تفریحات سالم حلقه گمشده زندگی امروز فرزندان / بازی های رایانه ای آسیب جدی برای روح و روان کودکان است
کودکی که ساعت ها پای بازی کامپیوتری، مویایل، و تبلت می نشیند، نه تنها سلامت جسمی اش تضمین نمی شود، بلکه در آینده دچار مشکلات روحی و روانی نیز خواهد شد و برای تشکیل یک زندگی مستقل و محکم آماده نخواهد بود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، بازیهای سنتی قدیمی ریشه در سنت های دیرینه ی مردم ایران دارد و هنوز نسلی از آن افرادی که با این بازی ها اوقات فراغت خود را سپری می کردند نگذشته که امروزه دلایلی چون استفاده از وسایل ارتباط جمعی، بازی های رایانه ای و ورزش های جدید امکان پرداختن به بازیهای محلی را به حداقل ممکن کاهش داده و میتوان گفت به دست فراموشی سپرده شده است.
بازی کردن یک فعالیت لذت بخش است که در برگیرنده افراد، اشیاء و تحرک است، بازی برای کودکان یک نیاز طبیعی است و مانند نفس کشیدن برای حیات آنها ضرورت دارد، ولی در زندگی مدرن امروزی هر چیزی که سرگرم کننده باشد به عنوان بازی شناخته می شود.
امروزه با تکنولوژیهای دیجیتالی بازیها هم دیجیتالی شده است و در این میان، جای خالی بازیهای خلاقانه، مبتکرانه، شادیآور و پر تحرک قدیم به گونهای خودنمایی میکند.
این بازی ها با نهایت امکانات کم، شادی و شور و شعفی را به کودکان می داد که الان هیچ بازی رایانه ای و اسباب بازی و فیلمی نمی تواند به آنها بدهد همان بازی هایی که با همه خاکی بودن، دوست داشتن، دور هم بودن و فداکاری و کار دست جمعی را به ما یاد می داد.
این روزها کمتر کودکی را می توان پیدا کرد که با بازی های رایانه ای خود را سرگرم نکرده باشد. هرچند این روزها بازی های رایانه ای جزو محبوب ترین بازی ها برای بچه ها لقب گرفته اند اما باید توجه داشت که این بازی ها می توانند به عنوان تهدیدی جدی برای سلامت روح و روان و جسم کودکان و نوجوانان به حساب بیایند.
بر اساس آمارهای ارائه شده تنها 5 درصد بازی های دیجتالی که در ایران مورد استفاده قرار می گیرند بومی است و یازی های رایانه ای خارجی ذهن کودکان و نوجوانان ما را تسخیر کرده است که موجب بروز مشکلاتی نیز شده.
نسبت بازی های رایانه داخلی و خارجی دقیقا مثل نسبت سینماست که تولیدات خارجی به صورت آسان تر و راحت تری از طریق سایت ها و درگاه های اینترنتی به صورت رایگان در اختیار کودکان، نوجوانان و جوانان قرار می گیرد.
از سال 1393، تولید بازی های رایانه ای به سمت بازی های موبایلی شیب محسوس داشت که رفته رفاه بیشتر بازار بازی چه در زمینه تولید و چه مصرف، حتی در تبلیغات به سمت بازی های موبایلی رفت.
بازی های رایانه ای آسیب جدی برای سلامت فرزندانم
علی مرادزاده یکی از شهروندان بیجاری در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: در این روزهای کرونایی که موجب تعطیلی مدارس و کشاندن آموزش ها به فضای مجازی شده است، فرزندان ما بیشتر وقت خود را در گوشی یا کنار لبتاب یا رایانه هستند و با بازی های آنلاین خودشان را سرگرم می کنند.
وی افزود: متاسفانه بیشتر بازی های رایانه ای با محتوای خارجی هستند و جای خالی بازی های رایانه ای با محتوی ایرانی اسلامی که حاوی نکات آموزنده برای فرزندانمان باشد واقعا احساس می شود.
این شهروند بیجاری بیان داشت: کمبود بازی های رایانه ای ایرانی و بومی ناشی از عدم سیاست گذاری متولیان امر است که باید مورد توجه جدی قرار بگیرد.
غربی ها با ساخت بازی های رایانه ای به اهداف خود رسیده اند
فاطمه ابراهیم زاده کارشناس امور خانواده بیان داشت: دنیای امروز بچه ها، با گسترش روز افزون رایانه ای زمین تا آسمان با دهه های گذشته فرق کرده و تغییرات روحی و فرهنگی نسل کودک و نوجوان در سایه ابزار جدید، کاملا نرم و البته سریع اتفاق می افتد.
وی افزود: با نگاهی به انبوه بازی های رایانه ای موجود در بازار در می یابیم که قریب به اتفاق این بازی ها وارداتی است و محصول کشورهای دیگر با فرهنگ های مختلف است.
کارشناس امور خانواده گفت: برای ساخت بازی های رایانه کشورهای غربی به اهدافی که داشتند رسیده اند، اما متاسفانه کشور ما در این زمینه تا کنون به پیشرفت قابل توجهی نرسیده است و شرکت هایی که در این زمینه مشغول فعالیت اند و تولیداتی هم عرضه کرده اند که متاسفانه پاسخگوی نیازهای نسل امروز جامعه نیست و باید برای این امر حیاتی، توسط مسئولان ذیربط، تدابیری اندیشه شود.
عدم توجه والدین به بازی رایانه ای مناسب سن فرزندان خود
وی افزود: استفاده بی ضابطه مقاطع سنی مختلف از این بازی ها معضلی است که در حال حاضر گریبانگیر فرزندان ما شده است، بعنوان مثال یک کودک 8 تا 10 ساله از یک بازی اکشن و خشنونت بار که سراسر آن پر از کشت و کشتار و فجایع غیر قابل تحمل است استفاده می کند.
کارشناس امور خانواده بیان داشت: این گونه استفاده های نابجا و حتی بجای بیش از حد می تواند آسیب های روانی، تربیتی مانند تقویت پرخاشگری و ایجاد روحیه انزوا طلبی در کودکان را زنده کند.
ابراهیم زاده اضافه کرد: تنبل شدن ذهن کودکان و نوجوانان، افت تحصیلی، اعتیادبه بازی های رایانه ای، تاثیر منفی بر روابط خانوادگی و بروز مشکلات جسمی از آثار مخرب بازی های رایانه ای و موبایلی برای کودکان و نوجوانان است.
و اما...
نوع جدید تربیت فرزندان، آنها را از طبیعت جدا کرده است، همه ما در گذشته یکی از تفریحاتمان بازی در حیاط خانه با گل و خاک بود، ساعت ها بازی این چنینی هیچ گاه موجب نمی شد کودکی بیمار شود یا مشکل جدی برایش به وجود آید.
کودکی که ساعت ها پای بازی کامپیوتری، مویایل، و تبلت می نشیند، نه تنها سلامت جسمی اش تضمین نمی شود، بلکه در آینده دچار مشکلات روحی و روانی نیز خواهد شد و برای تشکیل یک زندگی مستقل و محکم آماده نخواهد بود.
پس مسئول ذی ربط و خانواده این روزها با افزایش ساعت حضور فرزندان در فضای مجازی جهت پیشگیری از مشکلات بعدی باید نظارت بیشتری بر بازی فرزندان خود داشته باشند.
انتهای پیام /