تفکر سرمایه داری عامل اصلی شکاف طبقاتی در کشور
ششمین تریبون آزاد دانشجویان دانشگاه تبریز با حضور تعدادی از دانشجویان و همچنین مسئولین و اساتید این دانشگاه برگزار شد.
به گزارش ایسنا، در ابتدای این تریبون که بهدلیل سرد شدن هوا در تالار شهید شفایی این دانشگاه برگزار شد، حجت الاسلام دکتر سعید علیزاده معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تبریز با بیان اینکه دلیل برگزاری تریبون امروز در سالن شهید شفایی سردشدن هوا بوده و هیچ دلیل دیگری ندارد، گفت: ما باید مطالبات خود را بدون لکنت زبان و با ترویج فرهنگ گفتوگو، تحمل نظرات یکدیگر و دوری از ادبیات خشن بیان کنیم. تریبون آزاد محلی نیست که شان و منزلت دانشگاه و دانشجو مورد اهانت قرار گیرد.
وی با اشاره به محل برگزاری تریبون آزاد دانشجویان، خاطر نشان کرد: برای ما هیچ فرقی ندارد که تریبون در کجا برگزار شود و ما اصراری بر تشکیل این جلسات در مکانی خاص نداریم و حتی حاضر هستیم این جلسات را با استفاده از ظرفیت تالارهای موجود در دانشکدهها نیز برگزار کنیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تبریز در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: دانشگاه محل شنیده شدن صدای دانشجو است و ما باید با کاستن هیجانات و احساسات مطالبات خود را مطرح کنیم. ما هیچ دعوایی با معترضین نداریم چراکه من در این دانشگاه و در طول سالیان زیاد با چپ و راست جنگیدهام. من بهعنوان یکی از مسئولین دانشگاه عرض میکنم که در طول این سالها بارها و بارها از مطرح کردن مطالبات خود منع شدیم که مبادا به یک طیف و گروه خاص بر بخورد و لذا ما نیز به یک تریبون آزاد نیاز داریم.
وی با بیان اینکه در کنار جهاد تبیین برای مردم، جهاد تفهیم برای مسئولین نیز ضروری است، یادآور شد: ما باید مسئولینی را که کار نکردهاند، تفهیم کنیم و این امر ممکن نیست مگر اینکه یکصدا باشیم و مطالبات خود را با همراهی نمایندگان تشکلها و دانشجویان معترض، به مسئولین استانی و حتی کشوری منتقل کنیم.
علیزاده همچنین گفت: دانشگاه تبریز با برگزاری جلسات مناظره و تریبون آزاد، در بین دانشگاهها سرآمد شد و بهترین کار فرهنگی، گفتوگو با دانشجویان است که برخلاف سایر امور که علیرغم هزینههای زیاد هیچ نتیجهای در پی ندارد، با کمترین هزینه بهترین ثمرات را دارد.
وی در خاتمه اظهار کرد: ما این مسیر را که بهترین مسیر است، آغاز کرده و ادامه خواهیم داد و یکی از ضروریات تداوم این فضا مهربان بودن مان با یکدیگر است.
نبود ایدئولوژی واحد در بین معترضین
اولین دانشجوی حاضر در این تریبون با بیان اینکه هیچ نهضت و جنبشی بدون داشتن ایدئولوژی بهجایی نخواهد رسید، گفت: سوالی که از معترضین دارم این است که آیا اصلا ایدئولوژی واحدی برای نهضت خود تعریف کردهاند یا خیر. چراکه ما در طول برگزاری جلسات مناظره و تریبون آزاد شاهد بودیم که حرفهای متناقضی از سوی معترضین مطرح و همهی این افراد نیز تشویق میشدند. به نظر من این حرفهای متناقض نشانگر نبود ایدئولوژی واحد در بین دانشجویان معترض است.
انتقاد از غیبت دانشجویان معترض در تریبون آزاد امروز
یکی دیگر از دانشجویان نیز با انتقاد از غیبت تعداد زیادی از دانشجویان معترض در این جلسه، اظهار کرد: به نظر من این غیبت نشان دهندهی نبود خواست و آرمان معترضین است. چراکه در این فضای ایجاد شده میتوان مطالبات را مطرح و ارزیابی کرد.
وی افزود: عدهای از دانشجویان قبلا با حضور در خیابانهای دانشگاه فحاشی کرده و طبیعتا در آن فضا امکان ارزیابی خواستهها وجود نداشت که سپس با برگزاری تریبون آزاد فضای گفتوگو باز شد؛ هرچند در آن فضا هم عدهای با داد و فریاد اجازهی ارزیابی خواستهها را ندادند تا اینکه برگزاری تریبون آزاد به فضایی منظمتر منتقل شد اما اکنون شاهد غیبت دانشجویان معترض در این جلسه هستیم و ظاهرا دوستان تمایلی برای حل مشکلات ندارند.
