دوشنبه 5 آذر 1403

جبران کمبودهای مراکز درمانی فرسوده گنبدکاووس چشم‌انتظار نگاه ویژه دولت

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
جبران کمبودهای مراکز درمانی فرسوده گنبدکاووس چشم‌انتظار نگاه ویژه دولت

گنبدکاووس - ایرنا - شهرستان 411 هزار نفری گنبدکاووس هفت بیمارستان با مجموع 750 تخت دارد که پنج بیمارستان آن با عمر بالای 50 سال و کمبود تخت، نیازمند توجه ویژه دولت برای حل مشکل کمبود فضای درمانی و تجهیزاتی برای ارائه خدمت بهتر به شهروندان شرق گلستان است.

گنبدکاووس که به لحاظ جمعیت دومین و به لحاظ وسعت با پنج هزار 72 کیلومتر مربع بزرگترین شهرستان گلستان است از دیرباز مرکز و محور 6 شهرستان دیگر منطقه شرق این استان شمالی یعنی "رامیان، آزادشهر، مینودشت، گالیکش، کلاله و مراوه‌تپه" باجمعیت تقریبی 550 هزار نفر بوده و بیشتر اهالی این خطه برای انجام امورات مختلف از جمله درمان به این شهرستان مرزی مراجعه می‌کنند.

از مجموع هفت بیمارستان گنبدکاووس چهار بیمارستان دولتی "شهید مطهری، شهدای 12 دی، طالقانی و پیامبر اعظم (ص)"، 2 بیمارستان خصوصی "برزویه و بسکی" و یک بیمارستان نیمه دولتی (خاتم الانبیاء) متعلق به سازمان تامین اجتماعی است که 750 تخت فعال این مراکز درمانی در حالت عادی و با اغماض تنها جوابگوی جمعیت 411 هزار نفری این شهرستان هستند.

علاوه بر اهالی گنبدکاووس جمع زیادی از مردمان 6 شهرستان دیگر واقع در شرق گلستان به دلایل مختلف از جمله نداشتن بیمارستان یا کمبود پزشک متخصص در شهرشان برای سیر مراحل درمانی خود به دومین شهر بزرگ استان یعنی گنبد مراجعه می‌کنند که آمار آنها در چند سال اخیر بویژه از زمان شیوع ویروس کووید 19 (کرونا) تاکنون بشدت افزایش یافته است.

قدمت بالای برخی بیمارستان‌های دولتی گنبدکاووس مانند "شهدای 12 دی، طالقانی و شهید مطهری" و فرسودگی ساختمان و کمبود فضای فیزیکی آن‌ها از یک سو و حجم بالای مراجعه کنننده از سوی دیگر سبب شد تا پس از سال‌ها پیگیری مسوولان شهرستانی و استانی و نیز نمایندگان مردم این خطه در مجلس شورای اسلامی، متولیان وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در دولت دهم قول ساخت بیمارستان جدید با ظرفیت 800 تخت‌خوابی را در گنبدکاووس دادند.

مردم گنبدکاووس با شنیدن خبر ساخت بیمارستان 800 تخت‌خوابی خوشحال شدند و مدیران این شهرستان نیز پیگیری برای تامین زمین مناسب این پروژه را آغاز کردند اما تلاش آنها نه تنها تا کنون نتیجه نداده بلکه سبب شد تا چند سال بعد متولیان وزارت بهداشت شمار تخت‌های بیمارستانی که فقط در حد شعار باقی مانده بود را به 400 تخت کاهش دهند و معاونت درمان این وزارتخانه نیز موافقت اصولی ساخت آن را با نام "بیمارستان 400 تختخوابی رازی گنبدکاووس" در تاریخ 1393/01/19 به مدت 72 ماه صادر و یکسال هم تمدید کرد.

با همه این اوصاف و فرایند طی شده صدور مجوز ساخت بیمارستان 400 تختخوابی گنبدکاووس هنوز مسوولان این شهرستان موفق به تامین زمین مناسب برای شروع عملیات اجرایی این پروژه حیاتی و ضروری برای بهبود شاخص‌ها و ارائه خدمات درمانی به مردم منطقه نشدند و به گفته مردمان و برخی مدیران گنبدکاووس، سرنوشت بیمارستان جدید هنوز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

مدیر بودجه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گلستان دیماه پارسال به خبرنگار ایرنا گفته بود که برای ساخت بیمارستان 400 تخت‌خوابی گنبدکاووس حداقل به 10 تا 12 هزار میلیارد ریال نیاز است که عملیات ساخت آن با شرایط موجود تخصیص اعتبارت حدود هشت سال زمان می‌برد و دانشگاه پزشکی استان تلاش دارد پروژه ساخت این بیمارستان را به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا سپاه پاسداران واگذار کند.

