تغییر و تحولات سه شیرها در تورنمنتهای مهم؛/ لیست انگلیس زیر ذرهبین ورزش سه
نفرات حاضر در فهرست نهایی تیم ملی انگلیس نکات جالب توجهی در دل خود دارد.
به گزارش "ورزش سه"، از ساعت 16:30 امروز تیم ملی کشورمان در سختترین و حساسترین بازی خود در مرحله گروهی جام جهانی به مصاف انگلیس خواهد رفت. با نزدیک شدن به زمان بازی با انگلیس، گمانه زنی درخصوص ترکیب ایران و انگلیس به اوج خود رسیده و شایعات داغی در این خصوص شنیده می شود. اما، در این مقاله قصد گمانه زنی پیرامون فهرست 11 نفره هیچ کدام از این دو تیم را نداریم و این مقاله با استفاده از داده ها و تمرکز بر لیست انگلیس، درباره این صحبت می کند که لیست این کشور از جنبه های مختلف چه تفاوت هایی با تورنمنت های مهم قبلی که در سطح قاره و جهان شرکت کرده اند، دارد. درواقع، درباره این بحث می شود که لیست انگلیس در طول زمان چه تغییراتی از لحاظ نژادی داشته و یا درصد بازیکنان چپ پا و راست پا در تیم ملی این کشور در تورنمنت های مهمی که شرکت کرده اند، به چه صورت بوده است و همچنین بررسی می گردد که چند درصد از بازیکنان لیست انگلیس در دوره های مختلف از لیگ برتر دعوت شده اند و چند درصد آنها از لیگ های خارجی بوده اند.
لیست تیم ملی انگلیس در قرق لیگ برتر درحالی اکثر بازیکنان لیست انگلیس جهت حضور در قطر، متشکل از بازیکنان شاغل در لیگ برتر هستند، بازیکنانی نظیر فیکایو توموری (آث میلان)، تامی آبراهام و کریس اسمالینگ (هردو از رم) این فرصت را داشتند که بواسطه کیفیت فوق العاده بالایی که از خود در سری آ نمایش داده اند، توسط ساوت گیت به تیم ملی انگلیس دعوت شوند. اما تنها بازیکنی که از لیگ های خارجی در لیست انگلیس برای جام جهانی 2022 قطر حضور دارد، جود بلینگام ستاره تیم دورتموند است. البته این روندی رو به عقب برای انگلیس بوده است بخاطر اینکه در یورو 2020، ساوت گیت از سه بازیکن شاغل در لیگ های خارجی، جود بلینگام و جادون سانچو (هردو از دورتموند) و کیران تیریپیر که در آن موقع در اتلتیکو بازی می کرد، دعوت به عمل آورد.
دعوت شده ها بیشتر از کدام باشگاه بوده اند؟ حال بیایید به لیست انگلیس دقیقتر نگاه کنیم و بررسی کنیم که چه باشگاه هایی در تورنمنت های مختلف بیشترین نماینده را در لیست این کشور داشته اند. در جام جهانی حاضر، منچستر سیتی با 5 بازیکن بیش از سایر تیم ها در لیست نهایی ساوت گیت نماینده دارد. درحالی که در تورنمنت های گذشته بیشترین بازیکنان دعوت شده مربوط به باشگاه های منچستر یونایتد، چلسی، تاتنهام و لیورپول بوده اند. در 25 سال اخیر، فقط دو بار، باشگاه های لیگ برتری بیش از 5 بازیکن دعوت شده داشته اند که آن هم مربوط به دعوت 6 بازیکن از لیورپول در یورو 2012 و جام جهانی 2014 می باشد.
سن و تجربه جود بلینگام جدا ازینکه تنها بازیکن لیست انگلیس است که در لیگی غیر از لیگ برتر بازی می کند، جوانترین بازیکن این لیست با 19 سال سن نیز می باشد. البته جوانی بلینگام به اندازه کافی نتوانسته میانگین سنی تیم ملی انگلیس را کم کند، و همانطور که در تصویر زیر می بینید میانگین سنی لیست انگلیس در جام جهانی قطر فقط 0.2 از مسن ترین لیست آنها در دهه اخیر (یورو 2012) کمتر است.
نکته جالب توجه این است که از لیست 26 نفره انگلیس، 20 بازیکن آن در لیست نهایی یورو 2020 نیز قرار داشتند که در آن بازی ها موفق شدند به عنوان نایب قهرمانی برسند. باتوجه به اینکه ساوت گیت طی سال های اخیر، به دامنه محدودی از بازیکنان تکیه کرده است، طبیعی است که این بازیکنان بازی های ملی زیادی را کنار یکدیگر تجربه کرده باشند. بازیکنان انگلیس درحالی پا به جام جهانی قطر می گذارند که با میانگین 31.5 بازی ملی به ازای هر بازیکن، باتجربه ترین لیست خود را از دهه اخیر تاکنون دراختیار دارند.
تیم ملی انگلیس در مقایسه با 31 تیم دیگر حاضر در جام جهانی از نظر میانگین سنی و میانگین تجربه حضور در بازی های ملی، در وضعیتی پایینتر از میانگین کل قرار دارد. درحالی که تیم ملی کشورمان (ایران)، در هردو شاخص بالاتر از میانگین قرار دارد.
همانطور که می دانید، هیچ کدام از آمارها تضمین کننده و نشان دهنده موفقیت نیستند، اما اینکه لیست انگلیس فقط 5 بازیکن دارد که کمتر از 10 بازی ملی داشته اند (آرون رمزدیل، کانر گالگر، بن وایت، جیمز مدیسون و کالوم ویلسون) نشان دهنده این است که انگلیس با ترکیبی از بازیکنان جوان و باتجربه راهی این رقابت ها شده است. چپ پا یا راست پا، مسئله این است تنها پس از گذشت 17 ماه از یورو 2020، درصد بازیکنان چپ پا در لیست انگلیس با کاهش تقریبا 8 درصدی مواجه شده است. در لیست انگلیس در جام جهانی 2022، تنها 4 بازیکن از 26، جوردن پیکفورد، لوک شاو، بوکایو ساکا و فیل فودن، چپ پا هستند.
البته احتمالا مشکلی انگلیس را از این لحاظ تهدید نخواهد کرد، اما به احتمال زیاد اگر لوک شاو در ترکیب اصلی قرار نگیرد، ساوت گیت مجبور خواهد شد که از یک بازیکن راست پا برای لفت بک یا وینگ بک چپ استفاده کند که تریپیر راست پا ثابت کرده قابلیت بازی در این دو پست را دارد و می تواند هرموقع که نیاز باشد در یکی از این دو پست به میدان برود. مصدومیت بن چیلول از ناحیه همسترینگ باعث شده است که لوک شاو تنها لفت بک چپ تخصصی دردسترس ساوت گیت باشد. البته این مسئله قابل قیاس با وضعیت تیم ملی انگلیس در جام جهانی 1998 و یورو2000 نیست که گلن هادل و کوین کیگان سرمربی های وقت انگلیس با کمبود شدید بازیکن چپ پا (4.5 درصد) مواجه بودند.