دوشنبه 28 آبان 1403

تغییر نگرش افراد نسبت به غربالگری سرطان در پاندمی کرونا

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تغییر نگرش افراد نسبت به غربالگری سرطان در پاندمی کرونا

تهران - ایرنا - مطالعات جدید محققان دانشگاه ویرجینیا نشان می‌دهد نگرش افراد نسبت به غربالگری سرطان روده در طول پاندمی کرونا تغییر یافته و تمایل چندانی برای مراجعه به مراکز درمانی برای کولونوسکوپی و آزمایش‌های تشخیصی وجود ندارد.

به گزارش روز پنجشنبه گروه آموزش ایرنا از پایگاه خبری هلث، یافته‌های یک نظرسنجی از بزرگسالان واجد شرایط سنی برای غربالگری سرطان روده نشان می‌دهد بسیاری از افراد برای مراجعه به بیمارستان و مراکز درمانی برای غربالگری مردد هستند و ترجیح می‌دهند که غربالگری‌های مربوط به سرطان مانند نمونه گیری آزمایش مدفوع را در خانه انجام دهند.

از طرفی با توجه به افزایش موارد ابتلا به سرطان روده و کاهش سن مبتلایان، غربالگری این سرطان بسیار جدی است و باید به طور مرتب انجام شود و پاندمی نباید مانعی برای این امر باشد.

کارگروه خدمات پیشگیرانه آمریکا خط مشی‌های جدیدی را برای انجام آزمایشات نظارتی در رابطه با سرطان روده ارائه کرده و سن انجام آزمایشات نظارتی این نوع سرطان را از 50 سال به 45 سال کاهش داده است.

افزایش نگران کننده نرخ ابتلا به سرطان روده در میان افراد جوان‌تر از اواسط دهه 1990 میلادی آغاز شد و در سال 2020 میلادی 11 درصد از موارد سرطان روده و 15 درصد از موارد ابتلا به سرطان روده بزرگ در میان افراد کمتر از 50 ساله رخ داده است. این آمار بسیار نگران‌کننده است و محققان به افراد 45 ساله به بالا توصیه می‌کنند به طور مستمر تحت غربالگری سرطان روده قرار گیرند؛ به همین دلیل محققان به دنبال روش‌هایی برای افزایش تمایل افراد به غربالگری سرطان هستند.

روده بزرگ آخرین بخش از سیستم گوارشی است. در این بخش از روده، آب و نمک ضایعات غذا خارج می‌شوند و ضایعات آماده دفع می‌شوند. سرطان روده بزرگ از رشد غیر قابل کنترل سلول‌ها ناشی می‌شود. معمولا اولین مرحله سرطان روده بزرگ، ایجاد تومورهای کوچک به نام پولیپ‌های آدنوماتوز است که در دیواره داخلی روده بزرگ تشکیل می‌شوند. ممکن است این پولیپ‌ها به سرطان بدخیم تبدیل شوند. سلول‌های سرطانی می‌توانند از طریق سیستم گردش خون و لنف در سراسر بدن گسترش یابند و سبب متاستاز شوند.

مراحل اولیه سرطان معمولا بدون علامت است؛ بنابراین غربالگری هر 6 ماه یک بار توصیه می‌شود. تغییر در اجابت مزاج و اسهال یا یبوست مداوم، احساس عدم تخلیه کامل مدفوع، نازک شدن قطر مدفوع، مشاهده خون در مدفوع، سندرم روده تحریک پذیر، شکم درد و نفخ مداوم، خستگی مزمن، کاهش اشتها، کم خونی، احساس درد در ناحیه شکم و کاهش وزن از مهمترین علایم هشدار بیماری هستند.

آزمایش خون و مدفوع رایج‌ترین روش‌های تشخیصی هستند. در صورت مشاهده علائم بیماری، برای تشخیص نهایی از کولونوسکوپی و نمونه برداری استفاده می‌شود. افرادی که در خانواده خود سابقه بیماری روده یا انواع سرطان را دارند، بیشتر در معرض خطر هستند.

عوامل متعددی از جمله عدم تحرک، سیگار و مصرف بیش از اندازه گوشت قرمز، در افزایش احتمال بروز سرطان کولورکتال (روده بزرگ) نقش دارد

میوه و سبزیجاتی مانند انار، انگور، گلابی، قارچ، عدس، سویا و نخود سبز حاوی ترکیباتی هستند که می‌توانند باعث جلوگیری از التهاب و بیماری‌های روده شوند.

*س_برچسب‌ها_س*