تولید کشور نیاز به تغییر ریل دارد / باید در حوزه تسهیل در کارآفرینی ورق جدیدی را در کشور روی میز بگذاریم
سلیمی نماینده محلات در مجلس گفت: در این راستا تولید کشور نیاز به یک تغییر ریل دارد و نامگذاری سال جدید با رویکرد دانش بنیان فرصتی مناسب در این راستا است. در بخش صنایع تبدیلی کشاورزی مشکلات جدی داریم و هرساله این مشکلات وجود دارد و در بخش نهاده ها، ذرت، دانه های روغنی، برنج، گندم و سویا نیاز به برنامه ریزی صحیح و علمی داریم و می توان از توان و ظرفیت های شرکت های دانش بنیان در این حوزه...
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ مقام معظم رهبری سال 1401 را به نام «تولید، دانش بنیان اشتغال آفرین» نامگذاری کردند. شعاری که باید سرلوحه کار مدیران باشد و تمام عزم خود را برای تحقق آن به کار ببندند. نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی نیز در همین راستا وظایفی را به عهده دارند.
در ادامه نظر سه نماینده مردم استان مرکزی در مجلس یازدهم درباره شعار سال را می خوانیم.
تولید کشور نیاز به تغییر ریل دارد / آمادگی مجلس در کنار سایر قوا برای تحقق شعار سال
حجت الاسلام علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به شعار سال «تولید؛ دانش بنیان، اشتغالآفرین» اظهار کرد: برای شکوفایی و پیشرفت همه جانبه کشور چاره ای جز تحقق جهش تولید در همه بخش ها نداریم و مهمترین مسئله جهش تولید داشتن پشتوانه علمی است و بدین جهت مقام معظم رهبری مسئله دانش بنیان را در شعار سال عنوان فرمودند.
وی افزود: تولید با محوریت دانش بنیان یک تولید کاملا متفاوت است و این تولید با پشتوانه علمی است که می تواند ظرفیت های نهفته را در کشور فعال کند و قطعا تولید با رویکرد علمی می تواند با ابتکار بهره وری را در کشور افزایش دهد.
سلیمی ادامه داد: در این راستا تولید کشور نیاز به یک تغییر ریل دارد و نامگذاری سال جدید با رویکرد دانش بنیان فرصتی مناسب در این راستا است. در بخش صنایع تبدیلی کشاورزی مشکلات جدی داریم و هرساله این مشکلات وجود دارد و در بخش نهاده ها، ذرت، دانه های روغنی، برنج، گندم و سویا نیاز به برنامه ریزی صحیح و علمی داریم و می توان از توان و ظرفیت های شرکت های دانش بنیان در این حوزه استفاده کرد.
وی با اشاره به ضرورت تولید مبتنی بر دانش در بخش صنعت گفت: در بخش صنعت متاسفانه ماشین آلاتی که داریم 20 سال از ماشین آلات روز دنیا عقب است و این مسئله موجب شده تولید ما در بخش صنعت قدرت رقابت در دنیا را نداشته باشد و باید با رویکرد دانش بنیان و علمی این عقب افتادگی جبران شود و هزینه تولید در کشور ما بالاست و باید این هزینه با رویکرد دانش بنیان کاهش پیدا کند.
سلیمی افزود: در بخش تخصیص منابع دچار یک هدر رفتگی هستیم و باید منابع خروجی اشتغال داشته باشند چراکه امروزه وام های زیاد در حوزه اشتغال آفرینی داده شده اما خروجی نداشته است و باید جلوی اقدامات احساسی و مقطعی در این راستا گرفته شود.
باید در حوزه تسهیل در کارآفرینی ورق جدیدی را در کشور روی میز بگذاریم
وی بیان کرد: در بخش اشتغال آفرینی نیاز به تحولی اساسی داریم و با یک تغییر معنا دار باید اشتغال جان تازه بگیرد و باید در حوزه تسهیل در کارآفرینی ورق جدیدی را در کشور روی میز بگذاریم و با سبک های قدیمی نمی توانیم تحول ایجاد کنیم.
سلیمی افزود: در بخش سیمان و فولاد اگرچه شاهد پیشرفت های معنا دار هستیم اما واقعیت این است که در همین حوزه هم می توانیم گام های بلندتری برداریم. در بخش توزیع انرژی و به عنوان نمونه انرژی های تجدید پذیر نیاز به تغییر رویه داریم چراکه متاسفانه کمتر از هزار مگاوات کل برق تولیدی از انرژی های تجدید پذیر است و باید شاهد جهش در این مسئله باشیم و در بخش برق اتمی هم هزار مگاوات استفاده می کنیم و قرار بوده تا پایان برنامه 20 هزار مگاوات داشته باشیم.
مجلس شورای اسلامی آمادگی لازم برای تحقق شعار سال در کنار سایر قوا دارد
نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس با بیان اینکه محورهای شعار سال کاملا روشن و مشخص است و مجلس شورای اسلامی آمادگی لازم برای تحقق شعار سال در کنار سایر قوا دارد، گفت: به طور نمونه در اواخر سال گذشته قانون بسیار خوبی را در بخش دانش بنیان تصویب کردیم و بودجه هم برای آن قرار داریم و باید از ظرفیت های قانونی که در کشور وجود دارد به خوبی استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: دست و پای همه بخش های دولتی و غیر دولتی در بخش تولید باید باز باشد و صادرات نیز باید جدی گرفته شود و خصوصا صادرات به کشورهای منطقه باید بیشتر مورد توجه باشد و مقام معظم رهبری اشاره معناداری در این خصوص داشتند.
