توزیع دفترچه اقامت طرح سرمایه گذاری به اتباع افغانستانی
روز شنبه تحویل دفترچه های اقامت طرح "سپرده گذاری و ساماندهی سرمایه های خرد اتباع خارجی" در خراسان رضوی آغاز شد.
به گزارش روز شنبه سازمان ملی مهاجرت، امروز نخستین دفترچههای اقامت صادر شده ویژه طرح سپرده گذاری و ساماندهی سرمایه های خرد اتباع خارجی طی مراسمی با حضور مسئولان اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی رونمایی و تحویل تعدادی از اتباع افغانستانی شد.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی در این مراسم بیان داشت: تنها طرح قانونی و حمایتی اتباع در کشور، طرح مذکور می باشد که به ابتکار سازمان ملی مهاجرت و همکاری شرکت زنجیره تامین دانش و بانک ملی این طرح اجرایی گردیده و در استان خراسان رضوی نیز مورد استقبال اتباع واقع شده و فرآیند اجرایی آن در این استان کماکان ادامه دارد.
حسین شرافتی راد افزود: بر اساس این طرح اتباع و مهاجرین خارجی مجاز در استان با مراجعه به دفاتر اقامت و اشتغال نسبت به مشارکت در این طرح اقدام می نمایند و با افتتاح حساب نزد شعب بانک ملی استان و در چارچوب همین طرح میتوانند از مزایای آن همچون اقامت، اشتغال، بیمه و سایر موارد بهره مند می شوند
وی گفت: امروز اولین دفترچه های اقامت مربوط به این طرح رونمایی و در اختیار اولین گروه از اتباع مشارکت کننده در این طرح قرار گرفت.
طرح "مدیریت منابع و سرمایه گذاری اتباع و مهاجرین خارجی در زنجیره تولید" به منظور جذب سپردههای خُرد اتباع و مهاجران خارجی در طرحهای صنایع زیربنایی کشور بر اساس اعلام سازمان ملی مهاجرت، تهیه و تدوین شده است.
اصل مبلغ سپرده گذاری اتباع در این طرح ثابت است و حاضران در طرح به عنوان سهامدار امکان برخورداری از سود سهام را در آینده نزدیک برخوردار خواهند بود و در هر زمانی که اتباع تصمیم به خروج از کشور و یا انصراف از حضور در طرح را داشته باشند امکان دریافت وجه سپرده و سلب امتیازات ارائه شده به صورت همسان پیشبینی شده است.
سازمان ملی مهاجرت حضور اتباع خارجی در این طرح را اختیاری دانسته و اعلام کرده است حضور نداشتن اتباع در طرح یادشده به منزله تمایل نداشتن آنان به دریافت تسهیلات متمایز در حوزه بیمه، تردد، کارت بانکی و دیگر تسهیلات است.
بر اساس اعلام اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی، مشهد بعد از تهران دارای بیشترین شمار مهاجران خارجی است و نزدیک به 400 هزار تبعه خارجی دارای مدارک شناسایی و اقامت شامل کارت آمایش، گذرنامه، گذرنامه خانواری و برگه سرشماری هستند که مشخصات آنها در سامانه "سیام" وزارت کشور ثبت شده است و به عنوان اتباع قانونی در مشهد اقامت دارند.
همچنین حدود 300 هزار تبعه خارجی فاقد مدرک هویتی در مشهد شناسایی شده اند که افراد دارای گذرنامه با تاریخ منقضی شده نیز در این میان هستند و به عنوان اتباع غیرمجاز تلقی می شوند که البته در ماه های قبل حدود 100 هزار نفر از این تعداد به کشورشان بازگردانده شدند.