سردی هوا؛ بهانهای برای انتقال تریبون آزاد به فضای سربسته
دیگر دانشجوی حاضر در این تریبون گفت: من واقعا متاسفم که مسئولین دانشگاه سردی هوا را بهانهای برای انتقال جلسات از آمفی تئاتر رو باز دانشگاه به این تالار قرار دادهاند. مایی که حرفهای خود را در خیابانها زدیم، هراسی از سرما نداریم و من حضور در این تالار را خیانت به خون کشته شدگان اعتراضات اخیر میدانم.
تفکر سرمایه داری مهمترین عامل بدبختی مردم / مشکل اصلی ما فاصله گرفتن انقلاب از آرمانهای خود است
دانشجوی دیگری که در این تریبون حاضر شدهبود، با بیان اینکه مهمترین عامل شکاف طبقاتی و تمامی بدبختیهای مردم، تفکر سرمایه داری در ایران است، گفت: این جنبش رادیکالیزه شده اصلاحات است که مردم آنچه را که از طریق اصلاحات بهدست نیاوردند، میخواهند با سرنگونی، نائل شوند. وی با اشاره به اختلافات شدید در بین جریان اپوزیسیون، خاطرنشان کرد: تا زمانی که آگاهی و اندیشهی درستی وجود نداشته باشد، هیچ وقت نمیتوانیم از اصلاح امور صحبت کنیم.
این دانشجو با بیان اینکه هژمونی آمریکا رو به افول است، افزود: یکی از نشانههای افول قدرت آمریکا عدم توانایی در تغییر دولت در کشورهای منطقه است و ما شاهد شکستهای متعدد آمریکا در افغانستان، عراق، لیبی، سوریه و... هستیم. وضعیت مخالفان جمهوری اسلامی بهگونهای است که در صورت سرنگونی جمهوری اسلامی، هرکدام از این مخالفان تنها به فکر رسیدن به منافع خود خواهند بود. همانطور که اکنون گروههای قومگرا که قبلا علیه یکدیگر صحبت میکردند، اکنون دم از اتحاد میزنند.
وی با انتقاد از کسانی که موضوعاتی مانند حجاب را بهعنوان مسالهی اصلی کشور مطرح میکنند، گفت: مشکل اصلی ما فاصله گرفتن جمهوری اسلامی از مستضعفینی است که رفاه آنان جزو آرمانهای انقلاب بود اما اکنون این افراد تحت فشار هستند. جمهوری اسلامی باید همانطوری که از مردم خود در مقابل دشمنان دفاع میکند، در مقابل تفکر سرمایه داری نیز از مردم دفاع کند. چراکه اگر یک روزی نظام تغییر کند، بازهم شاهد ترویج تفکر سرمایه داری این بار از سوی افراد کت و شلوار پوش خواهیم بود. متاسفانه روند اعتراضات به سمتی حرکت کرده است که مردم و دانشجویان از خواستههای اصلی خود که مسایل و مشکلات معیشتی است، فاصله گرفته اند.
شعار "زن، زندگی، آزادی" بهجای تفسیر، تقلیل شد
آخرین دانشجوی حاضر در این تریبون نیز گفت: جامعهی ایرانی در حال حاضر در دو قطبی ترین شرایط خود قرار دارد که این قطبها در وضعیت برابری نبوده و تنها در حال هول دادن دیواری هستند که هر لحظه امکان ریزش آن وجود دارد.
وی ادامه داد: افسردگی موجود در جامعه، افسردگی سیاسی است و ما نباید بههیچ عنوان بحثهای فرهنگی را تقلیل دهیم. متاسفاته دوستانی که مکررا سوال میکنند که رهبر حکومت جایگزین جمهوری اسلامی چه کسی خواهد بود، هیچ پاسخی به این سوال که چرا کشور به وضعیت فعلی درآمده، ندارند.
این دانشجو با بیان اینکه شعار "زن، زندگی، آزادی" بهجای تفسیر، تقلیل شد، یادآور شد: تاکید ما از زن، به معنی موی زن نیست بلکه به معنی چرایی نابرابری جایگاه زن و مرد در حقوق و مزایا و سایر امتیازات است. زندگی در این شعار به مفهوم اختیار مردم در انتخاب سبک زندگی خود است. بهعنوان مثال حکومت باید بپذیرد که یک عده از مردم علاقهای به خرید کالای ایرانی ندارند. آیا مردم حق اعتراض به انتخاب سبک زندگی خود را ندارند؟ آزادی نیز برخلاف تصور برخی از دوستان به مفهوم لاابالی نیست.
انتهای پیام