ثواب تشرف پیاده به زیارت امام رضا (ع)
یک کارشناس مذهبی گفت: حضرت جواد (ع) فرمودهاند که هیچکس پدرم را زیارت نمیکند که متحمل سختی شود مگر آنکه خداوند بدن او را بر آتش حرام کند.
حجتالاسلام والمسلمین بهاری کارشناس مذهبی درباره زیارت حضرت علی ابن موسی الرضا علیه السلام گفت: آنچه که نسبت به زیارت اهل بیت علیهم السلام در آیات قرآن کریم وارد شده، آن است که هر فرد در کنار بزرگان و امامانی قرار بگیرد که آنها اتصالشان به خداوند متعال قویتر از دیگران است و رعایت و رفتارشان نسبت به حریم الهی بیشتر از دیگران است.
این کارشناس مذهبی تصریح کرد: باید در نظر داشت که اهل بیت علیهم السلام حتی پس از وفاتشان همچنان هدایتگر شیعیان خود هستند. به همین منظور در مکتب ما ارتباط با ائمه اطهار علیهم السلام ضرورت دارد. البته این ارتباط صرفا در زمان حیات معصوم (ع) نیست، بلکه این رابطه در هنگام شهادتشان نیز شکل می گیرد، چرا که در طول زمان حیات این بزرگواران به دلیل روح توانمند و اتصال قدرتمندی که به اشراقات الهی داشتند، توانستند پاسخگو ما باشند.
حجت الاسلام بهاری گفت: آیا پیاده رفتن به حرم امامان ارزشمند است یا اینکه صرفا یک حرکت نمادین است البته حرکت نمادین هم خود میتواند ارزشمند باشد، اما آیا میتوان گفت کسی که پیاده به حرم یکی از ائمه میرود، نسبت به کسی که سواره میرود ثواب بیشتری دارد و ارزش زیارتش بیشتر است. باید گفت که پیاده رفتن زائر به حرم امامان علیهم السلام، نه تنها نمادین است بلکه ارزش ذاتی نیز دارد، راجع به حرم امام حسین و حضرت رضا علیهما السلام؛ تصریح هست و درمورد بقیه ائمه علیهم السلام نیز به عموماتی که وجود دارد اثبات میشود.
وی افزود: روحِ انسان در جریان این پیادهروی، تمرین میکند وآمادهتر میشود. پیادهروی یک فرصت عجیب و استثنایی است که نباید آن را از دست داد، هر یک قدمی که انسان در این مسیر نورانی بر میدارد، پاک کننده آلودگیهای روحِ انسان است. در روایت داریم، کسی که از زیارت حرم اباعبدالله (ع) باز میگردد، گناهان گذشته او بخشیده میشود و روح او پاک و مطهر میشود. او در پایان خاطر نشان کرد: حضرت جواد علیهالسلام فرمود: هیچکس پدرم را زیارت نمیکند که متحمل سختی شود مثل باران یا سرما یا گرما مگر آنکه خداوند بدن او را بر آتش حرام خواهد کرد؛ و حضرت هادی علیهالسلام فرمود: اهل قم و اهل آبه آمرزیدهاند، زیرا قبر جدم علی بن موسی الرضا علیهالسلام را در طوس زیارت میکنند، بدانید هر که او را زیارت کند و در راه زیارت او قطره بارانی (کوچکترین سختی) به او برسد، خداوند بدن او را بر آتش حرام خواهد کرد؛ و حضرت رضا علیهالسلام نیز فرمود: هیچ مؤمنی نیست که مرا زیارت کند و قطرهای باران به صورتش برخورد کند مگر اینکه خداوند، بدن او را بر آتش حرام خواهد کرد.
باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت