یک‌شنبه 4 آذر 1403

جزئیات ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس / از سن ثبت‌نام تا سرویس مدارس و لباس فرم

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
جزئیات ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس / از سن ثبت‌نام تا سرویس مدارس و لباس فرم

بر اساس دستورالعمل اجرایی ثبت‌نام دانش‌آموزان در سال تحصیلی 1402-1401، مقررات ثبت‌نام در مقطع پیش از دبستان و دبستان و همچنین مقطع متوسطه اعلام شد.

به گزارش مشرق، بر اساس دستورالعمل اجرایی ثبت‌نام دانش‌آموزان در سال تحصیلی 1402-1401، برگزاری هر گونه آزمون با مصاحبه برای پذیرش دانش‌آموزان در دوره ابتدایی و پایه هفتم در مدارس غیردولتی ممنوع است.

در دستورالعمل ثبت‌نام مدارس که با شعار «ثبت نام مطلوب، نظارت همگانی، نصیب برابر آموزشی» از سوی وزیر آموزش و پرورش به مدیران‌کل استان‌ها ابلاغ شده، آمده است که در سال جاری مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات به عنوان رئیس ستاد ثبت‌نام مرکزی معرفی می‌شود و تمام اعضای ستاد ثبت‌نام در سطوح استانی و منطقه‌ای موظف هستند در برنامه‌ریزی، سازماندهی و اجرای فرایند ثبت‌نام مشارکت کنند.

کارگروه نظارت بر حقوق والدین و دانش‌آموزان نیز با سازماندهی گروه‌های نظارت و استفاده حداکثری از ظرفیت استانی و منطقه‌ای به منظور بازرسی 100 درصدی مدارس و نظارت مستمر بر فرایند ثبت نام تشکیل خواهد شد.

همچنین لازم است حقوق دانش‌آموزان و والدین در موضوع ثبت‌نام نظیر عدم دریافت وجوه غیرمجاز، زمان و محدوده‌بندی ثبت‌نام و... به نحو مقتضی از طریق تولید محتوای مناسب، نصب اطلاعیه در محل ثبت‌نام، انجام مصاحبه‌های خبری و... اطلاع‌رسانی شود.

به منظور جلوگیری از بازماندگی تحصیلی، در جذب حداکثری لازم‌التعلیمان دوره ابتدایی و پیگیری ثبت‌نام دانش‌آموزان میان‌پایه اقدام مؤثر انجام شود.

به منظور رعایت بهداشت و حفظ سلامت دانش‌آموزان، والدین و همکاران در طول فرایند ثبت‌نام، اجرای دقیق دستورالعمل‌های بهداشتی در محل ثبت‌نام ضروری است.

جهت تسهیل ثبت‌نام دانش‌آموزان فاقد مدارک هویتی و اتباع خارجی در چارچوب ضوابط و مقررات اعلامی، هماهنگی‌های لازم با فرمانداری‌ها به عمل آید.

کارگروه ماده 18 به منظور تسهیل در حمل و نقل دانش‌آموزی تشکیل شود. جهت هماهنگی با اداره صنعت، معدن و تجارت برای تسهیل ساماندهی لباس فرم دانش‌آموزان توسط انجمن اولیا و مربیان و شورای مدرسه تدابیر لازم اتخاذ شود. همچنین به منظور نظارت همگانی بر فرایند ثبت نام، شکایات و گزارش های مردمی ثبت شده در سامانه پاسخگویی به شکایات www.shekayat.medu.ir در اسرع وقت بررسی و مورد پاسخگویی قرار گیرد.

دستورالعمل اجرایی ثبت‌نام نوآموزان و دانش‌آموزان در سال تحصیلی 1402-1401

در مقدمه این دستورالعمل آمده است که اهمیت و نقش نهاد آموزش و پرورش و مدرسه در بهسازی و توسعه زندگی فردی و اجتماعی دانش‌آموزان بر کسی پوشیده نیست. در همین راستا و به منظور تسهیل در امر ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس با رعایت اصل تکریم و کرامت انسانی، ضرورت برنامه‌ریزی بر اساس مأموریت‌های مهم نظام تعلیم و تربیت و فراهم کردن زمینه رشد و بالندگی نسل آتی جامعه، مقررات عمومی ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس دولتی (عادی، استعدادهای درخشان، شاهد، نمونه دولتی و...) و غیر دولتی، به شرح ذیل اعلام می‌شود:

مقررات ثبت‌نام دانش‌آموزان

مقررات عمومی‌:

- دستورالعمل ثبت‌نام دانش‌آموزان و نوآموزان اتباع خارجی در سال تحصیلی 1402-1401 متعاقبا از سوی مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور ارسال می شود. به استناد ماده 45 آیین نامه اجرایی مدارس، مدیر مدرسه می‌تواند در موارد استثناء دانش‌آموزان فاقد مدارک هویتی و تحصیلی را با اخذ تعهد کتبی از ولی (مبنی بر ارائه مدارک مربوط) برای مدت یک ماه ثبت‌نام کند. ادامه تحصیل این قبیل دانش‌آموزان در صورت عدم ارائه مدارک هویتی و تحصیلی بعد از گذشت یک ماه مطابق مفاد ماده مذکور امکان‌پذیر خواهد بود.

- با توجه به لزوم ساماندهی مناسب نیروی انسانی، به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که فرآیند ثبت‌نام تا تاریخ 31 مرداد 1401 به پایان برسد. در موارد استثناء (مناطق عشایری به علت عدم دسترسی، مدارس غیردولتی به دلیل سیاست‌های حمایتی و تکمیل ظرفیت صندلی‌های خالی و دانش‌آموزان تجدیدی و...) این مهلت تا پایان شهریور ماه قابل تمدید خواهد بود.

