توانمندسازی 7000 مسجد کشور با اجرای طرح مسجد به مسجد
قائم مقام بنیاد هدایت از توانمندسازی 7000 مسجد کشور، در پی گفتوگو با امامان و ارکان مسجد در قالب طرح «مسجد به مسجد» خبر داد.
حجتالاسلام رضا غلامی، قائم مقام بنیاد هدایت در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به شعار اصلی این بنیاد مبنی بر «تعالی شبکه امامت و مسجد» گفت: ما در بنیاد هدایت به دنبال رشد و تعالی شبکه امامان مساجد هستیم و در این راستا نیازسنجیهایی را در میدان انجام و موانع توانمندی مساجد را شناسایی و در حال مرتفع کردن آن هستیم.
قائم مقام بنیاد هدایت افزود: ما در حوزه بحث دانشی و نرم افزاری، بعد از برگزاری جلسات و جمعبندی دیدگاهها، «نمایشگاه مسجد جامع پرداز» را در سه مرحله اجرایی کردیم که اولین آن در شهر مشهد مقدس برگزار شد. دومین نمایشگاه در ماه رمضان سال گذشته در تهران و سومین مرحله از مرداد ماه 1401 در مسجد مقدس جمکران آغاز شد که همچنان ادامه دارد؛ خوشبختانه بازخوردهای خوبی از سوی نخبگان و رجال سیاسی کشور و امامان محله و میادین داشتهایم که این عملیات یکی از برنامههای محوری و شاخص ما در سال 1402 نیز خواهد بود.
وی از مدل «تربیتی در صحنه» به عنوان یکی از برنامههای کاربردی برای توانمندسازی شبکه امامت یاد کرد و گفت: ما با قرار دادن امام محله و مخاطبین مسجد در دل عملیات، در پی رشد و توانمندی آنان در حل مشکلات محله هستیم و به جهت مدیریت این عملیاتها، سال 1401 «مهرواره بانور» را برای حل مسائل خانواده و جمعیت طراحی کردیم که جشنوارههای شهرستانی و استانی آن با حضور 36 هزار بانوی کنشگر مساجد برگزار و در نهایت 130 بانو در سطح ملی برگزیده شدند که طی مراسمی از این برگزیدگان در شهر مشهد تجلیل شد.
حجتالاسلام غلامی با اشاره به عملیات «مهرواره محله همدل» که یکی دیگر از خدمات بنیاد هدایت محسوب میشود یادآور شد: طراحی این مهرواره، پاسخی به حملات دشمن است که تلاش دارد با قطع ارتباطات خانوادگی و اجتماعی، مردم را در حل مشکلات محله، تنها نشان دهد، در حالی که مهرواره محله همدل با محوریت مسجد در پی گره گشایی مشکلات با همدلی مردم محله است.
آیا مساجد سنگرند؟ | مردمی کردن مساجد نباید منجر به بیمسئولیتی نهادهای حاکمیتی شودبه گفته قائم مقام بنیاد هدایت، سال گذشته در مهرواره محله همدل، 43 هزار محله پای کار آمدند و در این مهرواره حضور فعالی داشتند.
حجتالاسلام غلامی، همافزایی و همدلی مشترک دستگاهها و نهادهای مختلف در حوزه ستادی و میدان و توانمندسازی آنان همچون همکاری مشترک با سازمان بسیج و به ویژه بسیج محلات را از برنامههای موفق سال گذشته یاد کرد که امسال نیز به صورت گستردهتری اجرا خواهد شد.
وی طرح «مسجد به مسجد» را یکی دیگر از برنامههای امسال بنیاد هدایت ذکر کرد و گفت: ما دراین طرح به دنبال توانمندسازی 7 هزار مسجد کشور هستیم تا با همکاری یک تیم توانمند از ستاد و ارائه مشاوره با ارکان مسجد، الگوی پیشرفت مساجد را طراحی و اولویتهای حرکت را برای آنان تعیین کنیم.
به گفته حجتالاسلام غلامی، تاکنون با حضور تیم مشاوره ستادی و ترسیم الگوی امامت برای امامان و ارکان مساجد، 500 مسجد مرحله توانمندی را پشت سر گذاشتهاند.
قائم مقام بنیاد هدایت با اشاره به اینکه هم اکنون در کشور حدود 80 هزار مسجد وجود دارد، گفت: نگاه بنیاد هدایت در اختیار قرار دادن سبد حمایتی و خدمترسانی به کل مساجد کشور است.
وی، ارائه گفتمان امامت، ارائه مهارتها و محتواهای توانمندسازی، ارائه مدل تربیت در صحنه وعملیاتها را از جمله خدمات این سبد حمایتی عنوان کرد و گفت: این سبد حمایتی در اختیار مساجدی که اعلام آمادگی کنند قرار خواهد گرفت.
قائم مقام بنیاد هدایت با اشاره به دیدار اخیر رهبری با علما و مبلغین، رسالت تبلیغ را منحصر به حوزه علمیه ندانست و گفت: براساس سنت حسنه که در طول تاریخ تشیع وجود داشته، وظیفه آموزش و تربیت مُبلغ برعهده حوزه علمیه بوده است، اما پس از انقلاب اسلامی، تمرکز تبلیغ به سازمان تبلیغات اسلامی واگذار شد، اما این سخن به این معنا نیست که سایر نهاد وظیفه تبلغی ندارند، چرا که رهبر انقلاب در دیدار با مداحان در سال 97 نیز از آنان هم به عنوان مُبلغ یاد کردند؛ لذا حوزه تبلیغ از نگاه رهبری، ساحت گستردهتری دارد، اما چون دیدار اخیر رهبری با علمای حوزه علمیه بوده، از این رو نکات اساسی سخنان ایشان دراین دیدار، بیشتر متوجه به حوزه علمیه است.