پنج‌شنبه 19 مهر 1403

تفاهم نامه مداخلات فوری در جرائم با رویکرد ترمیمی در کرمان تدوین شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تفاهم نامه مداخلات فوری در جرائم با رویکرد ترمیمی در کرمان تدوین شد

کرمان - ایرنا - معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان گفت: تفاهم نامه مداخلات فوری در جرائم و آسیب های اجتماعی با رویکرد ترمیمی به پیشنهاد این معاونت و همکاری اموربانوان و خانواده استانداری، اورژانس اجتماعی بهزیستی (123)، مرکز فوریت های پزشکی (115)، مرکز فوریت های پلیسی (110) و اتش نشانی (125) این استان تدوین شد.

به گزارش ایرنا، سیدمهدی قویدل روز چهارشنبه در نشست تدوین تفاهم نامه مداخلات فوری در جرائم و آسیب های اجتماعی با رویکرد ترمیمی افزود: اعتقاد ما این است که با همگرایی، تجمیع ظرفیت ها، خط و مشی جدید و هم پوشانی ضعف ها می توان نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی و به یکدیگر کمک کنیم. وی به برخی اهداف این تفاهم نامه اشاره و بیان کرد: پیشگیری از تبدیل شدن پرونده ها و موضوعات اجتماعی به مسائل امنیتی و قضایی، ترویج فرهنگ حل مساله و سازش با استفاده از توان افراد و نهادهای مردمی، حمایتی و خدماتی قبل از ورود پلیس و دستگاه قضایی، پیشگیری و کاهش خشونت های فردی و خانوادگی و کاهش ورودی پرونده به مراجع انتظامی و قضایی از جمله اهداف تدوین این تفاهم نامه به شمار می روند. معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان با تاکید بر اینکه به هنگام بودن اقدامات و فعالیت با پشتوانه علمی و قانونی یقینا می تواند راهگشا باشد، افزود: در وضعیت کنونی جامعه و وجود جنگ اقتصادی، شیوع بیماری کرونا، مشکلات تورم و آسیب های ناشی از این معضلات مزید بر این است که ما با دقت بیشتر، اهتمام و تلاش مضاعف و با اهمیت به این موضوعات در صحنه حضور یابیم و از مسائلی که بحران زا است جلوگیری کنیم. قویدل تاکید کرد: لازم است در حد توان اقدامات مناسبی انجام داده و برای برخی ناهنجاری ها که به صورت پدیده هایی در جامعه در حال افزایش هستند، تاثیرگذار باشیم.

نگرانی از آسیب های اجتماعی حاشیه شهر کرمان این مقام قضایی سپس به برنامه ها و بازدیدهای این معاونت به منظور پیشگیری و کاهش آسیب های مناطق حاشیه نشین شهر کرمان اشاره کرد و گفت: اخیرا با حضور رییس کل دادگستری استان از شهرک های حاشیه ای الله آباد و صنعتی بازدیدهایی انجام شده که نشان می دهد آسیب های اجتماعی این مناطق نگران کننده است. قویدل ادامه داد: وجود آسیب های متعدد به ویژه در بحث زنان و کودکان، وجود اتباع بیگانه در این مناطق، اعتیاد و کودک آزاری های متعدد و سایر معضلات و مشکلات شهری، بهداشتی و زیست محیطی وظیفه ما را در قبال این قشر سنگین تر می کند و امیدوارم این تفاهم نامه که پنح عضو را کنار یکدیگر قرار می دهد کمک کند به اهداف خود نزدیک شویم، درحالیکه اهداف و وظایف ما بیش از یک تفاهم نامه است و باید در چارچوب اختیارات خود گام های محکمی برداریم. معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان یادآور شد: بدنبال اجرایی کردن مفاد تفاهم نامه باید با تقسیم کار دقیق و اورژانسی، جدیت و احساس مسئولیت اجتماعی به انجام وظایف خود بپردازیم. قویدل با تاکید بر اینکه رویکرد ما عدالت ترمیمی است، گفت: در حال حاضر دستگاه قضایی در کنار اورژانس اجتماعی و در قالب اورژانس قضایی با همکاری نیروی اتظامی و سایردستگاه های همکار با جدیت و اهتمام برای کاهش آسیب حضور خواهد داشت چراکه این اورژانس بهترین پشتوانه است و می تواند نقطه عطفی برای اثر گذاری در حوزه پیشگیری باشد و امیدوارم با تفاهم اندیشه، افکار و دل ها بتوانیم کار موثری انجام داده و نتیجه آن را در سطح جامعه مشاهده کنیم. قرار است در قالب تفاهم نامه هریک از ارگان ها و ادارات طرف قرارداد، به فوریت و با هدف ارائه خدمات اجتماعی (مداخلات تخصصی حسب وظایف دستگاه ها، آموزش همگانی و اطلاع رسانی) به افراد در معرض آسیب و آسیب دیده اجتماعی کمک کنند.

*س_برچسب‌ها_س*