یک‌شنبه 10 فروردین 1404

جزئیاتی از بزرگترین شهر موشکی سپاه

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
جزئیاتی از بزرگترین شهر موشکی سپاه

سپاه در رونمایی از شهر موشکی جدید خود، موشک‌های بالستیک «خیبرشکن»، «حاج قاسم»، «عماد»، «سجیل» «قدر H» و «کروز پاوه» را به نمایش در آورد.

شهر موشکی که نیروی هوافضای سپاه پاسداران رونمایی کرد یکی دیگر از بزرگترین نمونه‌های از این دست بود که تا به حال علنی شده است.

به گزارش تسنیم، در این رونمایی، مشخص شد که انبوهی از موشک‌های بالستیک «خیبرشکن»، «حاج قاسم»، «عماد»، «سجیل» «قدر H» و «کروز پاوه» در این شهر موشکی جدید مستقر شده است.

برخی از این موشک‌ها در حملات وعده صادق 1 و 2 به سرزمین‌های اشغالی نیز مورد استفاده گرفت که از جمله آنها موشک‌های خیبرشکن، قدر و عماد بود.

جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است که عملیات وعده صادق 3 علیه رژیم صهیونیستی را در زمان مناسب انجام خواهد داد و همچنین بار‌ها اعلام شده است که در صورت عملی شدن تهدید علیه خاک و منافع ایران، جمهموری اسلامی برای هرگونه مقابله به مثل آماده است.

صهیونیست‌ها با همراهی آمریکا در ماه‌های اخیر بار‌ها جمهوری اسلامی ایران را به حملات هوایی تهدید کردند و در روز‌های گذشته رزمایشی نیز با مشارکت جنگنده‌های ارتش اسرائیل و بمب افکن‌های آمریکایی صورت گرفت.

سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح در مراسم رونمایی از این شهر موشکی گفته است: همه ابعادی که برای ایجاد توانی ده‌ها برابرِ وعده صادق 2 نیاز است، در مسیر ایجاد قرار گرفته و بخش مهمی از آن ایجاد شده است.

سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده‌ی این نیرو پیش از این درخصوص حجم بالا و تعداد کثیر شهر‌ها و پایگاه‌های موشکی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده بود اگر تا دو سال دیگر هر هفته یک شهر موشکی رونمایی کنیم، باز هم تمام نمی‌شود.

این شهر یکی از صد‌ها شهر و می‌توان گفت بخشی کوچکی از توان دفاعی، موشکی و نظامی جمهوری اسلامی ایران است که به‌علت برخی ملاحظه‌ها، فقط و فقط درصدِ کمی از آن مجوز اعلان عمومی و رسمی دریافت کرده است.

سردار علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه درباره این شهر موشکی نیروی دریایی گفته بود: سامانه‌های ما در صد‌ها متر زیر زمین نگهداری می‌شوند و در زمان نیاز در زمان بسیار کوتاهی عملیاتی می‌شوند. این سامانه‌ها با کشنده‌های زمینی مسلح شدند که علاوه بر موشک‌های دریایی است و با تکنولوژی‌هایی که دانشمندان ایرانی با آن دست یافته‌اند نیاز به حضور در سواحل برای انجام عملیات ندارند.

وی تصریح کرد: این سامانه‌ها و شهر‌های موشکی می‌توانند صد‌ها کیلومتر از عمق کشور مسلح، شلیک و اهداف خود را در عمق دریا‌ها مورد اصابت قرار دهد. این سامانه‌ها ویژگی‌های منحصر به فردی دارند که در لبه تکنولوژی موشک‌های کروز دریایی در جهان هستند. موشک‌هایی که حرکت آنها دیگر بصورت خطی نبوده و کاملا هدایت پذیر و در شناسایی اهداف کاملا هوشمند عمل می‌کنند.

تاریخچه شهر‌های موشکی

سابقه طراحی و ساخت پایگاه‌های زیرزمینی در سپاه به سال‌های دفاع مقدس برمی‌گردد، اما در سالهلی جدید برای اولین بار در مهرماه سال 1394 بود که یکی از شهر‌های موشکی رونمایی و تصاویری از آن توسط نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منتشر شد.

رونمایی از نخستین شهر موشکی سپاه، در رسانه‌های جهان بسیار بازتاب فراوانی داشت و موجب شگفتی بسیاری شد. سردار حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران، در آن زمان اعلام کرده بود که "پایگاه‌های موشکی ما در اعماق 500 متری زمین، مجهز به موشک‌های دوربرد و در همه استان‌ها و شهر‌های این مرز و بوم مستقر و آماده هستند. "

عمق بالا، به همراه خروجی‌های متعدد که در این مراکز استراتژیک تعبیه شده، امکان شلیک موشک‌های سپاه از راه‌های مختلف و در نقاط گوناگون را فراهم می‌کند. البته بنا بر مسائل حفاظتی تنها بخش کوچکی از این شهر زیر زمینی، رسانه‌ای شده و مسلما بخش‌های زیادی برای زندگی پرسنل و همچنین آماده سازی، بازبینی و نگهداری محموله‌های موشکی در این شهر‌ها وجود دارد.

استقرار رگبار موشکی در شهر‌های زیرزمینی

2 سال بعد از نمایش کارخانجات ساخت موشک در زیر زمین، سپاه پاسداران جدیدترین پایگاه زیرزمینی خود را با یک قابلیت جدید و مهم رونمایی کرد.

پاییز سال 1399 سامانه‌ای در یکی از این شهر‌ها به نمایش درآمد که شامل نوعی سیستم حامل برای موشک‌های بالستیک در شهر‌های موشکی بود که زمان لازم برای آماده‌سازی و پرتاب موشک‌ها را شدیدا کاهش می‌داد. دستاورد سپاه که به «تیربار موشکی» معروف شد، یک سیسم ریلی بود که موشک‌های سنگین را بعد از سوخت‌گیری و آماده شدن برای پرتاب، به وضعیت عمودی در آورده و مثل گلوله‌های فشنگ که روی جایگاه نگهداری قرار می‌گیرند، آنها را روی یک ریل به سمت محل پرتاب می‌برد.

آماده کردن موشک در فضای مستحکم شهر‌های زیرزمینی و در عین حال افزایش سرعت بارگذاری با دستاورد جدید، دو مورد از چالش‌های موشکی‌های بالستیک یعنی در معرض خطر بودن در زمان سوخت‌گیری در فضای باز یا سالن‌های با حفاظت کم در برابر حملات هوایی و البته زمان بیشتر برای آمادگی برای پرتاب را حل می‌کرد.

از میان اخبار

مردم به فضای تنفس اقتصادی نیاز دارند / پروژه وفاق ملی به در بسته خورده است

رمزگشایی از پیام نامه ترامپ به تهران

داستان اتحاد نامقدس موسولینی و کلیسا

ایران از چه زمانی ایران شد؟