سه‌شنبه 29 آبان 1403

تهیه 9 پایان‌نامه کاربردی تقاضامحور در دانشگاه بجنورد / امکانات آزمایشگاهی و کتابخانه‌ای استان ضعیف است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
تهیه 9 پایان‌نامه کاربردی تقاضامحور در دانشگاه بجنورد / امکانات آزمایشگاهی و کتابخانه‌ای استان ضعیف است

هومن نعیمی گفت: از یکم مهرماه سال گذشته تا سی و یکم شهریور ماه امسال از میان 105 پایان نامه دفاعی دانشگاه بجنورد، 9 پایان نامه با رویکرد کاربردی و تقاضا محوری در قالب عقد قرارداد تهیه شدند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ هومن نعیمی، رییس گروه کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه بجنورد در گفت و گو با عصراترک اظهار کرد: از گذشته رویکرد تولید پایان نامه های کاربردی تقاضامحور در دستور کار وزارت علوم بوده، با این وجود، به مرور این روال نظام یافته تر شده است.

نعیمی گفت: رویکرد جدی وزارت علوم نیز مبتنی بر آن است که اتکا دانشگاه‌ها به بودجه دولتی کمتر بشود و دانشگاه ها بیشتر به سوی تهیه و تدوین پژوهش ها و پایان نامه های تحصیلات تکمیلی کاربردی و تقاض محور معطوف شوند.

وی تصریح کرد: در این راستا، دانشگاه بجنورد نیز از دو سال قبل تا به کنون این رویکرد را در پیش گرفته و آن را به طور جدی دنبال کرده است.

رییس گروه کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه بجنورد عنوان کرد: در حال حاضر دانشگاه بجنورد دارای چهار دانشکده علوم انسانی، فنی و مهندسی، هنر و علوم پایه است که مقطع تحصیلی برخی از رشته های تحصیلی این دانشکده‌ها کارشناسی ارشد است. تهیه 9 پایان نامه کاربردی تقاضامحور در دانشگاه بجنورد وی با بیان اینکه در سال تحصیلی 1400-99، در این دانشگاه 105 پایان نامه دفاع شده مقطع کارشناسی ارشد ارائه شد، بیان کرد: از یکم مهرماه سال گذشته تا سی و یکم شهریور ماه امسال از میان این تعداد پایان نامه دفاعی، 9 پایان نامه در قالب عقد قرارداد تهیه و تنظیم شدند. نعیمی افزود: موضوعات این 9 پایان نامه کاربردی تهیه شده به سفارش دستگاه های اجرایی تقاضا دهنده در استان بودند که استادان راهنما و دانشجویان این پایان نامه ها را تهیه و تنظیم کردند. وی خاطرنشان کرد: سفارش دهندگان تهیه این 9 پایان نامه کاربردی، شرکت پتروشیمی خراسان (یک مورد)، شرکت گاز استان (دو مورد)، شرکت آب و فاضلاب استان (دو مورد) و استانداری خراسان شمالی (دو مورد) بودند. این مسئول خاطرنشان کرد: از 9 پایان نامه تهیه شده، هزینه های پژوهش دو پایان نامه از محل اعتبارات یک درصد بند ه تبصره 9 و مابقی نیز از محل اعتبارات دستگاه های تقاضا دهنده تامین شدند. وی همچنین از عقد قرارداد میان دانشگاه بجنورد با اداره کل ورزش و جوانان، شرکت گاز، سازمان مدیریت و برنامه ریزی و استانداری استان به منظور تهیه و تولید چهار پایان نامه کاربردی جدید خبر داد. رییس گروه کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه بجنورد در بخش دیگری از سخن خود با تاکید بر این نکته که تهیه و تنظیم پایان نامه های کاربردی و انجام پژوهش ها برای رفع نیاز و حل مسئله دستگاه دولتی و یا نهاد غیر انتفاعی تقاضا دهنده است، درباره تعداد کم عقد قراردادها اظهار کرد: محدودیت مالی دستگاه های اجرایی و نهادهای غیر انتفاعی و خصوصی موجب شده است که تعداد عقد قراردادها برای تهیه و تولید پایان نامه های کاربردی قابل توجه نباشد. ناکافی بودن وجوه پرداختی تقاضا دهندگان برای تهیه پایان نامه

وی یادآور شد: بیشتر اوقات وجوهی که برای تهیه پایان نامه ها از سوی تقاضا دهندگان پرداخت می شود، کافی نیست، بنابراین هیات علمی و دانشجو مجبور می شوند که از اعتبارات در اختیار دانشگاه و از جیب هزینه کنند.

با این وجود، نعیمی تصریح کرد: این مسئله موجب شده است که بیشتر اعضای هیات علمی و دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد این دانشگاه موضوعات پژوهشی تقاضا و مسئله محور مورد نیاز استان و یا کشور را بدون عقد قرارداد با دستگاه اجرایی و یا بخش خصوصی انتخاب و پایان نامه تهیه کنند.

وی همچنین وضعیت برخورداری استان از امکانات آزمایشگاهی پیشرفته و کتابخانه ای را ضعیف اعلام کرد و گفت: پژوهشگران این دانشگاه مجبور هستند که حتی از امکانات آزمایشگاهی و کتابخانه ای سایر استان ها استفاده کنند.

رییس گروه کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه بجنورد در خاتمه تاکید کرد: تداوم رویکرد تهیه و تولید پایان نامه های کاربردی دانشگاهی نیازمند اختصاص اعتبارات لازم به ردیف پژوهشی دانشگاه ها و دستگاه های اجرایی همچنین ارائه مشوق ها به اعضای هیات علمی دانشگاه ها است.

انتهای پیام /