جزئیاتی تازه از سفر هیات حماس به مصر برای مذاکرات صلح
هیأت جنبش حماس به ریاست خلیل الحیه پس از پایان مذاکرات در قاهره با رئیس دستگاه اطلاعاتی مصر، صبح دوشنبه این شهر را ترک کرد.
در این نشست، موضوعاتی از جمله تلاشهای مربوط به توقف درگیریها، برقراری آتشبس در نوار غزه، و تشکیل کمیتهای برای حمایت از جامعه غزه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
بازگشت هیأت حماس پس از آن صورت می گیرد که این جنبش روز پننجشنبه 15 آذرماه اعلام کرد که هیأت این جنبش بر پایبندی خود به موفقیت این تلاشها و پایان حملات رژیم اسرائیل به فلسطینیان در غزه تأکید کرده است.
هیات جنبش حماس روز پنجشنبه گذشته موافقت خود را با پیشنهاد مصر برای تشکیل «کمیته حمایت از جامعه» در نوار غزه از طریق سازوکارهای جامعی که منعکس کننده مشارکت ملی فلسطینیان است، اعلام کرد.
بر اساس این گزارش، هیات حماس با نمایندگان جنبش فتح درباره تشکیل کمیتهای برای مدیریت نوار غزه به عنوان بخشی از اقدامات جهت اجرای توافقات جامع ملی با هدف تقویت وحدت و پایان دادن به اختلافات گفت و گو کرد.
هیات حماس بر تعهد خود به ادامه تلاشهای ملی برای دستیابی به راه حلهایی که مشارکت بین طرفهای فلسطینی را تقویت کند، تاکید و از نقش مصر در حمایت از آشتی بین گروههای فلسطینی قدردانی کرد.
خبر مرتبط رایزنی تاکید وزرای دفاع آمریکا و ترکیه درباره سوریه / تاکید بر پرهیز از تشدید درگیریها در این کشوروزرای دفاع آمریکا و ترکیه درباره تحولات سوریه گفتوگو کردند.
برپایه این گزارش، یک سند مربوط به توافق بین فتح و حماس برای تشکیل کمیته حمایت از مردم غزه منتشر شده است که بر اساس آن، کمیته یاد شده امور نوار غزه را در زمینههای مختلف از جمله بهداشت، آموزش، اقتصاد، کشاورزی و امداد مدیریت خواهد کرد. این کمیته با هدف متحد کردن تلاشهای گروههای فلسطینی و رسیدگی به اثرات جنگ اخیر و نظارت بر روند بازسازی زیر نظر تشکیلات خودگردان فلسطین کار خواهد کرد.
این سند توافق تاکید دارد که کمیته یاد شده از 10 تا 15 شخصیت ملی مستقل فلسطینی که از صلاحیت و پاکدستی برخوردارند تشکیل میشود، مشروط بر اینکه این کمیته تابع قوانین فلسطین و تحت نظارت و کنترل مقامات رسمی باشد.
این توافق اشاره دارد که کمیته «کمیته حمایت از جامعه» در نوار غزه پس از اجماع نهایی میان گروههای فلسطینی در نشستی که با حضور احزاب مختلف فلسطینی و با تصمیم رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین برگزار میشود، کار خود را آغاز خواهد کرد.
این کمیته تا زمانی که دلایلی که منجر به تشکیل آن شده است از بین نرود یا برگزاری انتخابات عمومی یا توافق بر سر فرمول جایگزین به کار خود ادامه خواهد داد.
بر اساس این توافق، کمیته یاد شده با هماهنگی تشکیلات خودگردان فلسطین گذرگاههای نوار غزه را مدیریت میکند، ضمن اینکه گذرگاه رفح را بر اساس توافقنامه 2005 بازگشایی میکند و همچنین صندوق بینالمللی بازسازی [غزه] را برای ضمانت شفافیت تحت نظارت کشورهای کمککننده تشکیل میدهد.
در این سند توافق آمده است که تشکیل کمیته یاد شده با هدف حفظ یکپارچگی سرزمینهای اشغالی و رد هرگونه اقدامی که نوار غزه را از سایر اراضی فلسطین جدا کند، میباشد.
این توافق منعکس کننده تلاشهای مستمر برای دستیابی به وحدت ملی فلسطین و متحد کردن مدیریت نوار غزه در چارچوب اتحاد سیاسی و اجرایی برای مقابله با چالشهای کنونی است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.