جمعه 18 آبان 1403

توجه به مکان یابی مناسب مدارس در طرح سند بنیادین تا 50 سال آینده / نقش موثر ساخت مدارس استاندارد در رشد عاطفی و ذهنی دانش آموزان

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
توجه به مکان یابی مناسب مدارس در طرح سند بنیادین تا 50 سال آینده / نقش موثر ساخت مدارس استاندارد در رشد عاطفی و ذهنی دانش آموزان

مهراله رخشانی مهر رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور گفت: در طرح سند بنیادین آموزش و پرورش برای مکان یابی مناسب مدارس تا 50 سال آینده برنامه ریزی می شود و مکان یابی مدارس بر اساس شاخص های این سند انجام می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان؛ بعد از ظهر امروز مراسم امضاء تفاهم نامه ساخت 120 مدرسه با 720 کلاس درس به همت اتاق بازرگانی استان کرمان و موسسه خیریه مهر گیتی در سالن شهید مرتضوی استانداری کرمان برگزار شد.

گیتی نژاد مدیر عامل موسسه خیریه مهر گیتی در این مراسم گفت: خوشحالم که امروز با همت مسئولان استان کرمان می توانیم 120 مدرسه به کارنامه مهر گیتی اضافه کنیم.

نقش موثر ساخت مدارس استاندارد در رشد عاطفی و ذهنی دانش آموزان وی ادامه داد: در مدرسه استاندارد دانش آموزان به لحاظ علمی ذهنی و عاطفی رشد می کنند و معلم به دنبال آموزش های نوین است از این رو استعداد دانش آموزان شکوفا می شود.

مدیر عامل موسسه خیریه مهر گیتی بیان کرد: در مدرسه استاندارد عاطفه بچها رشد می کند چرا که دانش آموزان ببینند کسانی برای آنها مدرسه می سازند و دیده شده اند، از این رو به لحاظ عاطفی رشد می کنند. وی عنوان کرد: کمترین اثر مدرسه سازی این است که بچها دیده می شوند و این بچها در آینده خیر می شوند از این رو به خیرین مدرسه ساز می گویم شما مدرسه نساختید بلکه انسان سازی کرده اید و الگو برای دانش آموزان بوده اید.

توجه به مکان یابی مناسب مدارس در طرح سند بنیادین آموزش و پرورش

در ادامه مهراله رخشانی مهر رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور ضمن اشاره به این که به استان کرمان توجه ویژه دارد؛ گفت: نوسازی مدارس کشور طی سال 98 مبلغ 48 میلیارد تومان بابت استاندارد سازی سیستم های گرمایشی مدارس استان کرمان پرداخت کرده است در حالی که سال گذشته 10تنها مبلغ میلیارد تامین اعتبار در این زمینه پرداخت شده بود.

وی تاکید کرد: در سطح کشور و همچنین در استان کرمان هیچ پروژه نیمه تمامی وجود ندارد و تمام پروژه های ملی در حال کار است، مگر پروژه ای استانی باشد. رخشانی مهر در حوزه سند تحول آموزش و پرورش گفت: در خصوص مکان یابی مدارس کمک می طلبم چرا که سال گذشته در کشور مدارسی ساخته شد که اکنون خالی از جمعیت دانش آموزی هستند و اکنون رها شده اند و این زیبنده نیست. رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور با بیان این که در طرح سند بنیادین بر اساس 50 سال آینده برای مکان یابی مناسب مدارس تهیه شده است، توضیح داد: در سیل که در استان لرستان آمد متاسفانه مدرسه ای در بستر رودخانه ساخته شده بود از این رو باید مکان یابی مدارس بر اساس شاخص ها انجام شود.

وی عنوان کرد: بر اساس سند بنیادین آموزش و پرورش سی هزار خیر در کشور وجود دارد و اگر بتوانیم همه مردم را درگیر مدرسه سازی کنیم تحول ایجاد می شود و از این رو در طرح " آجر به آجر" به واقع هدف نشر خیر است و اگر بتوانیم این موضوع را توسعه ددهیم یعنی نوسازی مدارس نیز به نقش پرورشی خود به درستی عمل کرده است.

