پنج‌شنبه 6 دی 1403

توانمندسازی سادات نیازمند و یتیم کشور با هدف ایجاد اشتغال

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
توانمندسازی سادات نیازمند و یتیم کشور با هدف ایجاد اشتغال

ششم دی ماه همزمان با روز میلاد حضرت زهرا (س) همایش خانواده بزرگ عترت فاطمی برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ الهام قبادی - فاطمه سادات نیری در نشست هم اندیشی همایش خانواده بزرگ عترت فاطمی بزرگ‌ترین خیریه حامی ایتام سادات کشور گفت: مؤسسه خیریه عترت فاطمی وارد بیست و پنجمین سال فعالیت خود شده است، ششم دی ماه همزمان با روز میلاد حضرت زهرا (س) همایش خانواده بزرگ عترت فاطمی برگزار می‌شود.

وی افزود: در این همایش خیرین قدیمی مؤسسه حضور خواهند داشت و هر ساله هم تعدادی از خیرین جدید و تازه نفس برای اضافه شدن به مؤسسه حضور می‌یابند.

نیری عنوان کرد: این مجموعه با توجه و با تاکید بر رسیدگی به ایتام و ارادت به حضرت زهرا (س) خانواده‌ها و ایتام سادات در کل کشور را به عنوان جامعه هدف نیکوکاری انتخاب کرده است و تاکنون بیش از 25 هزار فرزند سادات را به عنوان شیوه‌های مخالف حمایت کرده است.

وی ادامه داد: شفافیت و نظم مستمر اطلاعات مالی و عملیاتی سبب شده تا موسسه همواره در سیستم‌های رسمی حسابرسی کشور مورد تایید باشد و این بستر امن همراهی حامیان بسیاری را برای موسسه به ارمغان آورده است.

وی توضیح داد: این موسسه از طریق ارتباط گیری مداوم با مادران و فرزندان سادات در کل کشور و سرعت خدمات رسانی توانسته است قدم به قدمدر کنار خانواده‌ها قرار بگیرد و نهال‌های موفقیت بسیاری را به ثمر برساند.

نیری اظهار کرد: از مجموعه‌های فعالیت موسسه می‌توان به حمایت ماهانه بیش از 4 هزار سادات با همراهی سه هزار و 300، حمایت از هزاران خانواده نیازمند با اهدای سبد کالای معیشتی، لوازم و التحریر، پوشاک، وسایل مورد نیاز زندگی و حمایت‌های بهداشتی و درمانی و حقوقی، ایجاد سرپناه امن برای مادر و فرزند، اعطای بیش از 26هزار مورد وام بدون کارمزد و بدون معرف و... اشاره کرد. البته توانمندسازی سادات نیازمند و یتیم کشور هم با هدف ایجاد اشتغال برای این عزیزان به صورت متمرکز مورد توجه قرار گرفته است.

مدیرعامل مؤسسه خیریه عترت فاطمی گفت: سه منبع تأمین مالی داریم، در گام اول خیرینی هستند که از یک ریال تا چند میلیون کمک می‌کنند و تعداد این افراد 3300 نفر هستند. منبع دوم مالی مؤسسه هم افزایی با مجموعه‌های است که در کشور در ردیف بودجه‌های شأن موضوعات خدماتی دارند مثل کمیته امداد و بهزیستی و بنیاد علوی که بودجه‌ای برای خدمات حمایتی در بودجه‌های خود دارند.

نیری ادامه داد: سومین بخش تأمین منابع مالی خود اعضای هیأت امنا هستند که رقم کمک آنها ابتدا برای چرخاندن مؤسسه هزینه شده و مابقی آن صرف کمک به ایتام می‌شود.

وی بیان کرد: خیریه‌ها خیلی در کشور ما سامان خاصی ندارند و برایشان پیش بینی‌های لازم برای داشتن پایگاهی خاص و احقاق حق و ارائه تسهیلات خاص را ندارند. منبع صدور پروانه خیریه‌ها هم بسیار متعدد است از وزارت کشور گرفته تا بهزیستی اوقاف کمیته امداد و حتی فراجا که خود این امر نشان می‌دهد سامان واحدی وجود ندارد.

وی افزود: ما باید به وظایف قانونی خود بر اساس عرف واقعی جامعه عمل کنیم. برای مثال پول آب و برق مؤسسه که شاید به چشم نیاید ولی وجود دارد یا هزینه‌هایی که برای پرسنل این مجموعه می‌شود. این هزینه‌ها در سال‌های خیلی دورتر عدد‌های کمی بود، اما در سال‌های اخیر این عدد‌ها افزایش عجیبی داشته است و خیریه‌ها باید برای چرخاندن مؤسسه خود فکری کنند و برای امور اجرایی فکری جدی شود.