مهمترین موانع بر سر راه تولید، ادارات و دستگاه های دولتی هستند / مجلس قانون خوبی را برای شرکت های دانش بنیان تصویب کرده است
محمدحسن آصفری نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی در خصوص شعار سال و راهکارهای عملیاتی کردن این شعار، گفت: نامگذاری این سال به نام "تولید، دانش بنیان و اشتغال زایی" را تبریک می گویم. لازم به ذکر است مجلس یازدهم در سال گذشته اقدامات خوبی را در خصوص مانع زدایی از تولید انجام داد که می توان به تصویب بودجه مناسب برای حمایت از اشتغال، تصویب قانون حمایت از کسب و کارها، شرکت های دانش بنیان و فناورانه اشاره کرد.
وی با بیان اینکه در سال جاری هم بایستی اقدامات خوبی در راستای شعار سال صورت بگیرد، افزود: ولی متاسفانه در سالهای گذشته شاهد بودیم دولت صرفا به برگزاری جشنواره، همایش، کنگره و تهیه مقالاتی که هیچ خروجی نداشته و صرفا پولی به جیب برخی افراد می رود، اکتفا کرده است یا اینکه با چاپ پوستر و بنر، شعار سال را از سر خود باز کرده است و هیچ مانعی از سر راه تولید کننده برداشته نشده است.
آصفری تصریح کرد: مهمترین موانع بر سر راه تولید کنندگان، ادارات و سازمان ها و وزارتخانه ها هستند که اگر دست از سر تولیدکننده بردارند هیچ مشکلی در قانون نداریم. به بیان دیگر اگر ادارات و سازمان ها تنها مانع تراشی خود را از سر راه تولیدکننده بردارند، کار پیش می رود و نیازی به حمایت از تولید از جانب آنها نیست.
این نماینده مجلس ادامه داد: امروزه افراد زیادی در استان مرکزی متقاضی ایجاد اشتغال هستند ولی با مشکل در اختیار نداشتن زمین یا منابع انرژی مواجهند. این در حالی است که اگر این موانع از سر راهشان برداشته شود نیازی به وام ندارند. این در حالی است که زمین های زیادی در استان مرکزی وجود دارد و اگر در اختیار تولیدکنندگان گذاشته شود می توان تولیدکنندگان را حمایت کرد.
وی خاطرنشان کرد: در بحث شرکت های دانش بنیان هم مجلس قانون خوبی را در سال گذشته تصویب کرده و تنها منتظر آن هستیم که اگر موانعی بر سر راه این شرکت ها وجود دارد، دولت اقدام به برطرف کردن آن موانع کند.
رشد کشور در گروی عجین شدن علم و تکنولوژی با فعالیت های اقتصادی است
حجت الاسلام محمد سبزی نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی در خصوص شعار سال و راهکارهای عملیاتی شدن آن گفت: تولید زیربنای پیشرفت کشور است و اگر کشوری تولید ملی قدرتمندی داشته باشد، درآمد ملی بالایی خواهد داشت و در نتیجه سطح رفاه عمومی آن کشور نیز بالا خواهد رفت.
وی افزود: زمانی که تولید در کشوری ضعیف باشد، خام فروشی افزایش خواهد یافت و این باعث می شود تا بیکاری افزایش یافته و به تبع آن مشکلاتی به وجود بیاید.
سبزی ادامه داد: البته رهبر معظم انقلاب تولید را با قید دانش بنیان به کار بردند که متاسفانه سطح ایران در این زمینه مناسب نیست و تعداد بسیار کمی شرکت دانش بنیان داریم. این در حالی است که عجین شدن علم و تکنولوژی با فعالیت های اقتصادی می تواند کشور را به رشد خوبی برساند. لذا مشاهده می کنیم در صنایعی که دانش بنیان هستند مانند صنایع موشکی پیشرفت خوبی حاصل شده است.
نماینده مردم ساوه و زرندیه گفت: به همین منظور نیاز است تا استارتاپ ها، مراکز رشد، پارک های علمی و فناوری و... وارد کار شده و مجلس و دولت حمایت مالی داشته باشند. البته صندوقی در همین زمینه تشکیل شده و تسهیلات خوبی به صنایع یا شرکت های دانش بنیان داده می شود.
وی اضافه کرد: در بحث اشتغال زایی نیز معظم له تاکید داشتند که بنگاه ها و کارگاه های کوچک حمایت شوند تا اشتغال افزایش یابد. چرا که حمایت از این بنگاه های کوچک اقتصادی می تواند اشتغال بیشتری نسبت به حمایت های سنگین مالی از صنایع بزرگ به همراه داشته باشد.
سبزی تصریح کرد: لذا سه کلید واژه استفاده شده در شعار سال 1401 بسیار پر اهمیت هستند و اگر دستگاه های دولتی، سازمان های مردم نهاد، مجلس و سایر سازمان های مربوطه به صورت جدی پای کار بیایند می توان در تحقق این شعار به موفقیت رسید. این در حالی است که برخی از شعارهای سال های قبل با بی همتی دولت های پیشین روی زمین ماند و بسیار کم به آن عمل شد.
وی خاطرنشان کرد: بنظر می رسد اگر مسئولین همت کنند می توان شاهد رشد اقتصادی 8درصدی مد نظر بود.
انتهای پیام /