تکمیل سایت پرندهنگری تالاب هشیلان کرمانشاه 1.3 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد
کرمانشاه - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه با اشاره به پیشرفت 85 درصدی ساخت سایت پرندهنگری تالاب هشیلان کرمانشاه، گفت: برای تکمیل نهایی و بهرهبرداری از این سایت یک میلیارد و 300 میلیون تومان اعتبار نیاز است.
«فریدون یاوری» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه در سالهای گذشته حدود یک میلیارد و 500 میلیون تومان برای راهاندازی این سایت هزینه شده است، افزود: آماده واگذاری این سایت به بخش خصوصی در قالب انعقاد تفاهمنامه هستیم.
وی اضافه کرد: بخش خصوصی میتواند با تکمیل این سایت و بهرهبرداری از آن از محل درآمد سایت هزینههای خود را جبران کند.
او در ادامه گفت: پس از تکمیل ساختمان این سایت قرار است امکانات و تجهیزات موردنیاز از جمله چند دستگاه تلسکوپ در آن مستقر شود و همچنین کتابخانه و استراحتگاه نیز در سایت راهاندازی گردد.
او سایت پرندهنگاری تالاب هشیلان را مکان مناسبی برای کارهای مطالعاتی، پژوهشی و همچنین تفریحی و سرگرمی دانست و افزود: هرکسی به تناسب نیاز خود می تواند از این سایت استفاده کند.
وی با بیان اینکه تعدادی پرنده در این سایت مستقر و تعدادی نیز به تالاب مهاجرت می کنند، گفت: محققان محیط زیست می توانند در این سایت اقدام به بررسی رفتار پرندگان کنند و علاقمندان محیط زیست نیز از طبیعت و حضور پرندگان در آن دیدن کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کرمانشاه در ادامه از تالاب هشیلان به عنوان تالابی منحصر به فرد در کشور نام برد و گفت: این تالاب محل زمستانگذاری پرندگان مهاجر است و همچنین گونههای گیاهی و جانوری خاص خود را دارد.
یاوری در مورد کارکردهای تالاب به محل تغذیه آب زیرزمینی، جلوگیری از ایجاد سیل، وابستگی جوامع محلی، ارزش های اکولوژیکی، تفریحی و زیباشناختی نام برد و افزود: این تالاب یکی از نقاط گردشگری مهم در غرب کشور است.
وی در مورد وضعیت فعلی تالاب هشیلان نیز گفت: باوجود تهدیدهایی مانند خشکسالی، برداشت بی رویه آب از طریق حفر چاه های غیرمجاز، خوشبختانه اکنون وضعیت تالاب از نظر میزان آب موجود در آن خوب و قابل قبول است.
او به تصویب مصوبه انسداد چاه های غیرمجاز در کارگروه سازگاری با کم آبی استان اشاره کرد و گفت: انسداد چاه های غیرمجاز که از سوی شرکت آب منطقه ای آغاز شده گام خیلی خوبی برای مدیریت آب در استان است.
وی اظهار داشت: تالاب هشیلان چند سال گذشته به طور کامل خشک شد و از طریق تانکر به آن آبرسانی می کردیم و گونه های جانوری آن را حفظ نمودیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کرمانشاه در بخش دیگری از سخنانش برداشت بی رویه از رودخانهها را یکی از تهدیدات زیست محیطی استان دانست و گفت: شرکت آب منطقه ای باید حقابه زیست محیطی رودخانهها را اختصاص دهد که خوشبختانه اکنون این اقدام انجام می شود و انتظار داریم که آب منطقه ای تمرکز خاصی روی این قضیه داشته باشد.
یاوری افزود: براثر برداشت بی رویه از آب رودخانه در سال های گذشته شاهد تلف شدن تعدادی ماهی در استان شدیم و این روند در صورت عدم مدیریت می تواند محیط زیست را با تهدید جدی مواجه کند.
به گزارش ایرنا؛ استان کرمانشاه 2 میلیون و 499 هزار هکتار مساحت دارد که 70 درصد آن را عرصههای منابع طبیعی با بیش از 527 هزار هکتار جنگل و یک میلیون و 192 هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.
این استان دارای سه منطقه حفاظت شده شامل منطقه حفاظت شده بیستون که 54 هزار هکتار است، بوزین و مرخیل در پاوه 23 هزار هکتار و قلاجه هم حدود 43 هزار هکتار است.
یک پناهگاه حیات وحش بیستون نیز در منطقه ورمنجه در جاده سنندج وجود دارد و در مجموع استان کرمانشاه دارای چهار منطقه شکار و تیراندازی ممنوع به مساحت 161 هزار هکتار است.
استان کرمانشاه 2 میلیون نفر جمعیت در 14 شهرستان، 31 بخش، 32 شهر، 86 دهستان و 2 هزار و 595 آبادی دارد و 2.4 درصد جمعیت کشور در این استان سکونت می کنند که از این تعداد 75 درصد در نقاط شهری و 25 درصد در نقاط روستایی زندگی می کنند.
این استان با بیش از 950 هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه بیش از چهار میلیون و 400 هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.
در استان کرمانشاه حدود 125 هزار بهرهبردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.
*س_برچسبها_س*