دوشنبه 5 آذر 1403

تماشاخانه ایرانشهر و آثاری که «کرونا» اجرایشان را متوقف کرد

خبرگزاری میزان مشاهده در مرجع
تماشاخانه ایرانشهر و آثاری که «کرونا» اجرایشان را متوقف کرد

عرصه تئاتر از اوایل اسفند ماه سال گذشته تعطیلی طولانی مدتی را پشت سر گذاشته است، تعطیلاتی که بسیاری آثار در حال اجرا و یا در شرف اجرا را با ضررهای هنفگت مالی روبرو کرده و از سویی تماشاخانه های خصوصی را به مرز ورشکستگی رسانده است.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، عرصه تئاتر از اوایل اسفند ماه سال گذشته تعطیلی طولانی مدتی را پشت سر گذاشته است، تعطیلاتی که بسیاری آثار در حال اجرا و یا در شرف اجرا را با ضررهای هنفگت مالی روبرو کرده و از سویی تماشاخانه های خصوصی را به مرز ورشکستگی رسانده است.

حال صحبت‌هایی احتمالی از بازگشایی اماکن فرهنگی پس از عید فطر شنیده می‌شود، اما نکته مهم آنجاست که هنوز مراجع اصلی عرصه هنرهای نمایشی برنامه ریزی منسجمی را برای چگونگی بازگشایی تماشاخانه‌ها اعلام نکرده اند.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مشاهده آخرین اخبار تئاتر طی هفته جاری اینجا کلیک کنید

بسیاری از تماشاخانه های دولتی و خصوصی تعداد بسیار زیادی نمایش را در حین اجرا داشته اند، برخی آثار هم قرار بود فروردین و اردیبهشت امسال اجرا شوند، اما هنوز مشخص نیست این تاخیر سه ماه چگونه جبران می‌شود، تماشاخانه ایرانشهر به عنوان یکی از تماشاخانه‌های فعال و پرمخاطب نیز همچنان درگیر این مشکلات است. این تماشاخانه آثاری را روی صحنه داشت که احتمال بعد از بازگشایی از سر گرفته می‌شوند.

«مرثیه‌ای برای ژاله. م و قاتلش»

نمایش «مرثیه‌ای برای ژاله. م و قاتلش» به نویسندگی و کارگردانی میلاد فرج‌زاده و براساس متنی از ابوتراب خسروی با همین نام 20 دی تا 7 بهمن در سالن اصلی تالار مولوی اجرا شد. در این نمایش صبا سرور، سپهر زمانی، الهام جدی، علی پوراحمدیان، فرنوش نیک‌اندیش و رضا مرشد بازی کردند.

قرار بود این نمایش از 1 تا 16 اسفند در سالن استاد ناظرزاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر با بازی صبا سرور، سپهر زمانی، الهام جدی، الهه فرازمند، علی پوراحمدیان، فرنوش نیک‌اندیش و رضا مرشد به صحنه برود.

از عوامل نمایش می‌توان به بهروز محمودی (تهیه‌کننده)، امیرحسین اکبرزاده (طراحی صحنه و ساخت دکور)، سپهر امیدوار (طراح پوستر، بروشور و گرافیک)، پوریا قنبری (طراح صدا و موسیقی)، پدرام رضوانی (طراح نور)، نیلوفر مرسل‌وند (طراح گریم) و سارا ثقفی (عکاس) اشاره کرد. از آثار فرج‌زاده می‌توان در‌ها و دیوارها، الجزایر و ایمولیتور را نام برد.

لانچر 5

لانچر 5 به نویسندگی و کارگردانی مسعود صرامی و پویا سعیدی در حدود ده ماه بیشترین اجرا را در سه سالن مختلف و چهار دوره تجربه کرد؛ دور اول از 24 تیر تا 8 شهریور 98 در سالن سایه مجموعه تئاتر شهر، سپس از 10 تا 16 شهریور 98 در تئاتر مستقل تهران، دوباره از 9 آبان تا 29 آذر در تئاتر مستقل تهران و در نهایت از 5 دی تا 26 اسفند در سالن استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر؛ که البته از اوایل اسفند اجرای نمایش به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل شد.

