تمامی تجهیزات علمی تلسکوپ "جیمز وب" روشن شد
تمامی تجهیزات علمی تلسکوپ فضایی "جیمز وب" روشن شدند.
به گزارش ایسنا و به نقل از ناسا، پس از آنکه این تلسکوپ فضایی در روز 24 ژانویه (چهارم بهمن) به مقصد خود در نقطه لاگرانژ 2 رسید، اعضای تیم "وب" مراحل حیاتی راهاندازی آن را آغاز کردند.
این اقدامات شامل روشن کردن تمام تجهیزات علمی، خاموش کردن بخاریها برای آغاز فرآیند خنکسازی و در نهایت ثبت اولین تصویر توسط دوربین اصلی "وب" برای آغاز فرآیند یک ماهه تراز آینهها هستند.
در حالی که ابزار مادون قرمز میانی (MIRI) و برخی دیگر از اجزای "وب" طی هفتههای پس از پرتاب در روز 25 دسامبر (چهارم دی) روشن شدند اما این تیم دوربین مادون قرمز نزدیک (NIRCam)، طیفنگار مادون قرمز نزدیک (NIRSpec) و طیفنگار بدون شکاف (FGS-NIRISS) این تلسکوپ را روشن نکرده بود و این تجهیزات طی چند روز گذشته روشن شدند.
گام مهم بعدی خاموش کردن بخاریهای این تلسکوپ است. بخاریها برای گرم نگه داشتن تجهیزات نوری برای جلوگیری از جمع شدن آب و یخ در تلسکوپ ضروری بودند. از آن جا که ابزارها به دمای از پیش تعیین شده مورد نظر رسیدهاند، اعضای تیم "وب" این بخاریها را خاموش میکنند تا بتوان فرآیند چند ماهه خنکسازی این تلسکوپ را آغاز کرد.
بیشتر بخوانید: چرا "جیمزوب" را به نقطه لاگرانژ 2 فرستادیم؟
هنگامی که دمای دوربین "NIRCam" به منفی 153 درجه سانتیگراد برسد، اعضای تیم آماده خواهند بود تا فرآیند دقیق جابجایی و تراز 18 بخش آینه اصلی "وب" را برای ایجاد یک آینه واحد آغاز کنند.
آنها ستارهای به نام HD 84406 را به عنوان هدف برای انجام این ماموریت انتخاب کردهاند. این ستاره اولین جرم کیهانی است که توسط دوربین NIRCam رصد میشود. طی این ماموریت 18 عکس مجزا از ستاره نورانی مورد نظر ثبت میشود.
طی چند هفته اول، این تیم ابزار را با استفاده از این ستاره تنظیم میکنند و در نهایت مجموعهای از 18 نقطه تار تبدیل به یک تصویر متمرکز میشود.
طی چند روز گذشته آنتن این تلسکوپ فضایی نیز روشن شد تا به ارسال داده از فضا به زمین بپردازد.
تا پیش از روشن شدن این آنتن، تمامی ارتباطات "وب" از طریق آنتنی با برد متوسط در باند اس (S-band) و با فرکانسهای بین دو تا چهار گیگاهرتز انجام میشد. به گفتهی ناسا، آنتن پر سرعت "وب" در باند Ka با فرکانس 26.5 تا 40 گیگاهرتز کار میکند. زمانی که تلسکوپ فضایی جیمز وب تابستان سال جاری رصدهای خود را آغاز کند، آنتن آن دو بار در روز دستکم 28.6 گیگابایت داده علمی را به زمین ارسال میکند.
انتهای پیام