تولید مرغ از مصرف آن پیشی گرفت
ارسلان قاسمی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: وضعیت تولید مرغ از بهمن ماه گذشته به یک روال یکنواخت و تثبیت شدهای رسید در نتیجه تولید از مصرف پیشی گرفته است، از این رو تولید مازاد بر نیاز داخل با نگاه صادرات باید انجام شود.
به گفته او، چندسالی است که وزارت جهاد سیاست تنظیم بازار از محل تولید داخل را دنبال میکند که در خصوص گوشت مرغ این اتفاق افتاده و همواره طی ماههای گذشته استمرار داشته است.
قاسمی ادامه داد: عراق نزدیکترین بازار صادراتی است که متاسفانه عملکرد نادرست باعث شد دولت عراق با افزایش تعرفه محدودیتهایی اعمال کند که با رایزنی صورت گرفته و دیپلماسی اقتصادی که صورت میگیرد بایستی به فکر بازارهای جدید باشیم به طوریکه با استفاده از دیپلماسی اقتصادی و حل مسائل و مشکلات باید به فکر ایجاد ارزش افزوده باشیم.
او با بیان اینکه ظرفیت صادرات سالانه 300 تا 500 هزارتن مرغ به بازارهای هدف وجود دارد، افزود: صادرات مرغ نیاز به برنامه، مدیریت و کنترل واحد دارد. اکنون تنها بازار صادراتی ما عراق است، اما با کشورهای همسایه پاکستان و افغانستان مذاکراتی انجام دادیم و با عمان مذاکرات ابتدایی داشتیم چراکه کشورهای پیرامونی نیاز به این محصول دارند که امیدواریم با تبدیل مرغ به فرآوردههای حاصل از آن بتوانیم علاوه بر کشورهای همسایه به کشورهای دور دست هم صادرات داشته باشیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون با بیان اینکه به طور متوسط هر کیلو مرغ صادراتی 2 دلار برای کشور ارزآوری در بر دارد، گفت: برآوردها حاکی از آن است که تا پایان سال صادرات مرغ به 300 هزارتن صادرات برسد و به طور کلی هر بازاری شرایط خاص خود را دارد به طوریکه برخی بازارها مرغ درشت، برخی بازارها مرغ سایز و مرغ قطعه بندی تقاضا دارند.
خبرنگار: آزاده محبی
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت، تجارت و کشاورزی