جمعه 8 تیر 1403

تنوع بیش از 5 هزار رشته تحصیلی در دانشگاه‌ها / کمترین تعداد دانشجویان را در مقطع دکتری حرفه‌ای داریم

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
تنوع بیش از 5 هزار رشته تحصیلی در دانشگاه‌ها / کمترین تعداد دانشجویان را در مقطع دکتری حرفه‌ای داریم

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، طاهری نیا، رئیس موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی در نشست خبری که امروز در این موسسه برگزار شد، گفت: موسسه تلاش کرده رویکرد تحولی رو در دستور کار خود قرار داده که بر اساس رویکرد سند تحولی دولت مردمی است که چالش هایی را برای آموزش عالی را برشمرده و راهکارهای این چالش ها را بیان کرده است. وی افزود: یکی از محوری ترین وظایف موسسه استخراج آمارها...

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، طاهری نیا، رئیس موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی در نشست خبری که امروز در این موسسه برگزار شد، گفت: موسسه تلاش کرده رویکرد تحولی رو در دستور کار خود قرار داده که بر اساس رویکرد سند تحولی دولت مردمی است که چالش هایی را برای آموزش عالی را برشمرده و راهکارهای این چالش ها را بیان کرده است.

وی افزود: یکی از محوری ترین وظایف موسسه استخراج آمارها در زمینه آموزش عالی است که یکی از کارها که به صورت آمار ی آغاز شده در مورد جهاد تبیین آماری است که در هر دوره به یک موضوع می پردازد مثلا در بحث عدالت آموزشی قبل از انقلاب 80 درصد جمعیت آموزشی در تهران و 20 درصد در سایر استان ها بود که الان 20 درصد در تهران و 80 درصد در استان های دیگر است که چتر عدالت آموزشی در کشور گسترده شده است و امکان تحصیلات دانشگاهی برای همه فراهم شده.

رئیس موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی با اشاره به جمعیت دانشجویان خانم در دانشگاه ها گفت: در حال حاضر خانم ها سهمشان از آموزش عالی بعد از انقلاب بیشتر از آقایان شده و سهم آنها 56 برابر است. جمعیت دانشجویی زنان پیش از انقلاب 19 هزار نفر بوده و الان یک میلیون و 62 هزار نفر شده است.

طاهری نیا اظهار داشت: کل جمعیت دانشجویی قبل از انقلاب 67 هزار نفر بوده که الان یه 3 میلیون 170 هزار نفر رسیده است.

وی افزود: سهم دانش آموختگان دانشگاه ها نسبت به جمعیت کشور 12 درصد است که آمار بسیار پائینی است؛ در صورتی که افکار عمومی کشورشان این است که بیش از نیاز کشور دانشجو می گیریم؛ در صورتی که اینگونه نیست و نسبت به جمعیت کشور آمار تحصیل کرده ها بسیار کم است.

رئیس موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی ادامه داد: وقتی این آمار را با کشورهای غربی و توسعه یافته مقایسه می کنیم تعداد دانش آموختگان ما بسیار کم است.

طاهری نیا در حضور تعداد و تنوع رشته های دانشگاهی گفت: بیش از 5 هزار رشته تحصیلی و 8 هزار رشته مقطع تحصیلی داریم که بیشترین تنوع آن در رشته های مهارتی است.

وی با اشاره به نسبت بین رشته ها و اشتغال گفت: برخی از رشته ها باز کار آنها ایجاد شده است اما بسیاری از رشته ها به خصوص علوم پایه بازار کاری برای آنها تعریف نشده است بنابراین در بحث رشته های تحصیلی با ریزش و رویش مواجه هستیم.

رئیس موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی ادامه داد: بیشترین تنوع گرایش های تخصصی در مقطع دکتری است و پس از آن کارشناسی ارشد است بنابراین در مقطع تحصیلات تکمیلی بیشترین تنوع رشته ای است.

وی اضافه کرد: بر اساس آمارها کمترین دانشجویان مشغول به تحصیل در مقطع دکتری حرفه ای و بیشترین آما در دوره کارشناسی است.

طاهری نیا خاطرنشان کرد: مدل توسعه آموزش عالی کشور تابعی از مدل توسعه ای هر کشور است.

رئیس موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی گفت: در حال حاضر آمار دانشجویان به تفکیک جنسیت 49 درصد خانم ها و 51 درصد آقایان هستند که به نسبت جمعیت دانشجویان دختر در حال رشد است.