جمعه 9 آذر 1403

توصیه صادق زیباکلام برای کاستن از رنج مردم / تهران در تب کرونا / روایت محسن هاشمی از خطر جدی مترو برای مسافران

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
توصیه صادق زیباکلام برای کاستن از رنج مردم / تهران در تب کرونا / روایت محسن هاشمی از خطر جدی مترو برای مسافران

هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضا این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.

آخرین آمار کرونا در ایران

کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت ویروس کرونا در ایران اظهار کرد: از دیروز تا امروز 24 فروردین 1399 و بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی 1657 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد.

او افزود: با در نظر گرفتن موارد جدید، مجموع بیماران کووید19 در کشور به 71686 نفر رسید. متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 117 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند.

سخنگوی وزارت بهداشت تصریح کرد: تا کنون 4474 نفر از بیماران، جان باخته و دیگر در بین ما نیستند. خوشبختانه روند بهبود یافتگان سرعت بالایی گرفته و تا کنون 43894 نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده اند.

بیشتر بخوانید:

کرونا جان 117 نفر دیگر را در ایران گرفت / تعداد مبتلایان به 71686 نفر افزایش یافت

***

 فعالیت کسب و کارهای کم ریسک در تهران از شنبه آغاز می‌شود

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز یکشنبه در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا که به صورت همزمان و از طریق ویدئو کنفرانس استانداران سراسر کشور نیز در آن حضور داشتند، اظهارداشت: اگر شرایط ما در کشور به همین صورت باشد که امروز مشاهده می‌کنیم، قاعدتا اجتماع حضوری {در ماه مبارک رمضان} نخواهیم داشت و باید این زحمت را صدا و سیما و شبکه‌های اجتماعی مجازی به عهده بگیرند و مردم از طریق صدا و سیما و شبکه‌های مجازی استفاده بکنند.... از شنبه سی‌ام فروردین کسب و کارهای کم‌ریسک با همان پروتکل‌های بهداشتی و با همان اتصال به سامانه و دریافت کد شروع می‌شود؛ برای کسب و کارهای پرریسک هم مطالعه و فکر شده و در اطلاع ثانوی به مردم خبر داده می‌شود تا آن بررسی‌ها را به پایان برسانیم.

روحانی گفت: می‌دانیم در خانه ماندن سخت است، بعضی‌ها کسب و کار دارند و تعطیلی آن سخت است، بچه‌هایی که مدرسه می‌رفتند، ماندن در خانه برایشان سخت است؛ ولی چاره‌ای نبوده جز اینکه با کمک همدیگر از این ویروس خطرناک به خوبی عبور کنیم.

بیشتر بخوانید:

روحانی: شرایط در ماه رمضان هم اینگونه باشد، اجتماعاتی نخواهیم داشت

***

سیستم هواکشی مترو با وجود شرایط کرونایی خطرناک است  محسن هاشمی در حاشیه دویست و هشتمین جلسه شورای شهر تهران در مورد سیستم هوادهی و هواکش‌های مترو گفت: این سیستم به صورت دوگانه عمل می‌کند و در زمان حریق خروج هوا از مترو انجام می‌گیرد و زمان‌های معمولی هوادهی به درون واگن‌های مترو را داریم. همچنین در تمام ساعات به صورتی این سیستم عمل کرده که درجه هوا بر روی عدد 23 قرار داشته باشد.

وی گفت: سیستم مترو ایرواشر است به صورتی که آب را در مخازنی پودر و از طریق فن‌های بزرگ داخل تونل دمیده می‌شود که از این طریق رطوبت در مترو کنترل باشد. در قطار نیز سیستم هوادهی به صورتی است که رطوبت داخل کنترل می‌شود و با کاهش رطوبت هوا خنک نگه داشته می‌شود.

رئیس شورای شهر تهران گفت: بر همین اساس به عبارتی هوا هم زده شده و این هم زدن هوا خطرناک است و بخشی از هوای داخل واگن به بیرون فرستاده شده و بخشی از هوای داخل ممکن است آلوده به ویروس باشد. بنابراین باید به روش دیگری جهت سیستم هواکشی داخل مترو عمل شود.

