جبهه واحد حکمرانی فرهنگی تشکیل شود / تخصیص 400 میلیارد تومان اعتبار جهت کاهش آسیبهای اجتماعی
رمضانی با بیان اینکه تاکید وزارتخانه بر تشکیل جبهه واحد در حکمرانی فرهنگی است، گفت: روی موضوع حکمرانی فرهنگی اصرار داریم به این معنا که مجموعه وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی از حوزه تصدی گری فاصله بگیرد و اجرا و تصدی امور را به مجموعههای مردمی واگذار کند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، مهدی رمضانی چابک مدیرکل دفتر هماهنگی امور استان های وزارت ارشاد پیش از ظهر امروز در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند، اظهار کرد: تلقی ما بر این است که در این دوره و شرایط امروز متناسب با وضعیت حاکم بر دنیا و کشورمان در حوزه مدیریت فرهنگی بیش از هر زمان دیگری نیاز به هم افزایی دستگاههای فرهنگی داریم.
وی افزود: تلقی وزارت خانه بر این است که نیاز میباشد یک جبهه واحد در حکمرانی فرهنگی شکل بگیرد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور استان های وزارت ارشاد بیان کرد: روی موضوع حکمرانی فرهنگی اصرار داریم به این معنا که مجموعه وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی از حوزه تصدی گری فاصله بگیرد و اجرا و تصدی امور را به مجموعههای مردمی واگذار کند.
رمضانی عنوان کرد: این دو تا اصل در حوزه اجرا و سیاستگذاری مورد تاکید مجموعه وزارت خانه و شخص وزیر است به این معنا که در حوزه هم افزایی از خود اعضای ارشاد آغاز کرده است.
وی اظهار کرد: ذیل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اداره کل اوقاف، نهاد کتابخانه های عمومی، کانون های مساجد، خبرگزاری جمهوری اسلامی، روزنامه ایران و... است و اینها مجموعه های مستقل با ساز و کار اداری و مدیرکل مستقل است اما در سطح کلان ذیل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار میگیرند.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور استان های وزارت ارشاد با بیان اینکه در سطح کلان این محقق شده، گفت: یعنی تمام مدیران این مجموعه ها روسای آنها عضو شورای معاونین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند لذا هر هفته این هم افزایی محقق میشود.
رمضانی افزود: در بحث استانها نیز این نگاه وجود دارد و یکی از بندهای 12 گانه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای مدیران استانها این است که هم افزایی بین مجموعه های فرهنگی به ویژه زیر مجموعه های وزارت و فرهنگ ارشاد اسلامی شکل بگیرد که ماحصل این هم افزایی یک حرکت هدفمند، قاعده مند و هماهنگ خواهد بود به این معنا که از ظرفیت ها حداکثر استفاده شود و از هدررفت منابع اعتبارات انرژی و توان مجموعهها نیز پیشگیری شود.
موسسات فرهنگی هنری رسمی تشکیل شود
وی با بیان اینکه از سوی دیگر از تصدیگری باید پرهیز شود، تصریح کرد: باید اجرا، برون سپاری و تصدی امر به مجوعه های مردمی واگذار شود و برای این معنا نیز هدف این است که حتما موسسات فرهنگی و هنری رسمی شکل بگیرد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور استان های وزارت ارشاد گفت: در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قانون این اختیار را داده که به موسسات فرهنگی هنری تک منظوره میتوان مجوز قانونی داد و ثبت کرد.
تخصیص 400 میلیارد تومان اعتبار جهت کاهش آسیب های اجتماعی
رمضانی عنوان کرد: دولت سال گذشته از محل صرفهجویی هدفمندی یارانهها رقم قابل توجهی را به این موضوع تخصیص داد و در سال گذشته بیش از 400 میلیارد تومان برای این موضوع در راستای کاهش آسیب های اجتماعی و فرهنگی تخصیص و در سطح کشور توزیع کرد که مجری این حوزه ها، موضوعات و اهداف همین مجموعه ها و تشکل های مردمی هستند.
وی اظهار کرد: نگاه ما این است که با راهنمایی، هدایت و تدبیر روسای شورای فرهنگی استانها ائمه جمعه و نمایندگان ولی فقیه اولویت های فرهنگی استانهای شناسایی و برای حل این معظلات، مشکلات و دغدغههای فرهنگی فراخوان داده و موسسات قابل و توانمند را شناسایی کرده و طرح های قابل اتکا را از موسسات دریافت و کارشناسی کنند.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور استان های وزارت ارشاد افزود: رقم در نظر گرفته شده برای موسسات استانها جهت رسیدن به اهداف و وصول اهداف از پیش تعیین شده که ماحصل آن تحقق اهداف مد نظر شوراهای فرهنگ عمومی و رفع دغدغه ها و تحقق منویات نمایندگان ولی فقیه در استانها است رقم قابل توجهی است و این به عنوان یک سیاست مد نظر قرار گرفته و اقدام اجرایی و اعتبار برای آن تعریف شده است.
رمضانی بیان کرد: مدیران کل فرهنگ ارشاد اسلامی و دستگاه های ذیل اهداف متعالی که متناسب با ظرفیت و زیست بوم استان است و اولویتهای فرهنگی استان مطرح میشود را در نظر خواهند گرفت و ان شاءالله به مرحله اجرا برسد.
انتهای پیام /