جمعه 18 مهر 1404

جایزه‌ای که فقط ترامپ را کم دارد! / سودای نوبل صلح با طعم قلدرمآبی

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
جایزه‌ای که فقط ترامپ را کم دارد! / سودای نوبل صلح با طعم قلدرمآبی

هم زمان با توافق آتش بس حماس با رژیم صهیونی با طرح پیشنهادی ترامپ، همان طور که پیش‌بینی می شد دفتر نتانیاهو اعلام کرده است که «جایزه صلح نوبل را به ترامپ بدهید.»

بررسی سابقه گرفتن جایزه صلح‌نوبل به افراد جنایتکاری مثل کسینجر و برخی افراد دیگر و هم راستا شدن درخواست نتانیاهو برای دادن نوبل به ترامپ باعث شده کارشناسان این جایزه را لایق جنایتکاران بدانند.

منادیان صلح یا برهم زنندگان آتس بس! جدا از فرا روایت‌های طرح ترامپ برای غزه توجه به چند واقعیت خالی از لطف نیست. از زمان آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه تاکنون، 2 بار آتش‌بس در این منطقه برقرار شده است. نخستین آتش‌بس در نوامبر 2023 (آبان 1402) اجرایی شد و فقط یک هفته دوام آورد و رژیم صهیونیستی آن را نقض کرد؛ آتش‌بس دوم تا ژانویه 2025، کمی قبل از بازگشت ترامپ به کاخ سفید، برقرار نشد؛ طبق مرحله دوم برنامه‌ریزی‌شده در توافق آتش‌بس، قرار بود رژیم صهیونیستی با آتش‌بس دائمی موافقت کند، اما این رژیم در 18 مارس (28 اسفند) حمله‌های خود را از سر گرفت و آتش‌بس را نقض کرد و مذاکرات را از مسیر خود خارج کرد.

این سابقه سیاه رژیم صهیونیستی تردید‌های جدی را درباره طرح صلح ادعایی ترامپ و وعده‌های مبهم آن برای برقراری صلح ایجاد می‌کند؛ ضمن اینکه در هیچ یک از بند‌های این طرح اشاره به جنایت‌های جنگی و علیه بشریت رژیم صهیونیستی در غزه نشده و پاسخگویی برای آن در نظر گرفته نشده است. با وجود تمام لاف‌های ترامپ در مورد پایان‌دادن به جنگ‌ها و نامزد شایسته جایزه صلح نوبل بودن، وی تاکنون برای پایان‌دادن به جنگ غزه شکست‌خورده است؛ این طرح به‌جای اینکه یک توافق صلح باشد، بیشتر شبیه یک معامله گروگان‌گیری است.

ترامپ در سودای نوبل، ادعا‌هایی را درباره پایان‌دادن به 7 جنگ مطرح می‌کند؛ واقعیت این است که دست‌کم در یکی از جنگ‌هایی که وی مدعی پایان‌دادن به آن است، یعنی در جنگ غزه همچنان کشتار مردم بی‌گناه ادامه دارد و در میانه سخنان به‌ظاهر صلح‌جویانه ترامپ در معرفی طرح صلحش زنان و کودکان بیشتری قربانی کارزار نسل‌کشی نتانیاهو شدند.

نوبل فقط لایق ترامپ است! می گویند جایزه صلح نوبل معتبرترین افتخار جهانی برای بازسازی یا تحکیم صلح است و دریافت‌کنندگان آن توسط کمیته‌ای از نروژی‌های برجسته که توسط پارلمان نروژ منصوب شده‌اند، انتخاب می‌شوند.

در همین راستا عبدالله گنجی تحلیل گر مسائل سیاسی با بیان اینکه که «‌برخی مخالفند که جایزه صلح نوبل به ترامپ داده شود و او را فاقد چنین لیاقتی می‌دانند؛ مب گوید که بنده برعکس فکر می‌کنم ما اینجا با مهدی نصیری همسو هستیم ایشان ترامپ را به خاطر برخورد با ایران و حمایت از حمله صهیونیست ها به ایران واجد صلاحیت برای این جایزه می‌داند. وی در ادامه می گوید «بنده هم معتقدم که ترامپ لایق این جایزه است. وقتی شیمون پرز صهیونیست و قصاب فلسطینیان جایزه میگیرد، وقتی شیرین عبادی و نرگس محمدی فقط به خاطر مواجهه با جمهوری اسلامی جایزه می‌گیرند، خب ترامپ چرا نگیرد؟ اگر مواجهه با جمهوری اسلامی در دریافت جایزه های پیشین برخی موثر بوده است، باید به ترامپ هم بدهند. اگر به امثال ترامپ ندهند این جایزه معتبر می شود. باید با دادن به امثال ترامپ در همین سطح ابتذال باقی بماند. ترامپ لیاقت این جایزه را واقعا دارد. اگر می توانستم در مراسم اعطای احتمالی هم شرکت می کردم.»

خبر مرتبط نتانیاهو مدال طلای صلح نوبل را بر گردن ترامپ انداخت!

دفتر نتانیاهو با انتشار پست و تصویری از ترامپ نوشت: «جایزه صلح نوبل را به دونالد ترامپ بدهید - او شایسته آن است!»

هدای جایزه نوبل صلح به رؤسای جمهور بدنام پیشین آمریکا و البته هنری کیسنجر، دیپلمات آمریکایی و جنایت‌کار جنگی با رویکرد ترجیح «بمب‌ها بر دیپلماسی»، سبب شده است چهل و هفتمین رئیس‌جمهور این کشور نیز با قلدرمآبی خواهان جایزه نوبل باشد. در عین حال، برخی از چهره‌های سیاسی نیز به توهم ترامپ برای دریافت نوبل صلح دامن می‌زنند؛ سودای نوبل صلح ترامپ در سال جاری به فاصله چند روز پس از تجاوز آمریکا به ایران با اقدام بادی کارتر، نماینده جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا شعله‌ور شد. این موضوع در کنار سودای نوبل ترامپ سبب شده تا نتانیاهو به‌عنوان یکی از بدنام‌ترین جنایت‌کاران معاصر از این توهم استفاده کرده و با پر و بال دادن به آن، رئیس‌جمهور آمریکا را در مسیر تسهیل خواسته‌های نامشروع خود پیش ببرد. پرسه نتانیاهو در توهم ترامپ دلیل دیگری هم دارد؛ رژیم صهیونیستی در جریان انتخاب نوبلیست صلح 2024 ایام کابوس‌واری را گذراند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

جایزه‌ای که فقط ترامپ را کم دارد! / سودای نوبل صلح با طعم قلدرمآبی 2
جایزه‌ای که فقط ترامپ را کم دارد! / سودای نوبل صلح با طعم قلدرمآبی 3