هاشمی افزود: سیستم هواکشی مترو با وجود شرایط کرونایی خطرناک است و از طرفی اگر فاصله گذاری اجتماعی عمل نشود بسیار مشکل ساز بوده و باید مترو متوقف شود.

بیشتر بخوانید:

محسن هاشمی: اگر فاصله گذاری اجتماعی رعایت نشود مترو باید متوقف شود

***

اختصاص 20 درصد حقوق ماهانه فرماندهان سپاه به آسیب‌دیدگان کرونا

سردار پاسدار رمضان شریف سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه از تصمیم فرماندهان سپاه برای اختصاص 20 درصد از حقوق ماهیانه خود به افرادی که به دلیل شیوع بیماری کرونا شغل خود را از دست داده اند، خبر داد و گفت: فرماندهان در ستاد فرماندهی کل، حوزه مرکزی تا سپاه های استانی در این نهضت مومنانه مشارکت کرده اند و به فضل الهی تا پایان بحران کرونا با اختصاص 20 درصد از حقوق ماهیانه خود بخشی از نیازهای این دسته از هموطنانی که تحت تأثیر بیماری کرونا شغل خود را از دست داده اند، را تامین خواهند کرد.

بیشتر بخوانید:

کمک مومنانه سپاه به افرادی که شغل خود را از دست داده اند

***

تهران هنوز در تب کرونا / بی توجهی برخی از شهروندان به هشدارها و رعایت فاصله گذاری

روزنامه ایران نوشت: با توجه به درخواست مکرر مسئولان از شهروندان به رعایت طرح فاصله گذاری اجتماعی متأسفانه روز گذشته بسیاری از مسافران بدون ماسک، دستکش و رعایت فاصله اجتماعی وارد اتوبوس‌ها می‌شدند و به تذکرات توجهی نداشتند. این اتفاق در خطوط متروی شهر تهران نیز مشاهده می شد و حجم مسافران مترو نیز نسبت به روزهای گذشته افزایش چشمگیری داشت.

***

باید توده‌های فقیر را در برابرامواج بیماری حفظ کرد

سعید لیلاز، فعال سیاسی اصلاح‌طلب به روزنامه ایران گفت: به نظر من دولت الان دارد اقدامات نسبتا مؤثری در نوع مواجهه با این مشکل انجام می دهد. آن 3-4 میلیون نفری که به طور خیلی شدید و مستقیم با بحران اقتصادی ناشی از کرونا دست و پنجه نرم می‌کنند چند تا ویژگی دارند.

اولا برخلاف خیلی از تصورها متشکل هستند و می‌توانند اقدامات مؤثر اجتماعی انجام دهند.

ثانیا به نان شب محتاج هستند و این واقعیت محض زندگی آنهاست که باید بی‌ملاحظه پذیرفته شود. ثالثا عمدتا حاشیه‌نشین هستند و در واقع جغرافیای زیست آنها به صورت بالفعل جغرافیای خطرآفرینی است. رابعا تحرک پذیری فیزیکی و اجتماعی بسیار بالایی دارند.

حمایت مؤثر دولت از این گروه ها در کوران بیماری کرونا شاید در نگاه اول یک اقدام اقتصادی به نظر برسد اما به نظر من ماهیت آن اساسا اجتماعی و سیاسی است و اثر اصلی اش را در آن حوزه نشان می‌دهد.

کما اینکه ما در این اواخر به صورت جسته و گریخته می شنویم که محبوبیت آقای روحانی بعد از آنکه تمام قد پشت فرمان اداره این مسأله نشسته، در حال افزایش نسبی است و توانسته کم‌وبیش با توجه به امکاناتی که کشور دارد، پاسخ منتقدان داخلی اش را در بعد اجرایی بدهد. ضمن اینکه من معتقدم دولت ایران علی‌رغم تمام مشکلاتی که با آن درگیر است حتی در قیاس با کشورهای خارجی هم کم‌وبیش در مدیریت این وضعیت بهتر عمل کرده است...