علیرضا کمال غریبی افزوده بود: اگرچه مهلت هفت ساله ساخت بیمارستان 400 تخت خوابی گنبدکاووس پایان یافته اما باید تلاش کرد با توجه به تامین زمین مورد نیاز و اعتبار 70 میلیارد ریال پیش بینی شده در بودجه 1400 عملیات اجرایی این طرح آغاز شود.

با این حال سعید گل فیروزی رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان هم اردیبهشت امسال در جمع مدیران گنبدی با اذعان به اینکه گنبدکاووس از شهرستان‌های محوری در ارائه خدمات درمانی به مردم استان بویژه نواحی شرق آن است، گفته بود که احداث بیمارستان 400 تخت‌خوابی از نیازهای این شهرستان مرزی و بزرگ است و به محض تحویل زمین که واگذاری آن در مراحل نهایی می‌باشد، عملیات اجرایی احداث آن شروع خواهد شد.

پیگیری‌های خبرنگار ایرنا حاکی از آن است که هنوز خبری از واگذاری زمین چهار هکتاری که قرار است شهرداری گنبدکاووس آنرا از محل سهم خود بابت تفکیک زمین هشت هکتاری متعلق به بنیاد مستضعفان بدست آورد، نیست و طرفین هنوز به تفاهم نهایی نرسیدند.

عکس آرشیوی است

با این حال جمع زیادی از شهروندان و بیماران مراجعه کننده به مراکز درمانی گنبدکاووس از وضعیت نامناسب ساختمان، کمبود تخت و تجهیزات پزشکی و نیز شمار بالای بیماران بویژه در چهار بیمارستان دولتی این شهرستان گلایه کرده و خواستار توجه ویژه دولت و مدیران دانشگاه علوم پزشکی گلستان برای رفع کمبودهای حوزه درمان گنبد شدند.

یکی از مراجعه کنندگان به بیمارستان تخصصی کودکان آیت الله طالقانی گنبدکاووس که به سبب کمبود تخت فرزند خردسال و بیمارش را همراه با سُرم در بغل گرفته و روی نیمکت درب ورودی نشسته به خبرنگار ایرنا گفت: این بیمارستان ویژه کودکان همیشه شلوغ است زیرا از شهرهای مختلف فرزندان خود را به این مرکز می‌آورند.

آی گل سخاوی افزود: سایر مراکز درمانی دولتی گنبدکاووس از پذیرش کودکان خودداری می‌کنند و ما مجبوریم فرزندان خود را به بیمارستان طالقانی بیاوریم ضمن اینکه هزینه‌های آن نسبت به بیمارستان‌ها و مراکز خصوصی بسیار کم است.

وی اضافه کرد: مسوولان باید فکری به حال این بیمارستان و توسعه آن بکنند تا بیماران و همراهان آن دچار زحمت نشوند.

در داخل بخش اورژانس بیمارستان طالقانی هم چند پدر و مادر در حالی که سُرم به فرزندشان وصل است، در سالن انتظار نشسته و یا سرپا ایستاده‌اند ضمن اینکه تمام تخت‌های موجود در بخش بستری آن پُر بود.

یکی از دیگر مراجعه کنندگان به این مرکز درمانی گفت: سال‌هاست در رسانه‌ها می‌شنویم و می‌خوانیم که مسوولان قول دادند، بجای بیمارستان‌های فرسوده و قدیمی گنبدکاووس، بیمارستان 800 یا 400 تخت‌خوابی احداث کنند ولی خبری از تحقق آن نیست و حتی زمین آن هم تامین نشده است.

