شنبه 10 آذر 1403

جزئیات برنامه سفرهای نوروزی / با متخلفان برخورد می‌کنیم

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
جزئیات برنامه سفرهای نوروزی / با متخلفان برخورد می‌کنیم

معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی جزییات برنامه‌ها و اقدامات صورت گرفته برای سفرهای نوروزی را اعلام کرد و گفت: مردم می‌توانند تخلفات صورت گرفته در حوزه پروتکل‌های بهداشتی و قیمت بلیت را از طرق مختلف گزارش کنند تا با متخلفان برخورد کنیم.

به گزارش ایسنا، شهریار افندی‌زاده در نشست خبری امروز درباره جزییات برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای سفرهای نوروزی اظهار کرد: 14 هزار و 400 دستگاه اتوبوس، 24 هزار و 300 دستگاه مینی‌بوس و 30 هزار دستگاه سواری کرایه برای ایام نوروز و سفرهای مردم با وسائل حمل و نقل عمومی جاده‌ای پیش‌بینی شده است. همچنین روزانه 225 قطار، حدود 4500 رام قطار در 20 روز برای سفرهای نوروزی پیش‌بینی کردیم که تعداد صندلی در هر روز به 106 هزار و 803 صندلی و در 20 روز برنامه ریزی شده برای ایام نوروز به دو میلیون و 136 هزار صندلی قطار می‌رسد.

وی اضافه کرد: همچنین براساس آمار و ارقام اعلام شده از سوی سازمان هواپیمایی 14 هزار و 71 پرواز داخلی مجوز برای ایام نوروز دریافت کرده‌اند و مجموعا شرکت‌های هواپیمایی داخلی و خارجی 4587 مجوز برای پروازهای خارجی دریافت کرده‌اند که تعداد صندلی برای پروازهای داخلی به 25 هزار و 835 صندلی می‌رسد.

معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی همچنین درباره پروتکل‌های بهداشتی برنامه ریزی شده برای سفرهای نوروزی اظهار کرد: براساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شرکت‌های حمل و نقلی در حوزه‌های مختلف زمینی، ریلی، دریایی و هوایی موظف به استعلام وضعیت مسافر از نظر ابتلا به ویروس کرونا و وضعیت واکسیناسیون قبل از ارائه و فروش بلیت در سامانه ایران من هستند و مسافران برای سفرهای خارجی حتما باید تست منفی پی سی آر با بازه زمانی کمتر از 72 ساعت را نیز ارائه دهند.

وی درباره اقدامات انجام شده برای سفرهای دریایی نوروزی نیز گفت: در زمینه دریایی در سال‌های گذشته و قبل از شیوع ویروس کرونا سفرهای بسیاری بین جزایر و بنادر ایران صورت می‌گرفت اما در دوران شیوع ویروس کرونا کاهش بسیاری داشت. اما برای سفرهای دریایی در ایام نوروز امسال شش میلیون جابه‌جایی و سفر را پیش‌بینی کردیم و سازمان بنادر نیز تمام تلاش خود را می‌کند تا امکانات مناسبی برای مسافران دریایی ایجاد کند.

افندی‌زاده تاکید کرد: با توجه به این‌که همچنان در شرایط کرونایی و موج ششم شیوع این ویروس هستیم، امیدواریم در ایام نوروز با رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم و شرکت‌های حملی و نقلی بتوانیم سفرهای خوبی برای مردم رقم بزنیم. همچنین وزارت راه و شهرسازی تلاش خواهد کرد تا با کمک سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه در حوزه حمل و نقل اقدامات مناسبی برای تسهیل سفرهای نوروزی داشته باشد.

وی در پاسخ به سوالی درباره‌ی این‌که وضعیت جاده چالوس درپی رانش روز گذشته و مسدود شدن این محور چگونه است، اظهار کرد: سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای مسئولیت نگهداری از راه‌های کشور را برعهده دارد، در حادثه روز گذشته نیز قسمتی از مسیر جاده چالوس دچار شکاف شده و نیروهای سازمان راهداری در محل حضور دارند؛ به گونه‌ای که معاون این سازمان نیز به محل این حادثه اعزام شده است اما برای ایام نوروز 12 هزار و 660 راهدار را به همراه نیروهای امدادی و هلال‌احمر و پلیس در محورهای مواصلاتی مختلف داریم تا از بروز حوادث و سوانح جاده‌ای پیشگیری کنند البته مردم و به ویژه رانندگان نباید تنها به فکر رسیدن به مقصد باشند و باید از مسیر سفر هم لذت ببرند تا شاهد سفرهای نوروزی ایمن‌تر و با سوانح و حوادث جاده‌ای کمتری باشیم.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که چرا قیمت بلیت سفرهای نوروزی در بخش‌های مختلف با افزایش نسبت به ماه‌های گذشته مواجه شده است، گفت: قیمت بلیت ناوگان حمل و نقل در بخش‌های زمینی، ریلی، دریایی و هوایی براساس دستور وزیر راه و شهرسازی تا فروردین‌ماه نباید افزایش پیدا کند و هرگونه افزایش قیمتی نسبت به ماه‌های گذشته می‌تواند قابلیت پیگیری و برخورد داشته باشد. مردم در این زمینه می‌توانند با ارائه گزارش چنین تخلفاتی به دستگاه‌های متولی و از طریق سامانه‌های تعریف شده گزارش‌های لازم در این زمینه را ارسال کنند تا با متخلفان برخورد شود چرا که مردم بهترین ناظران هستند.

افندی‌زاده درباره آخرین وضعیت سفرهای زمینی خارجی از مرزهای کشور گفت: در حال حاضر به غیر از ترکمنستان سفرهای زمینی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به کشورهای همسایه که قبل از این نیز به آنها دسترسی داشتیم امکان‌پذیر است و مشکلی در این زمینه نداریم اما باید مردم حتما بدانند که پروتکل‌های بهداشتی در این زمینه تزریق دو دوز واکسن کرونا و تست منفی پی سی آر است.

معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به سوال ایسنا، درباره علت تغییر پروتکل‌های بهداشتی برای سفرهای نوروزی و آخرین وضعیت آن اعلام کرد: ستاد ملی مقابله با کرونا در بخش‌های مختلف از جمله کمیته انتظامی و امنیتی، قرارگاه و غیره جلساتی برگزار کرده و گرچه پیش از این از سوی این ستاد تاکید شده بود تزریق سه دوز واکسن کرونا برای سفرهای نوروزی الزامی است اما بسیاری از مردم به دلایل مختلف نتوانستند دوز سوم خود را تزریق کنند بنابراین در جلسه اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا تزریق دو دوز واکسن به عنوان شرط انجام سفرهای نوروزی ملاک ستاد ملی کرونا قرار گرفت و شرکت‌های حمل و نقلی مسئول بررسی و استعلام آن هستند.

وی اضافه کرد: در زمینه خودروهای شخصی نیز براساس نقل قولی که از وزارت کشور مطرح شده خودروهایی که از مسیرهای برون‌شهری تردد می‌کنند باید پلاک آنها در سامانه ایران من چک شود که شرایط تعیین شده برای سامانه ایران من هم تزریق دو دوز واکسن است که البته ممکن است این شرایط در روزهای آتی تغییر کند.

انتهای پیام