دولت آقای روحانی تا الان مسیر درستی را آمده و از اینجا به بعد هم نباید برای هزینه کردن منابع بیشتر در خصوص رفع آثار اقتصادی کرونا و خصوصا به نفع اقشار پایین دست و فقیر، هراس داشته باشد. حداقلی ترین نتیجه این هزینه کردن آن است که جلوی یک سری بحران های اجتماعی بعدی را خواهد گرفت که هم آثار بلند مدت اجتماعی و فرهنگی و سیاسی دارند و هم آثار بسیار عمیق اقتصادی.

بیشتر بخوانید:

لیلاز: دولت دارد اقدامات نسبتا مؤثری در نوع مواجهه با این مشکل انجام می دهد

***

نگرانی بیشتر؛ تلفات کمتر

عباس عبدی، در روزنامه ایران نوشت: نظرسنجی ایسپا به سفارش معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران از مردم تهران درباره ابعاد گوناگون کرونا نکات مهمی دارد که شایسته توجه است... با اینکه زنان به علل گوناگون در مقایسه با مردان خطر کمتری از جانب کرونا آنان را تهدید می‌کند ولی از نظر ابتلا شدن با فاصله زیادی از مردان نگران‌ترهستند. این نکته از این جهت مهم است که احتمالا وجود همین نگرانی نزد زنان موجب می‌شود که محتاط تر باشند و کمتر دچار این بیماری شوند. بنابراین کاستن از نگرانی مردم می‌تواند به تشدید این بیماری و شیوع آن کمک کند!... حقوق‌بگیران بیشتر مدافع ماندن در خانه و تعطیلی هستند. شاید مهم‌ترین تفاوت را در منطقه سکونت پاسخگویان بتوان دید. بیش از 40 درصد پاسخگویان ساکن مناطق 16، 17 و 18 موافق آغاز کسب و کارهستند. درحالی که موافقت با آغاز کسب و کارها در مناطق 22، 9، 8، 3 و 2 که بیشترساکنان آن حقوق‌بگیران طبقه متوسط و نیزافراد مرفه‌ترهستند، کمتراز 13 درصد است. و این تفاوت بسیار بالایی است که ناشی از تفاوت ساختار اقتصادی، شغلی و تحصیلی ساکنان این دو دسته از مناطق شهراست.

***

 در کنار دولت از رنج بیکاری مردم بکاهیم

صادق زیباکلام در روزنامه ایران نوشت: واقعیت این است که دولت مقدورات و امکاناتی دارد که چه بسا کفاف رسیدگی تام به همه نیازمندان و آسیب‌دیدگان را نداشته باشد بخصوص که اولویت آن بحث‌های درمانی و بهداشتی و محافظت از جان شهروندان هم باید باشد.

بنابراین راهکاری که می‌توان به آن اتکا کرد همان همت والایی است که همواره نزد ایرانیان و البته برخی چهره‌های خیر و سرشناس به صورت خاص‌تر وجود داشته و دارد. کمک‌های مردمی به نیازمندان تازگی ندارد و قطعا پایانی هم نخواهد داشت و حالا زمانی است که به هر نحو ممکن برای دفاع از هموطنان باید پای به میدان بگذاریم.