محمدرضا زمانی افزود: گنبدکاووس زمین‌های زیادی در داخل شهر و حومه آن دارد که مسوولان می‌توانند از آن برای ساخت بیمارستان استفاده کنند و به وضعیت موجود و اسف بار مراکر درمانی فرسوده و قدیمی پایان دهند، من شنیدم که در جریان سفر رییس جمهور به گلستان، اعتبارات خوبی برای احداث 2 بیمارستان در مرکز استان پیش بینی شده و لازم است مسوولان برای این شهرستان هم اعتبارات ویژه تخصیص دهند.

مدیر بیمارستان تخصصی کودکان آیت الله طالقانی گنبدکاووس 12 مرداد ماه جاری و در جریان بازدید رییس مجمع خیرین گلستان و برخی اعضای مجمع خیرین این شهرستان از این مرکز درمانی گفته بود که بیمارستان طالقانی گنبد شرق گلستان را پوشش می‌دهد و با وجود اینکه ظرفیت پذیرش 200 بیمار را دارد اما روزانه تا 2 برابر پذیرش دارد.

مهیار کلوی بابیان اینکه به علت پذیرش بالای بیمار و نیز کمبود تخت بعضا بیماران در راهروها نگهداری می‌شوند، افزوده بود: پذیرش 2 برابری بیمار علاوه بر مضاعف کردن فعالیت همکاران، فشار زیادی به تجهیزات پزشکی وارد کرده و هزینه‌های نگهداری و تعمیر آنها را بشدت افزایش داده است.

وی اضافه کرد: فرسودگی تجهیزات پزشکی بویژه در بخش آزمایشگاهی و دندانپزشکی و ضرورت خرید تجهیزات جدید، قدمت بالای ساختمان و ضرورت بهسازی آن و نیز انجام جراحی کودکان از نیازهای اصلی بیمارستان تخصصی کودکان طالقانی گنبدکاووس است.

همچنین وضعیت بیمارستان شهید مطهری گنبدکاووس به عنوان مرکز ترمای حادثه دیدگان سوانح رانندگی شرق گلستان بهتر از بیمارستان طالقانی نیست و به گفته مدیر این مرکز درمانی طی سال گذشته 120 هزار خدمت به بیماران منطقه ارائه کرده که 53 هزار مورد آن عمل جراحی منجر به بستری بود.

رسول صلاحی به خبرنگار ایرنا افزود: مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم از یک سو و ارائه خدمات با تعرفه دولتی از سوی دیگر سبب شده تا آمار مراجعه کننده به مراکز درمانی دولتی از جمله بیمارستان شهید مطهری همواره بالا باشد.

وی اضافه کرد: فرسودگی ساختمان بیمارستان و کمبود فضای فیزیکی و برخی تجهیزات پزشکی اگرچه سختی‌هایی را برای ارائه خدمات به بیماران برای همکاران ما ایجاد کرده اما تلاش داریم با بهسازی فضاهای موجود و استقرار تجهیزات پزشکی این مشکلات به حداقل برسد ضمن اینکه قرار است چهار بیمارستان دولتی گنبدکاووس از جمله بیمارستان شهید مطهری از مهرماه امسال آموزشی شوند.

دکتر صلاحی ادامه داد: برای رفع کمبودها و مشکلات مراکز درمانی دولتی گنبدکاووس باید نگاه ویژه‌ای به این شهرستان از سوی مسوولان در سطح ملی و استانی و نیز نیکوکاران برای ساخت بیمارستان 400 تخت‌خوابی و تامین تجهیزات پزشکی مورد نیاز شود.

وضعیت بیمارستان شهدای 12 دی گنبدکاووس که قدیمی‌ترین مرکز درمانی این شهرستان و ساختمان آن نیز قبل از پیروزی انقلاب ساخته شده و اکنون در حوزه زنان و زایمان خدمات می‌دهد بهتر از 2 بیمارستان طالقانی و شهید مطهری نیست.

در این مرکز درمانی هم به علت کمبود فضای فیزیکی و تخت، برخی بیماران مجبور به استفاده از نیمکت و تخت راهروها و محوطه بیمارستان هستند.

به گفته رییس بیمارستان شهدای 12 دی گنبدکاووس، این مرکز درمانی که حوزه زنان و زایمان شرق گلستان را پوشش می‌دهد در بخش سخت افزاری و فراهم کردن فضاهای فیزیکی و تجهیزات مورد نیاز، به حمایت بیشتر مدیران و جامعه نیکوکاران در سطح ملی، استانی و شهرستانی دارد.

