دوشنبه 1 بهمن 1403

جاده های کردستان در دست انداز غفلت مسئولان / نارضایتی مردم از وضعیت بد راه های روستایی

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
جاده های کردستان در دست انداز غفلت مسئولان / نارضایتی مردم از وضعیت بد راه های روستایی

نامناسب بودن وضعیت جاده های روستایی کردستان و نارضایتی مردم از مهمترین عوامل مهاجرت روستاییان به شهرها بود که نیازمند توجه ویژه مسئولان امر است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، خدمات زیربنایی مانند راه‌های ارتباطی از مهم‌ترین عوامل توسعه‌ای جوامع مختلف محسوب شده و این مساله در جامعه بشری امروز نیز همواره مورد توجه دولتمردان بوده و هست تا جایی که از جاده همیشه به عنوان رکن مهم توسعه یاد می‌شود.

بهبود وضعیت راه‌های روستایی می‌تواند به آبادانی این مناطق که از کانون‌های مهم تولید و ارزش آفرینی هر جامعه به شمار می‌روند، کمک کرده تا مسیر کشور برای دستیابی به توسعه پایدار را نیز هموار کند.

وجود جاده های آسفالت شده مناسب برای روستائیان جهت خرید و فروش محصولات خود و همچنین عبور و مرور آنها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

استان کردستان طبق آمار اعلامی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هشتمین استان محروم کشور است که روستانشینان آن از مشکلات فراوان رنج می برند.

روستاییان این استان بعد از گذشت 42 سال از عمر با برکت نظام همچنان گرفتار دست اندازهای غفلت مسوولان هستند و از داشتن راه دسترسی مناسب محروم می باشند.

هم اکنون 2 هزار و 750 کیلومتر از 6 هزار و 98 کیلومتر از شبکه راه های روستایی استان با میانگین 44 درصد آسفالته بوده که حدود 21 درصد از میانگین کشوری پایین تر است.

18 سال حسرت برای آسفالت 5 کیلومتر جاده روستایی

شهرستان بیجار یکی از وسیعترین شهرهای استان کردستان است که دارای یک هزار کیلومتر راه روستایی بوده که تا کنون 470 کیلومتر آن آسفالت شده است.

به گفته رییس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای بیجارسرانه آسفالت راه روستایی این شهرستان کمتر از میانگین استان کردستان است.

روستای چپقلو یکی از 152 روستای شهرستان بیجار است که ساکنان آن 17 سال در اتتظار آسفالت جاده پنج و نیم کیلومتری هستند.

محمدزاده از ساکنان این روستا در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: اهالی روستای چپقلو بیش از 18 سال است در انتظار تحقق وعده های مسوولان امروز را به فردا می سپارند و هر روز ناامیدتر از روز گذشته هستن.

وی افزود: جاده پنج و نیم کیلومتری که اگر در چند دهه گذشته روزی یک وجب آن آسفالت می‌شد تاکنون این پروژه به پایان رسیده بود و مشکلات تحریم و نداشتن بودجه و اعتبار بهانه مسئولان برای شانه خالی‌کردن از زیر بار مسئولیت نبود.

این روستانشین کردستانی با این سوال که چرا نباید یک روستا از داشتن جاده آسفالته برخوردار باشد، عنوان کرد: محرومیت و مظلومیت در روستاهای بیجار چادر خود را پهن کرده است و بعد از گذشت 42 سال از عمر انقلاب متاسفانه ما از امکانات مناسب برخوردار نیستیم.

وی تاکید کرد: توسعه آسفالت راه های روستایی از مطالبات به حق مردم است و مسئولان باید بیشتر از گذشته به این امر مهم توجه کنند.

جاده روستایی که قتلگاه جان مردم است

جاده بیجار به قیدار یکی دیگر از محورهای مواصلاتی بیجار است که از وضعیت اسفناکی برخوردار می باشد، که هر روز شاهد تردد بیش از حد ماشین های سنگین بدون رعایت موارد ایمنی در رانندگی است.

طبق گفته اهالی روستای ایده لو که در مسیر این جاده قرار دارد، متاسفانه مسیر بیجار به قیدار به علت تردد بیش از حد ماشین های سنگین و عدم رعایت و خواب آلودگی رانندگان در حال حاضر به قتلگاهی تبدیل شده که هر از چند گاهی تعدادی از هموطنان را به کام مرگ فرو می برد.

70روستای دارای جمعیت 20 تا 50 خانوار و 65 روستای کمتر از 20 خانوار این شهرستان فاقد راه دسترسی مناسب است.

شاخص راه روستایی در کردستان 51 درصد است

راشد مدرس گرجی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کردستان گفت: حدود 51 درصد از جاده‌های روستایی از شاخص آسفالت برخوردار هستند که در گذشته این میزان حدود 48 درصد بوده است.

وی افزود: در استان کردستان بالغ بر 8000کیلومتر جاده وجود دارد که از این میزان تقریبا حدود 6 هزار و 180 کیلومتر آن روستایی است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کردستان میزان بهره مندی روستاهای استان را از راه آسفالته 51 درصد عنوان و بیان کرد: متوسط راه‌های روستایی از 6180 کیلومتری که عنوان شد حدود 3 هزار و 100 کیلومتر آسفالت و مابقی خاکی و شنی است که نیازمند تلاش و کار بیشتر در حوزه آسفالت جاده‌های روستایی است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کردستان بیان داشت: طی یک سال و نیم اخیرکه راه‌های روستایی به راهداری استان واگذار شده 110 کیلومتر جاده‌های روستایی توسط این اداره آسفالت شده است و با توجه به منابعی که قرار است برای این امر در نظر گرفته شود؛ برنامه‌هایی برای سال 1400 تعریف شده است.

متولی خاصی برای روستاها وجود ندارد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: متاسفانه تا کنون هیچگونه راهکار و اراده ای برای مدیریت واحد روستاها وجود نداشته است.

زندیان با تاکید بر اینکه مدیریت روستاها مبهم و هیچگونه متولی مشخصی ندارد، گفت: متاسفانه دهیاران و شوراهای اسلامی برای پیگیری امورات اقتصادی، اجتماعی و عمرانی خود در سطح شهرها سرگردان هستند.

وی تاکید کرد: جا دارد دولت لایحه ای برای ادغام نهادها مختلف شهرستان و استان برای پیگیری مشکلات روستاها به مجلس ارسال نماید یا مجلس با ادغام کردن برخی نهادها و ادارات که نقش زیادی در مدیریت روستاها دارند حداقل یک وزارتخانه جهت تسریع مشکلات روستانشینان ایجاد نماید.

در پایان ذکر این نکته نیز ضروری است که توسعه راه های روستایی و شهری موجب پیشرفت اقتصادی و رفاه حال عمومی خواهد شد و مسئولان با در اختیار قرار دادن بودجه های بیشتر جهت نوسازی و تکمیل جاده های کردستان بیشتر از این به فکر مردم مناطق محروم کشور باشند.

انتهای پیام /

جاده های کردستان در دست انداز غفلت مسئولان / نارضایتی مردم از وضعیت بد راه های روستایی 2
جاده های کردستان در دست انداز غفلت مسئولان / نارضایتی مردم از وضعیت بد راه های روستایی 3
جاده های کردستان در دست انداز غفلت مسئولان / نارضایتی مردم از وضعیت بد راه های روستایی 4
جاده های کردستان در دست انداز غفلت مسئولان / نارضایتی مردم از وضعیت بد راه های روستایی 5