تغییر عنوان معاونت مطبوعاتی برای افزایش قدرت و حدود اختیارات؟
یک فعال رسانه گفت: احتمالاً وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تغییر عنوان معاونت مطبوعاتی خود قصد دارد قدرت و حدود اختیارات خود را افزایش دهد اما آیا لزوما این به نفع قدرت رسانه در ایران است؟
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمد دلاوری مجری و فعال رسانه اظهار کرد: مسئله بزرگ رسانه در ایران تغییر عنوان نیست و مباحث مهم دیگری وجود دارد از جمله اینکه بعد از این تغییر عنوان چه اتفاقی رخ خواهد داد.
وی افزود: احتمالاً وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تغییر عنوان معاونت خود قصد دارد قدرت و حدود اختیارات خود را افزایش دهد اما آیا لزوما این به نفع قدرت رسانه در ایران است؟
دلاوری تصریح کرد: مطبوعات، قسمتی از رسانه است و همیشه کسانی که فعال رسانهای هستند، مجبور بودند خود را روزنامهنگار معرفی کنند، در حالیکه شاید روزنامهنگاری هم نمیکردند. به نظرم اینکه این عنوان به روزرسانی شده است، اتفاق خوبی است.
این فعال رسانه همچنین درباره ذکر عنوان تبلیغات در کنار رسانه نیز توضیح داد: آوردن نام تبلیغات در کنار عنوان برای خود معاونت خوب است و درآمدزاست. رسانهها متاسفانه امروز آنقدر ضعیف شدهاند که چیزی از آنها باقی نمانده و معاونت مطبوعاتی میتواند با تبلیغات خود را زنده نگه دارد. اینکه تا چه اندازه معاونت میتواند در فضای حال حاضر با تبلیغات به کمک رسانهها بیاید جای سؤال دارد.
چرا تغییر نام معاونت مطبوعاتی به "امور رسانهای و تبلیغات" کار درستی است؟دلاوری تاکید کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بزنگاههای اصلی رسانه آنطور که باید قدرت نداشته است و حدود اختیاراتش از قدیم آنچنان که قابل توجه باشد، نبوده است. در واقع جایی که رسانه قرار است کار اصلی خود را انجام دهد برخی شوراهای عالی وارد شده و تصمیم گیرنده بودهاند یا در موارد تصمیمگیری وزارت ارشاد و معاونت مطبوعاتی حداکثر یک عضو از یک کمیته بزرگ بودهاند.
وی متذکر شد: اینکه این تغییر تا چه اندازه میتواند حدود اختیارات را افزایش دهد اهمیت دارد؛ برای کسی که در رسانه کار میکند بالا بودن قدرت رسانه اهمیت دارد، رسانه قدرتمند نیاز به حامی دارد که در کنار رسانه قرار گیرد، اگر این اتفاق رخ دهد، قطعا میتواند پیامدهای مثبتی به همراه داشته باشد.