شهریار قلی زاده معتقد است که این بیمارستان که از مراکز درمانی قدیمی و فرسوده گنبدکاووس است، برای ارائه خدمات بهتر به قشر بانوان و نوزادان آنها و نیز فراهم کردن شرایط برای آموزشی شدن نیاز به نگاه ویژه مدیران برای جبران کمبودها و رفع مشکلات دارد.

مدیر شبکه بهداشت و درمان گنبدکاووس هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، ضمن تایید کمبودهای زیرساختی و تجهیزات پزشکی در مراکر درمانی دولتی این شهرستان گفت: باتوجه به اینکه مراکز درمانی دولتی گنبد مورد استفاده بیماران و اهالی شرق گلستان است، به توجه ویژه جهت ایجاد و تکمیل زیرساخت‌ها و تجهیزات پزشکی مورد نیاز دارد.

فرهاد بدیعی افزود: پیگیری‌های لازم برای احداث بیمارستان 400 تخت‌خوابی گنبدکاووس که در مراحل نهایی تحویل زمین آن هستیم، ادامه دارد و عملیات اجرایی آن درسال جاری آغاز خواهد شد.

وی اضافه کرد: رفع کمبودهای زیرساختی و تجهیزات پزشکی در گنبدکاووس علاوه بر نگاه ویژه مدیران ملی و استانی به حمایت نیکوکاران نیاز دارد و امیدواریم جامعه خیرین استان و این شهرستان بیش از پیش به کمک مجموعه بهداشت و درمان گنبدکاووس بیایند.

بازدید رییس مجمع خیرین گلستان از بیمارستان‌های گنبدکاووس

در همین پیوند رییس مجمع خیرین گلستان هم به خبرنگار ایرنا گفت: توسعه متوازن حوزه بهداشت و درمان استان بویژه در نواحی شرقی آن یک مطالبه مردمی از دولت و مسوولان متولی آن است.

محمد شهرکی افزود: بجز بیمارستان پیامبر اعظم (ص) که ساختمان آن نوساز است، سه بیمارستان شهید مطهری، آیت الله طالقانی و شهدای 12 دی، ساختمان‌های فرسوده با قدمت بالای 50 سال دارند که به هیچ وجه زیبنده مردم و بیماران نیست ضمن اینکه در صورت وقوع حوادث طبیعی احتمالی بشدت آسیب خواهند دید.

شهرکی ادامه داد: انتظار اهالی شرق گلستان از دولت مردمی و انقلابی آیت الله رییسی و استاندار ولایی و پرتلاش گلستان اهتمام ویژه به رفع کمبودهای زیرساختی حوزه بهداشت و درمان این خطه از ایران اسلامی با حدود یک میلیون نفر جمعیت است.

رییس مجمع خیرین گلستان تصریح کرد: جامعه خیرین استان و گنبدکاووس نیز همچون سال‌های گذشته، در کنار دولت برای رفع کمبودها و مشکلات حوزه بهداشت و درمان گلستان هستند و از هیچ کوشش و کمکی دریغ نخواهند کرد.

وی همچنین برضرورت تکمیل ساختمان خیرساز "مرکز غربالگری سرطان" گنبدکاووس جنب بیمارستان پیامبر اعظم (ص) توسط مسوولان دانشگاه علوم پزشکی گلستان تاکید کرد و گفت: این ساختمان با زیربنای 1400 مترمربع سه سال پیش ساخته شد اما هنوز تکمیل نشده است.

شهرکی افزود: جامعه خیرین آمادگی دارند با همراهی مسوولان علوم پزشکی گلستان نسبت به تکمیل و بهره‌برداری از ساختمان مرکز غربالگری سرطان گنبدکاووس اقدام نمایند.

انتظار و مطالبه نیمی از جمعیت 2 میلیون نفری گلستان در هفت شهرستان شرق استان از دولت انقلابی آیت الله رییسی و مدیران دولت سیزدهم برچیده شدن ساختمان‌های فرسوده مراکز درمانی این شهرستان مرزی و بهبود شاخص‌های درمانی آن است

برچسب‌ها

جبران کمبودهای مراکز درمانی فرسوده گنبدکاووس چشم‌انتظار نگاه ویژه دولت 2
جبران کمبودهای مراکز درمانی فرسوده گنبدکاووس چشم‌انتظار نگاه ویژه دولت 3