جمعه 9 آذر 1403

جرایم ناشی از طلاق

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
جرایم ناشی از طلاق

سازمان ثبت احوال کشور اعلام کرد که در دو ماهه نخست امسال (تا ابتدای خردادماه 1402) در کل کشور 79 هزار و 260 مورد ازدواج و 37 هزار و 701 مورد طلاق به ثبت رسیده است.

بر پایه آمار ثبت احوال کشور، طی فروردین و اردیبهشت امسال، از کل ازدواج‌های ثبت‌شده بیشترین ازدواج‌ها به ترتیب مربوط به استان‌های تهران با 9272 مورد، خراسان رضوی با 7125 مورد و خوزستان با 6157 مورد است.

همچنین کمترین ازدواج ثبت شده در کشور نیز در همین زمان به ترتیب مربوط به استان‌های سمنان با 460 مورد، ایلام با 663 مورد و کهگیلویه و بویراحمد با 1157 مورد بوده است.

از 37 هزار و 701 مورد طلاق به ثبت رسیده، کمترین طلاق به ترتیب مربوط به استان‌های ایلام با 185 مورد، خراسان جنوبی 312 و کهگیلویه و بویراحمد با 374 مورد است.

همچنین بیشترین طلاق ثبت شده در دو ماه نخست سال‌جاری نیز به ترتیب مربوط به استان‌های تهران با 6229 مورد، خراسان رضوی 4068 مورد و اصفهان با 2 هزار طلاق بوده است.

چرا ایرانی‌ها طلاق می‌گیرند بسیاری از عوامل اجتماعی می‌توانند در افزایش نرخ طلاق در ایران نقش داشته باشند. در برخی خانواده‌ها، فرهنگ تحمل نداشتن اختلافات و عدم توانایی در حل مسائل به صورت صحیح وجود دارد که ممکن است منجر به افزایش نرخ طلاق شود. یا زوجین ممکن است در بسیاری از مسائل نظرات مختلفی داشته باشند، این نظرات ممکن است به گسترش مسائل و اختلافات بین آن‌ها منجر شود و در نهایت به طلاق منجر شود.

فشار‌های اقتصادی بر افزایش طلاق در ایران بی‌تأثیر نیست. فشار‌های اقتصادی ممکن است باعث شود که زوجین به دنبال طلاق باشند و به دنبال راه‌هایی برای افزایش درآمد خود باشند.

یکی دیگر از علل کشیده شدن زوجین به سمت طلاق عدم توافق در مورد مسائل کودکان است. در برخی از موارد، عدم توافق در مورد مسائل کودکان ممکن است به اختلافات بین زوجین منجر شود و در نهایت به طلاق منجر شود.

جرایم بعد از طلاق طلاق زوجین از جنبه افزایش آسیب‌های اجتماعی نیز مهم است. بی‌توجهی به افزایش آمار طلاق در ایران می‌تواند به آسیب‌های اجتماعی و جرایمی منجر شود.

طلاق می‌تواند به آسیب به روابط خانوادگی منجر شود و باعث شکستن برخی از ارتباطات خانوادگی شود.

طلاق می‌تواند برای کودکان آسیب‌های جدی ایجاد کند، از جمله افزایش خطر اختلالات روانی، ترک تحصیل تحصیلات و افزایش خطر ورود به جرایم.

طلاق ممکن است باعث افزایش جرایم خشونت خانگی شود، زیرا در برخی موارد، همسران قبلی با هم درگیر مسائل مالی و نفقه قرار می‌گیرند.

هر طلاق برای دولت می‌تواند هزینه نجومی داشته باشد. طلاق ممکن است باعث کاهش درآمد و افزایش هزینه‌های خانواده شود، که می‌تواند به فقر و نیازمندی‌های اقتصادی و گرایش به شاخه‌های فساد شود.

طلاق باعث افزایش اضطراب، افسردگی و سایر اختلالات روانی در جامعه می‌شود که این تنها ضربه به یک خانواده نیست بلکه صدمات جدی به خانواده بزرگتر که جامعه است ایجاد می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی