توزیع 4000 پرس غذابرای اطعام نیازمندان / حمایت از5 هزار ایتام سادات
مدیر عامل موسسه خیریه عترت فاطمی گفت: همزمان با عید غدیر؛ چهار هزار پرس غذا برای اطعام مددجویان، میان آنها توزیع شد.
مدیر عامل موسسه خیریه عترت فاطمی گفت: همزمان با عید غدیر؛ چهار هزار پرس غذا برای اطعام مددجویان، میان آنها توزیع شد.
به گزارش خبرنگار مهر، زهرا سادات نیری با اعلام راه اندازی پویش غدیر توسط مؤسسه خیریه برای اطعام و رسیدگی به خانوادههای ایتام سادات گفت: همزمان با روز عید غدیر این مؤسسه توانست 4 هزار پرس معادل 100 میلیون تومان اطعام در سراسر کشور بین خانوادههای مددجویان توزیع کند.
وی ضمن بیان محدوده فعالیت مؤسسه اظهار داشت: این مؤسسه 20 سال پیش توسط حاج سیدرضا نیری به عنوان اولین و بزرگترین خیریه حمایت از سادات نیازمند به صورت خاص شروع به فعالیت کرد و طی 20 سال گذشته در زمینههای مختلف حمایت معیشتی، ارائه خدمات در زمینههای ساخت، تعمیر مسکن، پرداخت رهن و اجاره و اقساط مسکن، پرداخت کمک هزینه تحصیل و هزینههای درمانی، انجام مشاورههای روانی و تحصیلی، توزیع سالانه سبد کالا در سطح شهر تهران، پرداخت سالانه وام بدون کارمزد، تهیه و توزیع جهیزیه، لوازم التحریر و لباس مناسب فصل در ایام مختلف سال و حتی برآورده کردن آرزوهای مددجویان اقدام کرده است.
مدیرعامل مؤسسه خیریه عترت فاطمی افزود: علت دسته بندی خیریهها از جمله این خیریه، ارائه خدمات بهتر و کاملتر در یک دامنه است و از این رو این مؤسسه، به نیازهای معیشتی فرزندان ایتام سادات در سطح کشور توجه و رسیدگی دارد و افراد با حساسیت ویژه و با مشورت نهادهای حمایت کننده و مراکز خیریه استانها و با تحقیقات محلی تحت پوشش قرار میگیرند و از 5 هزار ایتام سادات تحت پوشش، به جز درصد کمی از افراد که از تهران، تحت پوشش هستند اغلب مددجویان از روستاهای بسیار محروم کشور هستند به طوری که حتی در برخی موارد دسترسی به مکان زندگی این افراد هم سخت است.
وی ادامه داد: گاهی افراد تحت پوشش مؤسسه در شرایطی زندگی میکنند که حتی بدیهیترین و ابتداییترین نیازهای آنها از جمله نیاز به تغذیه، پوشاک و حتی سرپناهی امن که آنها را از گزند باد و باران، سرما و گرما و حمله حیوانات در امان بدارد، برآورده نشده است.
نیری با تاکید بر حفظ شأن مددجویان ادامه داد: ما علاوه بر تأمین مایحتاج روزانه ایتام سادات و ارسال سبد کالا و جهیزیه و... سعی کردهایم در جهت شناسایی و پرورش استعدادهای آنها و برآورده کردن آرزوهایشان اقدام کنیم و شرایطی فراهم کنیم تا این افراد خودشان هم به راحتی نیازهایشان را با مسئولان مؤسسه در میان بگذارند تا در این زمینه احساس ارزشمندی نیز به آنها داده شود.
مدیرعامل مؤسسه افزود: این مؤسسه در زمینههای مالی به طور منظم و شفاف به همه نهادهای ناظر پاسخگو است.
وی در عین حال ضمن گلایه از برخی شرایط که کار را برای مؤسسات خیریه سخت میکند گفت: یکی از مشکلات مؤسسه تعدد اماکنی است که در زمینه صدور مجوز اقدام میکنند و این اقدام هم موازی کاری را افزایش میدهد و هم مانع ارتباط بهتر و بیشتر با موسساتی است که در یک زمینه فعالیت میکنند.
نیری ادامه داد: از طرفی مؤسسات خیریه دولتی هم با ورود به بحثهای معیشتی باعث همین موازی کاری میشوند در حالی که مؤسسات دولتی با توجه به دسترسی به امکانات ویژهتر و امکان ارتباط با مسئولان و برنامه ریزی عمیقتر باید در امور زیربنایی ورود کنند و حل مشکلات ساده معیشتی را به عهده خیریهها بگذارند تا خیریهها نیز با کمک خیرین مشکلات ابتداییتر مددجویان را رفع کنند.
وی در همین زمینه افزود: جدیدترین مشکلی که خیریهها در سال جدید با آن مواجه هستند اختصاص مالیات به کمکها و هزینههایی است که ثبت نشده است در حالی که با گذشت حدود 6 ماه از این تصمیم، سامانهای برای این امر اختصاص نیافته است.
سید حبیب شکرآبی مدیر واحد مشارکتهای مردمی مؤسسه نیز در این جلسه ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای مؤسسه گفت: این مؤسسه در سال گذشته 6 میلیارد و 17 میلیون تومان مستمری پرداخت کرده است همچنین معادل 1 میلیارد و 813 میلیون برای تعمیر و ساخت مسکن برای مددجویان هزینه کرده است.
این مؤسسه در زمینه تهیه پوشاک، 800 میلیون، توزیع جهیزیه 400 میلیون، توزیع سبد کالای غذایی 174 میلیون، کمکهای حمایتی 668 میلیون و پرداخت وام 7 میلیارد و 180 میلیون تومان هزینه کرده است. وی ادامه داد: این مؤسسه در برنامههای کاری خود، بازدیدهای منظمی از خانواده مددجویان در سراسر کشور به خصوص مناطق کم برخوردار ترتیب میدهد تا در این بازدیدها که عنوان صله رحم را به خود اختصاص داده، از نزدیک شرایط و محل زندگی افراد تحت پوشش را ببیند و نیازسنجی کند.