***

مهم‌ترین آزمون مجلس یازدهم

روزنامه فرهیختگان نوشت: مجلس یازدهم در شرایطی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد که به‌لحاظ اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشور درگیر چالش‌های متفاوتی است و قاعدتا حل‌وفصل همه آنها بدون یک عزم جمعی، ایده‌های نو و برنامه‌های مدون میسر نخواهد بود، البته در این مسیر مجلس باید بتواند از ظرفیت ریل‌گذاری خود برای سیستم اجرایی کشور استفاده کند و دولت چه در سال پایانی دوره دوازدهم و چه دولت سیزدهم باید با همراهی این مجلس بر مشکلات فائق آید. از ابتدای خردادماه مجلس آغاز به‌کار خواهد کرد و طبعا در ابتدای فعالیت خود با فرآیندهای قانونی ازجمله انتخاب رئیس مجلس، هیات‌رئیسه و روسای فراکسیون‌ها مواجه خواهد بود. آنچه مسلم است اینکه اگر این فرآیند تبدیل به یک چالش سیاسی و البته درگیری درون‌جناحی در مجلس شود حتما بر دیگر شئون مجلس نیز تاثیر خواهد گذاشت و نمی‌توان انتظار اقداماتی موثر و مهم از آن داشت. از این‌رو هرچه یک رقابت سالم و مبتنی‌بر تخصص و تعهد نامزدها صورت گیرد حتما فرصت بیشتری برای رسیدگی به دغدغه‌های مردم، فعالیت‌های کارشناسی و ساماندهی به امور کشور فراهم خواهد آمد، علاوه‌بر اینکه سایه و شائبه درگیری و چالش سیاسی تا پایان از سر فعالیت‌های مجلس رفع خواهد شد. در کنار این مساله توجه ویژه نمایندگان به وظایف تخصصی خود و حرکت آنها در مسیر قانون و ضوابط معین نیز در این مسیر تاثیر قابل‌توجهی خواهد داشت....

فرهیختگان در یادداشتی دیگر تاکید می کند: اگر رقابت بر سر ریاست مجلس یا اعضای هیات‌رئیسه به فضای رسانه‌ای و رسمی کشیده شود _که همین حالا اخباری از این رقابت به گوش می‌رسد_ در افکار عمومی جنگ قدرت تازه‌وارد‌ها ترجمه می شود، در این حالت است که افتتاحیه مجلس تبدیل به اختتامیه آن می‌شود. نکته خطرناک دیگری که ممکن است این مجلس به آن مبتلا شود و برخی از اعضا هم نشان دادند ظرفیت چنین کاری را دارند تبدیل نمایندگان به وزیر شعار است، دوستان دقت بفرمایید که شرایط کشور به گونه‌ای است که در آن دسته‌بندی بالا مردم انتظار تغییرات ملموس از دسته عقلای منتقد دولت را دارند و ارائه تصویر رادیکال و شعاری چندان بوی تغییرات مثبت را به مشام نمی‌رساند؛ که حتی می‌تواند اثر معکوس روی مردم داشته باشد.

 شرق در گزارشی نوشت: درست 46 روز تا زمان آغاز به کار مجلس یازدهم باقی مانده. آخرین برگ‌های مجلس دهم با کرونا ورق خورده و به نظر می‌رسد اولین فصل مجلس یازدهم هم چالش کرونا خواهد بود؛ البته چالشی که مجلس یازدهم بعد از انتخاب رئیس باید با آن مواجه شود... در بین چهره‌های شاخص اصولگرا که در مجلس یازدهم حضور دارند، نام محمدباقر قالیباف، مصطفی میرسلیم، مرتضی آقاتهرانی و علیرضا زاکانی بیش از هر فرد دیگری شنیده شده است.

حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی می گوید: فکر می‌کنم آقای قالیباف برنده رقابت ریاست مجلس یازدهم خواهد بود. مهم‌ترین امتیاز ایشان نسبت به رقبا تجربه است. به‌هرحال ایشان تجربه بیشتری دارد و نهادی در سطح شهرداری تهران را 12 سال اداره کرده است. اما دیگر منتخبان مجلس یازدهم چنین تجربه‌ای در این سطح ندارند. از سوی دیگر شخص آقای قالیباف در جمع افراد مطرح‌شده، صلاحیت بیشتری برای ریاست مجلس دارد.

عبدالله ناصری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب اما می گوید: اگر ملاحظه دولت و منافع ملی را در نظر بگیریم، در بین افراد مطرح‌شده شاید آقای میرسلیم بهترین گزینه باشد... از سوی دیگر تجربه ریاست آقای قالیباف می‌تواند مثل تجربه بهزاد نبوی در مجلس ششم باشد.

