تکرار نامنویسی از متقاضیان ریاست در فدراسیون شمشیربازی
فدراسیون شمشیربازی در حالی وارد دوره سرپرستی شده که به نظر میرسد به خاطر قانون و اعمال آن، نامنویسی از کاندیداهای این فدراسیون تکرار شود.
فدراسیون شمشیربازی در حالی وارد دوره سرپرستی شده که به نظر میرسد به خاطر قانون و اعمال آن، نامنویسی از کاندیداهای این فدراسیون تکرار شود.
به گزارش خبرنگار مهر، چهارماه از ثبت نام کاندیداهای ریاست در فدراسیون شمشیربازی (بهمن ماه) و 10 روز از اتمام دوره چهارساله فضل الله باقرزاده در این فدراسیون (25اردیبهشت ماه) می گذرد با این حال نه تنها برای آن تعیین تکلیف نشده بلکه وارد شدن به دوره سرپرستی زوایای جدید و مبهمی در روند انتخابات شمشیربازی ایجاد کرده است.
این زوایا به خاطر اساسنامه جدید فدراسیون های ورزشی و حد و مرز گذاشتن این اساسنامه برای تعداد ادوار ریاست افراد و عدم تطابق آن با شرایط ریاست فضل الله باقرزاده ایجاد شده است، کسی که طی 12 سال گذشته در راس فدراسیون شمشیربازی قرارداشت و مجدد متقاضی ادامه این راه برای چهارمین دوره متوالی شده است در حالیکه با اما و اگرهای قانونی مواجه است.
طبق اساسنامه جدید فدراسیون های ورزشی که سال گذشته ابلاغ شد، روسای فدراسیون ها برای سه دوره متوالی می توانند عهده داراین مسئولیت باشند اما مشخص نشدن اینکه این سه دوره از قبل ابلاغ اساسنامه محاسبه خواهد شد یا بعد از آن، ابهاماتی را ایجادکرد.
با وجود این ابهامات فردی مانند فضل الله باقرزاده سال گذشته و در فاصله چندماه مانده به اتمام سومین دوره ریاست خود در فدراسیون شمشیربازی، برای شرکت در انتخابات این فدراسیون نام نویسی کرد اما او حالا یک سنگ بزرگ را پیش پای خود می بیند چرا که به گفته نصرالله پریچهره سرپرست اداره کل امور مشترک فدراسیون ها «افراد برای چهارمین دو ه ریاست باید عضو هیات رئیسه فدراسیون جهانی باشند یا اینکه رئیس، دبیر یا نایب رئیس آسیا باشند».
هیچ یک از این شروط شامل حال رئیس سال های قبل شمشیربازی نمی شود و احتمالا به همین دلیل است که برگزاری انتخابات این فدراسیون با حضور وی فعلا کم لم یکن شده است.
فدراسیون شمشیربازی 25 اردیبهشت ماه به پایان سومین دوره ریاست فضل الله باقرزاده رسید و جالب اینکه سه روز بعد از آن وی با حکم وزیر ورزش به عنوان سرپرست این فدراسیون منصوب شد در حالیکه خود یکی از سه کاندیدایی بود که پرونده اش برای تایید صلاحیت در اختیار مراجع ذی صلاح قرار گرفته بود.
البته اساسنامه فدراسیون ها اعلام صریح و شفافی به ممنوعیت حضور سرپرستان در انتخابات ندارد اما وزارت ورزش در رابطه باانتخابات فدراسیون ها، اگر هیچ اصل و سنتی را محترم نشمرده است بر این اخلاق مداری معمولا پایبند بوده که سرپرست ها درانتخابات شرکت نداشته باشند.
بنابراین انتخاب باقرزاده به عنوان سرپرست از یک طرف و از طرف دیگر نص اساسنامه در مورد سه دوره ریاست افراد و همچنین تاکید پریچهره بر شروط لازم برای چهارمین دوره ریاست، مختل شدن پروسه طی شده انتخابات فدراسیون شمشیربازی تا به امروز را تایید و ازسرگیری دوباره آن را محتمل می کند.
در هر صورت اساسنامه جدید فدراسیون ها و ابهامات و ایراداتی که از ازمان ابلاغ به آن وارد شد گریبانگیر رئیس همیشگی شمشیربازی شده است و با این شرایط او فعلا اجازه ورود به انتخابات را ندارد. مسئله ای که طی سال های آینده می تواند برای دیگر مدیران فعلی ورزش هم سنگ اندازی کند اگر موضوع به همین صورت باقی بماند.
البته طبق آنچه سرپرست اداره کل امور مشترک فدراسیون ها به آن اشاره کرده، طبق دستور وزیر بازنگری و برطرف شدن ایراداتاساسنامه فدراسیون ها در دستور کار است اما اینکه این اقدام به برداشته شدن سنگ انتخاباتی پیش پای باقرزاده و امثال وی کمکیکند یا نه مشخص نیست.