چهارشنبه 7 آذر 1403

تولید پنبه به 80 هزار تن می‌رسد

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
تولید پنبه به 80 هزار تن می‌رسد

مدیرعامل صندوق پنبه گفت: برآورد‌ها حاکی از آن است که امسال تولید پنبه به 75 تا 80 هزار تن برسد.

محمد حسین کاویانی با بیان اینکه 95 درصد برداشت پنبه به اتمام رسیده است، گفت: برآورد‌ها حاکی از آن است که امسال تولید پنبه به 75 تا 80 هزار تن برسد که با احتساب نیاز صنایع، بخشی از پنبه مورد نیاز باید از طریق واردات تامین شود.

به گفته او، در برخی استان‌ها با استفاده از بذور جدید داخلی و معرفی بذور جدید خارجی عملکرد پنبه در واحد سطح افزایش یافته است.

کاویانی با انتقاد از واردات بی رویه نخ و پنبه گفت: با توجه به عدم کنترل بر واردات، حجم زیادی پنبه و نخ وارد کشور شده است، درحالیکه در زمان برداشت محصول داخل انتظار می‌رود پنبه کمتری وارد شود تا تولید دچار مشکل نشود.

مدیرعامل صندوق پنبه درباره آخرین وضعیت واردات پنبه افزود: بنابر آمار 10 ماهه گمرک 89 هزار تن پنبه وارد کشور شده است و از آنجا که مجوز واردات از طریق ادارات کل صنایع استان‌ها صادر می‌شود، این احتمال وجود دارد تا با اعمال کنترل حجم واردات توسط وزارت جهاد پس از دریافت آمار از استان‌ها، حجم زیادی پنبه وارد کشور شده باشد.

او ادامه داد: بنابر آمار امسال 38 هزار تن پنبه داخلی توسط صنایع خریداری شده چراکه انگیزه برای واردات بیشتر بوده است. این درحالی است که اگر مابه التفاوت ارز نیما و آزاد به تولیدکنندگان داده شود، به سهولت پتانسیل تولید 180 هزار تن پنبه در داخل مشروط به مقرون به صرفه بودن تولید وجود دارد.

کاویانی با اشاره به راهکار‌های رسیدن به خودکفایی پنبه گفت: براساس تجربه سنوات قبل اگر قیمت خرید پنبه بیش از 3 برابر نرخ گندم باشد، برای کشاورزان صرفه اقتصادی دارد، اما اگر کمتر از 3 برابر باشد، کشاورزان به سمت دیگر زراعت‌ها می‌روند که براین اساس نمی‌توان به خودکفایی پنبه امیدی داشت.

این مقام مسئول در ادامه افزود: با توجه به آنکه تمامی کشور‌های تولیدکننده یارانه حمایتی برای زراعت پنبه پرداخت می‌کنند، از این رو در کشورما هم سیاست‌های حمایتی برای ترغیب کشاورزان به کشت این محصول باید تخصیص یابد.

مدیرعامل صندوق پنبه با تاکید بر افزایش قیمت خرید پنبه در راستای بی نیازی از واردات گفت: با توجه به آنکه پنبه جزء زراعت‌های استراتژیک و اساسی در کشور محسوب می‌شود که خودکفایی آن در دستور کار وزارت جهاد قرار دارد، لذا قیمت هرکیلو وش پنبه باید به 55 هزارتومان برسد چراکه خرید هرکیلو وش با نرخ 30 هزارتومان برای کشاورزان صرفه اقتصادی ندارد.

به گفته او، بار‌ها اعلام کرده‌ایم که پتانسیل تولید 500 هزار تن پنبه در کشور وجود دارد، درحالیکه نیاز سالانه صنعت نساجی به اعتقاد ما 150 تا 200 هزار تن است که به دلیل عدم برنامه واردات و حمایت از تولید داخل امکان تامین وجود ندارد.

کاویانی گفت: بنابر آمار سالانه 100 هزار تن پنبه وارد می‌شود که با احتساب 2 دلار رقمی بالغ بر 200 میلیون دلار ارز از کشور خارج می‌شود که اگر این میزان به تولید داخل تخصیص داده شود، امکان خودکفایی وجود دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت، تجارت و کشاورزی