تقویت عرضه ارز با ورود پتروشیمی ها به بازار ارز تجاری
عضو اتاق ایران، کاهش رانت، تأمین نیاز ارزی واردکنندگان و صادرکنندگان در زمان کوتاهتر و تسهیل و تسریع مبادلات ارزی را از مزایای مهم سامانه ارز تجاری عنوان کرد.
عضو اتاق ایران، کاهش رانت، تأمین نیاز ارزی واردکنندگان و صادرکنندگان در زمان کوتاهتر و تسهیل و تسریع مبادلات ارزی را از مزایای مهم سامانه ارز تجاری عنوان کرد.
علی نقوی، رئیس کمیسیون خدمات فنی و مهندسی اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با خبرنگار مهر، عرضه هماهنگ ارز توسط شرکتهای حوزه پتروشیمی در سامانه ارز تجاری مرکز مبادله از هفته آینده گفت: ورود پتروشیمیها به بازار ارز تجاری تأثیر مثبت و بسزایی در تقویت عرضه ارز دارد. این اتفاق نیاز ارزی واردکنندگان و صادرکنندگان را در زمان کوتاهتری تأمین کرده و باعث تسهیل و تسریع مبادلات ارزی میشود.
وی در خصوص اهمیت و مزایای بازار ارز تجاری اظهار کرد: بازار ارز تجاری نسبت به سامانه نیما که پیشتر مورد استفاده قرار میگرفت، یک سیستم کارآمدتر و شفافتر است. این بازار به واقعیتر شدن نرخ ارز کمک کرده و فرآیند تأمین ارز برای واردکنندگان را تسهیل میکند. برخلاف سیستمهای قبلی، در بازار ارز تجاری، واردکنندگان میتوانند در مدتزمان کوتاهتری ارز مورد نیاز خود را تأمین کنند.
نقوی با اشاره به کاهش رانت در این بازار افزود: یکی از مزایای مهم این سامانه، کاهش رانت است. در گذشته، اختلاف نرخ ارز نیما و ارز آزاد، فرصتهایی برای رانت ایجاد میکرد، اما با راهاندازی بازار ارز تجاری، شاهد حرکت بهسوی تکنرخی شدن ارز هستیم.
رئیس کمیسیون خدمات فنی و مهندسی اتاق بازرگانی ایران تأکید کرد: سامانه نیما در برخی حوزهها، از جمله صادرات محصولات کشاورزی، بهدلیل تعهدات ارزی بیشتر، مانع رشد صادرات شده بود. در مقابل، بازار ارز تجاری به رفع این موانع کمک میکند و میتواند به رشد تجارت خارجی کشور منجر شود.
وی در پایان با تأکید بر اهمیت نظارت دقیق بر این بازار تصریح کرد: بازار ارز تجاری یک گام مثبت در جهت منطقیتر شدن قیمت ارز و حمایت از کسبوکارهاست. با مدیریت صحیح و نظارت کافی، این بازار میتواند به بستری پایدار برای توسعه تجارت خارجی و بهبود شرایط اقتصادی کشور تبدیل شود.