویژه علیرضا زاکانی شهردار تهران شده است باید برنامهها را پیش ببریم و هماندیشیها برای بهبود وضعیت شهر لازم است. البته به تدریج نیز بر اساس شرایط تصمیمات مقتضی توسط اعضای شورای شهر به ویژه هیأت رئیسه و رئیس شورا در مورد جلسات صحن گرفته خواهد شد.
منبع: فارس