در دو دور اول این نمایش 135 دقیقه‌ای امیر نوروزی، میلاد چنگی، مجید یوسفی، محمد حق‌شناس، صادق برقعی، مرتضی سلطان محمدی، فرشید روشنی، عماد درویشی، مجتبی یوسفی، باسط رضایی، عرفان امین، هادی شیخ‌الاسلامی و امیرحسین احمدی ایفای نقش می‌کردند.

در دور سوم که هر روز در دو سانس به صحنه می‌رفت؛ امیر نوروزی، میلاد چنگی، مجید یوسفی، محمد حق‌شناس، صادق برقعی، مرتضی سلطان محمدی، باسط رضایی، حامد محمودی، مجتبی یوسفی، عرفان امین، فرشید روشنی، امیرحسین احمدی، منصور نصیری، پویا عربگری و علی چایچی بازی کردند در خلاصه نمایش آمده: در پادگانی نظامی سه تیراندازی به فاصله‌ی زمانی یک ماه منجر به مرگ سه سرباز شده است.

به دلیل اهمیت موضوع سروان شایگان افسر دایره بازرسی از طرف ستاد کل مامور حل و فصل پرونده می‌شود. لانچر 5 تندیس بهترین نمایشنامه از نوزدهمین جشنواره دانشگاهی (جایزه اکبر رادی) در سال 95، تقدیر بهترین نمایشنامه از جشنواره تئاتر شهر در سال 96، تندیس بهترین نمایشنامه در بخش صحنه در بیست و یکمین جشنواره دانشگاهی در سال 97، نامزد نمایشنامه در جشنواره تاتر فجر در سال 97، تقدیر بهترین بازیگر مرد در 21مین جشنواره دانشگاهی در سال 97 (امیر نوروزی)، تقدیر بهترین بازیگر مرد در جشنواره تئاتر فجر در سال 97 (امیر نوروزی)، تقدیر بهترین طراحی نور در جشنواره تئاتر فجر در سال 97 (علیرضا میرانجم)، نامزد چهار جایزه بهترین بازیگر مرد از بیست و یکمین جشنواره تئاتر دانشگاهی و نامزد بهترین طراحی نور از بیست و یکمین جشنواره تئاتر دانشگاهی را دارا است.

زمستان / داخلی / خانه عروسک

تاریخ نمایش «زمستان / داخلی / خانه عروسک» بر اساس نمایشنامه خانه عروسک هنریک ایبسن و کارگردانی پگاه طبسی‌نژاد از 27 بهمن تا 26 اسفند 98 در سالن استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر بود. در این نمایش 130 دقیقه‌ای مریم پالیزبان، مجید آقاکریمی، سهیلا گلستانی، وحید راد و داریوش موفق ایفای نقش می‌کنند.

از دیگر عوامل این نمایش می‌توان به حسن جودکی (مدیر تولید)، لیلا جعفری (مدیر پروژه)، محمد چرمشیر (مشاور متن)، یزدان تبریزی و علیرضا مورائیان (تکنیکال)، مرتضی فربد (طراح صحنه)، پریسا امین اللهی، مونا مقدم و پن استودیو (ویدئو)، تویک زادوریان (طراح گرافیک) و مونا مقدم و تویک زادوریان (عکاسان) اشاره کرد. در خلاصه نمایش آمده: هر چیزی با ضدش رابطه‌ی مستقیم داره. حضور و غیاب، زندگی و مرگ، عشق و تنفر، دور و نزدیک. اینا به هم وابسته ن. یکی ان. بدون هم معنا ندارن.

تماشاخانه ایرانشهر و آثاری که «کرونا» اجرایشان را متوقف کرد 2
تماشاخانه ایرانشهر و آثاری که «کرونا» اجرایشان را متوقف کرد 3