سه‌شنبه 6 آذر 1403

تولید 30 هزارتن انواع آبزیان در لرستان

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تولید 30 هزارتن انواع آبزیان در لرستان

خرم‌آباد - ایرنا - مدیرکل شیلات لرستان گفت: در حال حاضر 600 مزرعه پرورش ماهی در لرستان وجود دارد که از این مزارع امسال 30 هزارتن ماهی تولید خواهد شد.

به گزارش ایرنا "کیارش بیرانوند" چهارشنبه شب به خبرنگاران اعلام کرد: سال 93 کل تولیدات ماهی لرستان تنها 16 هزار تن بود که اکنون به 30 هزار تن رسیده است..

وی با اشاره به اینکه سیل سال گذشته به 300 مزرعه پرورش ماهی در استان خسارت وارد کرد ادامه داد: بیش از 70 میلیارد تومان تسهیلات ارزان‌قیمت و 35 میلیارد تومان کمک بلاعوض به آبزی‌پروران پرداخت شد.

بیرانوند گفت: در حال حاضر 600 مزرعه پرورش ماهی در لرستان وجود دارد که تنها 30 مزرعه غیر فعال است.

وی از پرداخت تسهیلات به صاحبان مزارع غیر فعال خبر داد و اظهار داشت: با پرداخت تسهیلات از طریق اعتبارات این مزارع نیز به زودی وارد چرخه تولید خواهند شد.

بیرانوند با بیان اینکه برای تولید پنج تن ماهیسردآبی یک شغل به صورت مستقیم و 2 شغل غیرمستقیم ایجاد می‌شود اظهار داشت: برای تولید 30 هزار تن ماهی در کارگاه‌ها و مجتمع‌های پرورش ماهی استان حداقل برای 14 هزار و 500 نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجاد شده است.

ظرفیت پرورش 10 هزار تن ماهی در قفس در لرستان

وی با تاکید به ظرفیت 10 هزار تنی لرستان در زمینه پرورش ماهی در قفس افزود: سد ایوشان دارای ظرفیت 2 هزار تنی پرورش ماهی در قفس است اما به دلیل تغییر کاربری آن از تامین آب کشاورزی به آب شرب نمی‌توان از همه ظرفیت موجود استفاده کرد.

مدیرکل شیلات لرستان اضافه کرد: متاسفانه مشکلاتی با آب و فاضلاب و آب منطقه‌ای استان برای تولید هزار تن ماهی در قفس در سد ایوشان وجود دارد به همین دلیل تولیدات براساس ظرفیت موجود نیست.

ماهیان زینتی در لرستان، ظرفیت بالای تولید و تقاضای کم

بیرانوند با بیان اینکه ماهیان زینتی یکی از زیرمجموعه‌های آبزی‌پروری است عنوان کرد: از آنجایی که عرضه تابع تقاضا است متاسفانه در لرستان تقاضای ماهیان زینتی کم است درحالیکه این استان می‌تواند به رقم بالایی از تولید این ماهیان زینتی برسد و در این زمینه چندین کارگاه در شهرستان‌های بروجرد، نورآباد و خرم‌آباد راه‌اندازی شده است.

وی با اعلام اینکه تولید ماهیان زینتی در استان به سه میلیون قطعه در سال رسیده است تصریح کرد: تقاضای خرید این ماهی در استان وجود ندارد و اقدامات لازم برای فرهنگسازی در این راستا در دستورکار قرار گرفته است.

افزایش 2 برابری سرانه مصرف ماهی در لرستان

مدیرکل شیلات لرستان اضافه کرد: با اشاره به اینکه سال 93 سرانه مصرف ماهی در استان 4.2 کیلوگرم بود اظهار داشت: یکی از مشکلات حاد آبزی‌پروری در لرستان مصرف کم ماهی است که با ارائه آموزش و برگزاری جشنواره طبخ غذاهای دریایی سرانه مصرف ماهی در استان به هشت کیلوگرم در سال رسیده است.

بیرانوند ادامه داد: با تبلیغات انجام شده فروش ماهی در استان افزایش یافته است که با توجه به استقبال مردم از این ماده غذایی ارزشمند، ایجاد بازارچه های ماهی در حال انجام است که شهرداری‌ها، فرمانداران و سرمایه‌گذاران باید در این حوزه همکاری کنند.

وی از راه‌اندازی یکی از بزرگترین بازارچه‌های بزرگ آبزیان کشور در شهرستان خرم‌آباد خبر داد و گفت: رستوران طبخ غذاهای دریایی نیز راه‌اندازی می‌شود تا برای سایر شهرستان‌ها الگو باشد.

تخصیص 70 میلیارد تومان تسهیلات به مزارع پرورش ماهی سیل‌زده لرستان

بیرانوند به خسارت‌های واردشده به بخش آبزی‌پروری استان در سیل 98 اشاره کرد و افزود: در این حادثه یکهزار و 620 تن ماهی تلف و به زیرساخت‌های 300 مزرعه نیز خسارت وارد شد.

وی بیان کرد: دولت به هر تن ماهی 20 میلیون تومان کمک بلاعوض پرداخت کرد که براساس برآورد و مصوبات سیل استان، پرونده 70 میلیارد تومان تسهیلاتجهت راه‌اندازی دوباره مزارع پرورش ماهی به بانک‌ها معرفی شد.

مدیرکل شیلات لرستان افزود: به ازاری هر تن ماهی تلف شده 600 عدد بچه ماهی بلاعوض نیز در اختیار آبزی‌پروران قرار گرفت تا مزارع پرورش ماهی به چرخه تولید برگردند.

لرستان به قطب تولید ماهیان خاویار تبدیل می‌شود

بیرانوند همچنین از پرورش ماهیان خاویار در شهرستان‌های بروجرد، ازنا، پلدختر و دورود خبر داد و عنوان کرد: باتوجه به ظرفیت های موجود، لرستان می تواند به قطب تولید ماهیان خاویار ایران و حتی آسیا تبدیل شود.

وی ظرفیت کنونی ماهی خاویار لرستان را یکهزار تن عنوان کرد و افزود: فاز اول مجتمع تولید خاویار در شهرستان پلدختر با ظرفیت 600 تن گوشت و 10 تن خاویار در سال افتتاح شده است و زیرساخت های فاز دوم آن نیز در آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

مدیرکل شیلات لرستان اضافه کرد: مطالعات ساخت چندین مجتمع در شهرستان‌های پلدختر، کوهدشت و رومشکان به زودی پایان می‌رسد که با اجرا شدن این طرح‌ها می‌توان 20 هزار تن ماهی خاویار در استان تولید کرد.

*س_برچسب‌ها_س*