30 درصد از مناطق آموزشی استان کرمان نیاز به نوسازی دارد

سید محمد واعظی نژاد مدیر کل نوسازی مدارس کرمان در این مراسم گفت امیدواریم این مراسم نقطه عطفی برای ساخت مدارس بیشتر در کرمان باشد.

وی ادامه داد: باعث افتخار است در جایگاهی قرار گرفتیم که شاهد رشد ساخت مدرسه در کرمان هستیم، اکنون 100 میلیارد تومان جذب کمک خیرین را دارا هستیم و امیدواریم به جایی برسیم که دورترین نقطه استان امکاناتی برابر با شهر کرمان داشته باشیم.

واعظی نژاد تاکید کرد: در برنامه ریزیهای سال 99 به دنبال این هستیم که به همت خیرین 1000 کلاس درس را تحویل جامعه کرمانی دهیم.

در ادامه این مراسم احمد اسکندری نسب مدیر کل آموزش و پرورش کرمان گفت: اکنون 310 پروژه نیمه تمام در آموزش و پرورش وجود داشته و تا اکنون 210 پروژه تعیین تکلیف شدند. وی ادامه داد: شکل گیری مجمع خیرین مدرسه ساز با پشتکار و جدیت بی وفقه ای انجام شد و در سالهای آینده شاهد نتایج بسیار خوبی از تلاش های این مجمع هستیم. اسکندری نسب عنوان کرد: استان کرمان در بحث سرانه آموزشی در کشور جزو 4 استان ردیف آخر است و این نشان می دهد که باید با همت بیشتر برای افزایش سرانه آموزشی در استان تلاش کرد.

مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمان افزود: پیش بینی شده تا در ابتدای سال تحصیلی 1000 کلاس درس ساخته و نوسازی می شود و در اختیار دانش آموزان قرار میگیرد. وی طرح "آجر به آجر" را ماندگار دانست و افزود: در طرح "آجر به آجر" همه ی مردم می توانند در ساخت مدرسه شریک باشند برای مثال در شهر نوق 95 نفر در ساخت یک مدرسه همت کردند. وی عطا احمدی را سرمایه استان کرمان دانست و گفت: اگر مدارس عطا در استان کرمان وجود نداشت وضعیت فضای آموزشی کرمان زیبنده نبود برای مثال هم اکنون اکثر مدارس دو شیفته هستند که شایسته مردم، دانش آموزان و معلمان نیست. اسکندری در ادامه به مدارس آسیب دیده اشاره و تشریح کرد: 260 مدرسه در سیل های اخیر آسیب دید از این رو نیازمندیم تا درسال جدید این مدارس بازسازی شوند، همچنین برای حصار مدارس نیز نیازمند کمک هستیم. وی کمبود سرویس بهداشتی در مدارس استان را نگران کننده دانست و گفت: مدارسی از استان کرمان هستند که به افزایش سرویس بهداشتی نیاز دارند همچنین در استان کرمان 32 منطقه آموزشی داریم که 16 منطقه جزو مناطق کمتر توسعه یافته اند، 30 درصد از مدارس نیاز به توسعه و 30 درصد نیاز به نوسازی دارند. اسکندری نسب تاکید کرد: باید دانست مدیران آینده دانش آموزان فعلی هستند از این رو باید مدارس مجهز به امکانات جدید و شرایط تحصیلی خوب تلاش کرد.

هیچ مسئولیتی بالاتر از توسعه فضای آموزشی استان نیست

سید مهدی طبیب زاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان در این مراسم گفت: اتاق بازرگانی و فعالان اقتصادی بنا بر مسئولیت های اجتماعی خود همیشه حاضر بوده اند از جمله بیماری کرونا که اقدامات این اتاق در کشور بی نظیر بود. وی توضیح داد: در زلزله کرمانشاه نیز اولین مدرسه در این استان توسط اتاق بازرگانی استان ساخته شد و اکنون که بحث مدرسه سازی به عنوان پایه ترین مسئله آموزشی است، با قدرت بیشتری حضور پیدا خواهیم کرد.

طبیب زاده عنوان کرد: از نظر ما هیچ مسئولیتی بالاتر از توسعه فضای آموزشی استان نیست از این رو شایسته نیست که سرانه کشور از نرمال پایین تر باشد و این برای ما هشدار است و باید برای آینده کشور و جوانان این مرز و بوم تلاش بیشتر کنیم.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان توضیح داد: با همت فعالان اقتصادی و هماهنگی که در استان وجود دارد و همه عوامل امیدواریم تا بتوانیم این همت بزرگ را شروع کرده و به استاندارد فضای آموزشی کشور نزدیک شویم.

مردم، خیرین و مسئولان مثلث همکاری در آموزش و پرورش اند

علیدادی سلیمانی امام جمعه کرمان نیز با حضور در این مراسم بیان کرد: مردم، خیرین و مسئولان مثلث همکاری، تعامل و تعاون در آموزش و پرورش هستند. وی در ادامه با اشاره به روایتی از امام علی علیه السلام بیان کرد: امام علی علیه السلام می فرماید که اگر کسی کار خیری انجام می دهد، شخصی که این کار را انجام می دهد از کار خیر بالاتر است.

امام جمعه کرمان توصیح داد: بنابر روایت گفته شده وقتی کسی در ساخت مدرسه، دانشگاه و یا محلی برای انجام عمل نیک است، مشارکت دارد، گر چه در طول سالها افرادی با حضور در این مکان، آموزش و تربیت شوند، آن فرد از آن کار خیر بالاتر است چرا که منشا کاری شده که جزو صدقات جاریه است کما این که در جبهه مقابل آن نیز اگر کسی مکانی برای شر بسازد آن فرد از مکان بدتر است.

عطا احمدی سردار سازندگی استان کرمان است

در ادامه صمدالله محمدی نماینده بافت و ارزوییه در مجلس شورای اسلامی گفت: صدقه جاریه ذخیره الهی است که هدیه شریعت است، هدیه ای آرام بخش توامان دادن برای دانش اموزان، امان از سوز گرما و سوز سرما و طبیب و نجات بخش هر دو گیتی است.

وی عنوان کرد: بیش از 6 هزار و 600 آیه در قرآن کریم وجود دارد که 189 آیه به صورت صریح خیر را به کار برده است و امیدواریم خداوند به همه ما توفیق دهد تاردر راستای خدمات ارزشمند خیران کار نیکی را ایجاد کنیم.

محمدی عطا احمدی را سردار سازندگی استان کرمان دانست و گفت: نام تمامی خیرین تا ابد باقی خواهد ماند.

اولویت مدرسه سازی در استان کرمان برقراری عدالت باشد

محمد رضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی که از دیگر سخنرانان این مراسم بود، بیان کرد: در بحث اعتبارات چند سرفصل می توانیم انجام دهیم از جمله ظرفیت های قانونی اما در استان کرمان اجرا نشده است. وی به تغییر کاربری زمینهای آموزش و پرورش برای بهره برداری های تجاری اشاره کرد و توضیح داد: 5 کیلومتر زمین تجاری در استان کرمان است که می تواند منابعی برای آموزش و پرورش استان فراهم کتد. پورابراهیمی تاکید کرد: در بخش عمرانی باید تلاش کرد تا ظرفیت اعتبارات بخش عمرانی با برگشت روبرو نشود.

نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی افزود: یک واحد درصد از 9 واحد ارزش افزوده برای حوزه هایی از جمله آموزش و پرورش قرار بگیرد ضمن این که استان کرمان دارای ظرفیت بنیان فرهنگی قدس استاز این رو درخواست داریم ازاین ظرفیت ها نیز بتوانیم بیشتر استفاده کنیم. وی تاکید کرد: اولویت در بحث مدارس این باشد که سرانه در استان را به گونه ای تقسیم‌بندی کنیم که عدالت برقرار شود همچنین ظرفیت مجمع نمایندگان استان بسیار خوب است، آماده ایم که بتوانیم در راستای این امر مهم کمک کنیم چرا که اگر کنار هم قرار بگیریم و بسیج شویم انشاء الله بتوانیم به شاخص های بهبود برسیم.

انتهای پیام /

انتهای پیام /