***

عباس سلیمی نمین از ایران پس از کرونا گفت

عباس سلیمی‌نمین، تحلیلگر اصولگرا گفت و گویی با روزنامه اعتماد داشته که در ادامه بخش هایی از آن آمده است:

* در 40 سال گذشته نیز برخی با اهدافی خاص همچنان این باور را در جامعه پمپاژ می‌کردند که اگر می‌خواهیم جامعه رو به جلویی داشته باشیم باید دنباله‌رو کشورهای غربی باشیم. کرونا شوک جدی هم در این زمینه وارد کرد و نشان داد که جامعه سرمایه‌داری نمی‌تواند، بهشت موعود را برای کشورها رقم بزند بلکه همواره به دنبال منافع اقلیت است و به هیچ‌وجه منافع اکثریت را دنبال نمی‌کند.

* قطعا برای اینکه بتوانیم به قشر مستضعف جامعه کمک کنیم باید در بخش اقتصاد توجه ویژه و هم‌زمانی به رشد صنایع داشته باشیم. یعنی با تمرکز صرف بر سلامت و مباحث مربوط به درمان و امور پزشکی، راحت‌طلبی را دنبال نکنیم. باید با وجود تلاش برای درمان و سلامت به رشد صنایع توجه داشته باشیم. در واقع باید به هر دو به صورت مساوی توجه کرده و هیچ کدام را قربانی دیگری نکنیم. نه سلامت را قربانی اقتصاد و نه اقتصاد را قربانی سلامت کنیم، چه الان چه پس از پایان کرونا. منظور از اقتصاد نیز ارکان و پایه‌های اقتصاد است نه پول. پول را باید در چنین شرایطی هزینه کرد و بحث دیگری است بلکه فعالیت‌های اقتصادی مد نظرم است که تحرک و پویایی و اشتغال و... ایجاد می‌کند.

***

3 کار متفاوت رهبر انقلاب در زمان خستگی و ملالت

بخش فقه و معارف پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR به مناسبت فرارسیدن عید ولادت حضرت بقیالله‌الاعظم ارواحنافداه، در گفتگویی کوتاه با حجت‌الاسلام محمدحسن رحیمیان تولیت مسجد مقدس جمکران، به روایت‌هایی از حضور حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در مسجد مقدس جمکران و پاسخ به برخی شبهات می‌پردازد. در بخشی از مصاحبه آمده است:

*یکی از دوستان دفتر نقل می‌کرد که حضرت آقا هر زمانی که مثلا احساس خستگی و ملالت می‌کنند یکی از این سه کار را انجام می‌دهند - حالا این نقل ایشان است ولی مشاهدات ما هم تقریبا گویای همین است - به زیارت امام رضا علیه‌السلام می‌روند، اما به‌خاطر اینکه شرایط آن خیلی آسان نیست، سالی دو سه بار بیشتر نمی‌روند، و دیگری مسجد جمکران و دیدار با خانواده‌های شهدا است. دیدار با خانواده‌های شهدا یک امر متمایز و فوق‌العاده‌ای برای ایشان است.

*یکی از نکاتی که می‌توان اینجا به آن اشاره کرد و از نظر تربیتی خیلی جالب هست، بر خلاف خیلی‌ها که وقتی می‌خواهند برای تفریح به سفر بروند، بچه‌هایشان را هم همراه خودشان می‌برند، ولی آقا معمولا هر بار که به مسجد می‌آیند چند نفر از اعضای خانواده‌شان و چند نفر از نوه‌هایشان را به همراه خود می‌آورند که من همیشه این را به‌عنوان یک درس برای دیگران عرض می‌کنم که ما باید بچه‌هایمان را از همان سن کودکی همراه خودمان وصل بکنیم و به مسجد و عبادت پیوند بدهیم که به نظر من از نظر تربیتی نکته‌ی خیلی مهمی است.

بیشتر بخوانید:

نوه‌های حضرت آیت‌الله خامنه‌ای کجا ایشان را همراهی می‌کنند؟