دوشنبه 5 آذر 1403

توجه جدی به فعالیت‌های فرهنگی خوابگاه‌های دانشجویی

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
توجه جدی به فعالیت‌های فرهنگی خوابگاه‌های دانشجویی

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا رهایی در نشست با مسئولان خوابگاه‌های این دانشگاه با تاکید بر اینکه سال گذشته با مشکلات مالی زیادی مواجه شدیم، گفت: به جرات می‌توانم بگویم دانشگاه صنعتی امیرکبیر از نظر روند رشد بودجه 1402 در مقایسه با 1401 رتبه آخر تمام دانشگاه‌های تهران را داشت. این در حالی که سال گذشته حداقل با تورم 40 درصدی مواجه بودیم و حدود 36 درصد بودجه ما در اغلب...

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا رهایی در نشست با مسئولان خوابگاه‌های این دانشگاه با تاکید بر اینکه سال گذشته با مشکلات مالی زیادی مواجه شدیم، گفت: به جرات می‌توانم بگویم دانشگاه صنعتی امیرکبیر از نظر روند رشد بودجه 1402 در مقایسه با 1401 رتبه آخر تمام دانشگاه‌های تهران را داشت. این در حالی که سال گذشته حداقل با تورم 40 درصدی مواجه بودیم و حدود 36 درصد بودجه ما در اغلب بخش‌ها منفی بود.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: سال گذشته از نظر وضعیت مالی غافلگیر بودیم و تصور نمی‌کردیم سال بسیار سختی را بگذرانیم. به طور مثال مبلغ دو میلیارد تومان برای خرید تخت‌های خوابگاهی هزینه کرده بودیم که تا پایان سال دنبال این بودیم که این مبلغ را چگونه تامین و پرداخت کنیم. ضمن اینکه چند میلیارد تومان نیز به پیمانکاران بدهکار بودیم.

رهایی خاطر نشان کرد: خوشبختانه سال گذشته با برنامه ریزی خوبی که انجام دادیم و تلاش‌های خوبی که صورت گرفت توانستیم بسیاری از مشکلات خود را رفع کنیم امیدواریم امسال با تصویب بودجه 1403 گشایش خوب مالی داشته باشیم.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر به ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه اشاره کرد و افزود: از سال 84 تا 93 که بنده درگیر فعالیت‌های دانشگاه بودیم ظرفیت پذیرش دانشجویان دوره کارشناسی 1000 دانشجو با 100 دانشجو کمتر یا بیشتر بود. اما این آمار امروز به 1600 دانشجوی کارشناسی افزایش یافته است. بر این اساس 50 درصد به ظرفیت دانشجویان خوابگاهی اضافه شد بدون اینکه هیچ گونه گشایشی و نیازسنجی صورت بگیرد.

دکتر رهایی خاطر نشان کرد: یکی از نکات جدی ما کاهش تراکم اتاق‌های خوابگاهی بود که به هیچ نحوی قابل توجیه نبود. بر این اساس ما در این زمینه دو اقدام را در سرلوحه برنامه‌های خود قرار دادیم. اول اینکه دانشجویان حومه ما که از گذشته در اولویت تخصیص خوابگاه قرار نداشتند اسکان داده نشوند و دانشجویان می‌توانند رفت و آمد کنند.

وی یادآور شد: برنامه دوم در حوزه خوابگاه نیز این است که ظرفیت به حالت متعادلی برسد. برآورد من این است برای مهر ماه جاری حداقل 200 یا 300 دانشجو از تقاضای اسکان در خوابگاه‌ها کاسته می‌شوند.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر توجه به فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه را از اولویت خود دانست و گفت: مشکلات فرهنگی دانشجویان ما ابتدا در خوابگاه‌ها اتفاق می‌افتد و بعد به فضای دانشگاه کشیده می‌شود؛ بنابراین باید به هر قیمتی مشکلات و موانع فعالیت‌های فرهنگی رفع شود.

رهایی خاطر نشان کرد: دنبال این هستیم که 30 تا 40 دستگاه ماشین لباسشویی، جارو برقی و اتو را به خوابگاه‌های دانشجویی ارائه شود.

وی با اشاره به اینکه مسئولان خوابگاه‌ها در برابر اتفاقات این مراکز و واحد‌ها تکلیف دارند، گفت: آن‌ها باید کمک کنند تخلفات در داخل خوابگاه‌ها اتفاق نیفتد. ما البته دو ناهماهنگی در این زمینه داشتیم. اول در حوزه انتظامات خوابگاه‌ها که باید از نظر عملکرد و کارکرد ذیل معاونت دانشجویی قرار بگیرد. یعنی رییس جداگانه‌ای نداشته باشد و کارکرد آن‌ها را این حوزه یا معاونت تعریف کند.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه چارچوب‌های زندگی در محیط‌های خوابگاهی باید رعایت شود، اظهار کرد: دانشجوی امیرکبیر شخصیت، فهم و جایگاه مشخصی دارد دانشجویان نیز باید این سه ویژگی را حفظ کنند و حرمت‌ها در این زمینه نباید شکسته شوند.

رهایی در خصوص هزینه کار دانشجویی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز گفت: حدود دو ماه پیش قرار شد در خصوص هزینه‌های آن اصلاحی صورت بگیرد و دو هفته پیش نیز تصمیم گیری صورت گرفت و یک چارچوب قابل قبول تری را خواهد داشت.

رهایی با بیان اینکه برای افزایش کیفیت غذای دانشجویان تلاش‌های خوبی صورت می‌گیرد، گفت: برای این امر چند مدل را می‌توانیم ارائه بدهیم مثلا در برخی دانشگاه‌ها مواد اولیه توسط دانشگاه تامین می‌شود و آن را در اختیار پیمانگار قرار می‌دهد، مدل دوم نیز این است در برخی دانشگاه‌ها خودشان پخت را انجام می‌دهند و در نهایت همه اقدامات را واگذار کردیم.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر تغذیه دانشجویان یکی از مهم‌ترین آیتم‌های هزینه کرد دانشگاه محسوب می‌شود، افزود: برای قرارداد‌های بعدی دانشگاه در حوزه تغذیه تلاش می‌کنیم بار معنی سنگین اصلاح و کیفیت غذا افزایش یابد.

دکتر رهایی به خوابگاه‌های بین المللی دانشگاه صنعتی امیرکبیر اشاره کرد و گفت: قرار است برای ترمیم خوابگاه‌ها اقداماتی انجام بگیرد و این اقدامات بعد از امتحانات دانشجویان صورت می‌گیرد. وی از برنامه دانشگاه برای ساخت خوابگاه‌های متاهلی خبر داد و گفت: این برنامه تابستان امسال اجرایی خواهد شد.

رهایی با بیان اینکه وضعیت بودجه دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مقایسه با سال گذشته بهتر خواهد بود، تاکید کرد: با ابلاغ بودجه رسمی دانشگاه می‌توانیم بهبودی در وضعیت خوابگاه‌های دانشجویی مشاهده کنیم.

رهایی با بیان اینکه مجاز نیستیم تحت هیچ شرایطی دانشجویان ساکن تهران را در خوابگاه‌ها اسکان دهیم، گفت: اگر موردی باشد آن را پیگیری خواهیم کرد. ضمن اینکه باید قاعده مندی برای دانشجویان مهمان در خوابگاه‌ها داشته باشیم وقتی ظرفیت‌های خوابگاه‌ها محدود است باید در این زمینه قاعده‌ای داشته باشیم.

وی در خصوص تامین خوابگاه‌های متاهلی در مقایسه با خوابگاه‌های مجردی نیز گفت: این امر یک ضریب چند برابری دارد. اما به این معنی نیست که بخواهیم از تامین آن فرار کنیم. پیگیر این هستیم اگر امکاناتی را که مسئولان قولشان را می‌دهند، تخصیص بگیرد بتوانیم خوابگاه‌های متاهلی بسازیم. همچنان که تابستان امسال نیز یک خوابگاه متاهلی با حمایت یک خیر خواهیم ساخت.