تلفات سنگین بارندگی و سیل در پاکستان
اقتصادنیوز: پس از بارش شدید باران و وقوع سیل در مناطق شمال غربی و جنوب غربی پاکستان، نزدیک به 100 نفر در حوادث ناشی از این سیل در یک هفته گذشته، کشته و ده ها نفر دیگر نیز زخمی شدند.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، به گفته سازمان ملی مدیریت بلایای طبیعی پاکستان (NDMA)، باران های شدید باعث جاری شدن سیل در ایالت های «خیبر پختونخوا»، «بلوچستان»، «پنجاب» و «جامو و کشمیر» تحت مدیریت پاکستان شده است.
بر اساس آخرین گزارش سازمان ملی مدیریت بلایای طبیعی پاکستان، تاکنون 98 نفر در این مناطق بر اثر ریزش سازه ها کشته و 89 نفر دیگر نیز زخمی شده اند.
در همین حال، حدود 3261 خانه نیز آسیب دیده است که 536 خانه به طور کامل تخریب شده است.
سیل شدید و رانش زمین همچنین به جاده ها و پل ها در مناطقی از خیبر پختونخوا و بلوچستان خسارت وارد کرده است.
سازمان ملی مدیریت بلایای طبیعی پاکستان در بیانیه جداگانه ای هشدار داد که بارندگی های جاری تا 22 آوریل (دو روز دیگر) با احتمال وقوع سیل در مناطق بلوچستان و خیبر پختونخوا ادامه خواهد داشت.
این گزارش میافزاید: بارشهای پیشبینیشده ممکن است موجب وقوع سیلابهای ناگهانی شود.
این سازمان همچنین بارش شدید باران را از 25 تا 29 آوریل پیش بینی کرده و از مردم خواسته تا از زیرساخت های ضعیف دوری کنند و از رانندگی یا پیاده روی در آبراه ها نیز خودداری نمایند.
«رفای علم»، یک کارشناس محیط زیست پاکستانی در این باره گفت چنین بارندگی شدید ماه آوریل غیرعادی و بیسابقه است.
وی گفت: دو سال پیش پاکستان شاهد موج گرما در ماه های مارس و آوریل بود و اکنون شاهد بارندگی هستیم و همه اینها به دلیل تغییرات اقلیمی است که در سال 2022 باعث سیل شدید شده بود.
در سال 2022، بارندگی شدید و سیلاب در پاکستان جان 1739 نفر را گرفت. این سیل همچنین 30 میلیارد دلار خسارت وارد کرد.
سیل مرگبار در افغانستان
در همین حال، وزارت مدیریت بلایای طبیعی افغانستان اعلام کرد که بر اثر بارش شدید باران و جاری شدن سیل در چندین نقطه این کشور طی هفته گذشته دست کم 70 تن کشته و 56 تن دیگر نیز زخمی شده اند.
بر اساس گزارشها، سیل ویرانگر همچنین به 2627 خانه خسارت جزئی و کامل وارد کرد و بیش از 600 راس دام نیز تلف شدند.
به گزارش آناتولی، سازمان هواشناسی این کشور پیشبینی کرد که بارشهای جاری تا روز یکشنبه ادامه خواهد داشت.
عوامل زیادی در سیل نقش دارند اما گرمتر شدن هوا به دلیل تغییر اقلیم که ناشی از سوختهای فسیلی است، بارندگی شدید را خیلی محتملتر کرده است.
جهان از زمان ثبت رکوردها 1.1 درجه سانتیگراد گرمتر شده است و این روند ادامه خواهد یافت مگر آنکه تصاعد گازهای گلخانهای به شدت کاهش یابد.
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید