یک‌شنبه 27 آبان 1403

تقاضای سرمایه‌گذاران برای احداث کشتارگاه‌های صنعتی دام / لزوم ساماندهی مجتمع های نگهداری دام در استان

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
تقاضای سرمایه‌گذاران برای احداث کشتارگاه‌های صنعتی دام / لزوم ساماندهی مجتمع های نگهداری دام در استان

حمید رمضانی گفت: سرمایه گذارانی برای احداث کشتارگاه ها صنعتی در زمینه دام در شهرستان های مانه و سملقان و شیروان اعلام آمادگی کرده اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصراترک، حمید رمضانی، مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی در نشست خبری اظهار کرد: در خراسان شمالی جمعیت دام سبک و سنگین دو میلیون و 300 هزار راس است که سه درصد از جمعیت دامی کشور را شامل می شود.

رمضانی عنوان کرد: در خراسان شمالی تعداد کشتارگاه های صنعتی در زمینه دام دو واحد هستند که این واحدها در شهرهای بجنورد و اسفراین مستقر هستند و در شش شهرستان دیگر نیز کشتارگاه های سنتی فعالیت دارند.

وی در ادامه بر لزوم حذف کشتارگاه های سنتی و احداث کشتارگاه های صنعتی در استان تاکید کرد و گفت: سرمایه گذارانی برای احداث کشتارگاه ها صنعتی در زمینه دام در شهرستان های مانه و سملقان و شیروان اعلام آمادگی کرده اند.

این مسئول در بخش دیگری از سخن خود به کشتار دام های سبک و سنگین در استان نیز اشاره و اعلام کرد: طی 11 ماهه امسال 105 هزار راس دام کشتار شدند درحالیکه در سال گذشته 72 هزار راس دام کشتار شده بودند.

وی افزود: کشتار دام در استان طی 11 ماهه امسال در مقایسه با سال گذشته در حدود 47 درصد افزایش یافته است.

رمضانی اجرای طرح خرید تضمینی دام همچنین متعادل سازی جمعیت دام ها در گله توسط دامپروران در استان را از دلایل افزایش کشتار دام طی سال جاری عنوان کرد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: طی 11 ماهه امسال 725 هزار راس دام زنده با دریافت مجوز و تاییدیه سلامت از استان خارج شدند درحالیکه در سال گذشته 550 هزار راس دام زنده از استان خارج شده بودند.

مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی افزود: طی 11 ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه آن در سال گذشته خروج دام زنده از استان 31 درصد افزایش داشته است.

وی یادآور شد: طی 11 ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه آن در سال گذشته خروج دام زنده بدون مجوز از استان به شدت کاهش یافت.

رمضانی افزایش تعداد گشت های نظارت و بازرسی در مبادی خروجی استان را از دلایل این موضوع برشمرد.

وی همچنین عنوان کرد: طی 11 ماهه امسال 10 هزا ر تن گوشت قرمز کشتاری از استان به بازارهای هدف ارسال شدند.

این مسئول در خاتمه در پاسخ به این گلایه مردمی مبنی بر وضعیت نامناسب بهداشتی و نگهداری در مجتمع نگهداری دام در منطقه ینگه قلعه شهرستان بجنورد اظهار کرد: اداره کل دامپزشکی استان نیز نسبت به این مسئله گلایه دارد.

وی عنوان کرد: مجتمع های نگهداری دام در استان باید از زیرساخت هایی برخوردار می شدند که دارا نیستند.

مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی همچنین با اشاره به اینکه شاخص های بهداشتی نگهداری دام در این مجتمع ها باید رعایت شود، افزود: در این مجتمع ها می بایست فقط یک نوع دام نگهداری می شد، این در حالی است که در این مجتمع های دامی (البته به جز مجتمع دامی قارلق) دام های سبک و سنگین با یکدیگر نگهداری می شوند که این دام ها تحت تاثیر عوامل بیماری زایی یکدیگر قرار می گیرند.

وی تصریح کرد: اتحادیه ها در این مجتمع ها باید مدیریت داشته باشند.

رمضانی همچنین گفت: برای ساماندهی به وضعیت این مجتمع های دامی باید انسجام قوی بین دستگاهی و اختصاص تسهیلات انجام شود.

انتهای پیام /