- به استناد ماده 41 آیین‌نامه اجرایی مدارس و به منظور توزیع متوازن دانش‌آموزان، محدوده‌بندی جغرافیایی لحاظ شود و همچنین ثبت‌نام دانش‌آموزانی که والدین آنها هر دو شاغل هستند در مدرسه نزدیک به محل کار هر یکی از والدین بلامانع است.

تبصره 1: ثبت‌نام دانش‌آموزان عشایری، هنرجویان و دانش‌آموزان مدارس خاص بدون لحاظ محدوده جغرافیایی و بر اساس ضوابط مربوط انجام می‌پذیرد.

تبصره 2: به منظور جلوگیری از عقب‌ماندگی تحصیلی دانش‌آموزان عشایر، ثبت‌نام آنها به صورت مهمان در نزدیکترین مدارس مبدا یا مقصد کوچ بلامانع است.

- به استناد ماده 40 آیین نامه اجرایی مدارس، برگزاری آزمون ورودی، مصاحبه و تعیین شرط معدل برای ثبت نام دانش آموزان در مدارس دولتی جز در مواردی که مصوبه خاص وجود دارد و نیز هنرستان‌ها برای انتخاب رشته ممنوع است.

تبصره 1: به استناد مصوبه 864 مورخ 1391/05/03 شورای عالی آموزش و پرورش، پذیرش دانش‌آموزان پایه دهم در دبیرستان‌های علوم و معارف اسلامی از طریق برگزاری آزمون یا تعیین معدل یا برگزاری مصاحبه با تلفیقی از آنها صورت گیرد.

تبصره 2: به استناد مصوبه بیست و یکمین جلسه شورای سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و نظارت مرکزی و بیست و دومین جلسه آن شورا مورخ 1396/11/24 برگزاری هر گونه آزمون با مصاحبه برای پذیرش دانش آموزان در دوره ابتدایی و پایه هفتم در مدارس غیردولتی ممنوع است.

تبصره3: جذب و پذیرش دانش‌آموزان در برخی رشته‌ها مانند تربیت بدنی شاخه تحصیلی فنی و حرفه‌ای و رشته‌های مهارتی هنرستان‌های وابسته مانن (سینما، آتش نشانی، بهیاری و...) با رعایت ضوابط و مقررات از طریق برگزاری آزمون یا تعیین معدل یا برگزاری مصاحبه یا تلفیقی از آنها صورت می‌گیرد.

- ثبت نام تمام دانش‌آموزان ورودی دوره‌های تحصیلی در مدارس دولتی و غیردولتی به صورت حضوری و از طریق سامانه سیدا (sida.medu.ir) با مسئولیت مدیر مدرسه انجام می‌شود.

تبصره 1: ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه اول ابتدایی از تاریخ ابلاغ این دستورالعمل آغاز و پس از مراجعه دانش آموزان به پایگاه های سنجش بدو ورود و اخذ تاییدیه از پایگاه، قطعی خواهد شد.

تبصره 2: ثبت‌نام میان‌پایه‌ها بعد از برگزاری امتحانات نوبت دوم و اعلام نتایج نهایی در سامانه سیدا توسط مدیر مدرسه انجام می‌شود. حضور والدین جهت ثبت نام دانش آموزان میان پایه ضروری نیست.

تبصره 3: شرط لازم برای ارتقای دانش‌آموزان به پایه بالاتر ثبت ارزشیابی آنها در سامانه سیدا است.

تبصره 4: انتقال دانش‌آموزان بین مدارس مطابق مفاد ماده 57 آیین نامه اجرایی مدارس و از طریق سامانه سیدا انجام می شود. پرونده تحصیلی دانش آموزان متقاضی انتقال، حداکثر تا یک هفته پس از انتقال به مدرسه جدید ارسال شود. به منظور جلوگیری از بازماندگی و ترک تحصیل دانش آموزان، پیگیری مجدانه و اطمینان از ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدرسه جدید توسط مدیران مدارس مبداء ضروری است

- تشکیل پرونده تحصیلی (الکترونیکی / فیزیکی) دانش‌آموزان و ثبت مشخصات فردی والدین دانش آموز شامل نام، نام خانوادگی، کد ملی، شماره تلفن همراه، آدرس دقیق و کد پستی در سامانه سیدا جهت ثبت‌نام دانش‌آموز ضروری است.

- در خصوص ثبت‌نام نوآموزان و دانش‌آموزان در مدارس استثنایی، علاوه بر رعایت مفاد این دستورالعمل، بخشنامه شماره 97000/5811 تاریخ 1396/05/11 سازمان آموزش و پرورش استثنایی ملاک عمل خواهد بود. لازم به ذکر است در صورت وجود موارد افتراقی و با اصلاحی شیوه نامه مذکور متعاقبا ارسال خواهد شد.

- دانش‌آموزان گروه‌های آسیب‌دیده شنوایی، بینایی، معلول جسمی حرکتی و دارای اختلال رفتاری - هیجانی خفیف تا متوسط، معلولیت‌های طیف اوتیسم با هوش‌بهر عادی و چند معلولیتی با هوش‌بهر عادی در صورت دارا بودن شرایط می‌توانند در تمامی دوره‌های تحصیلی برابر شیوه‌نامه اجرایی آیین‌نامه آموزش و پرورش تلفیقی و فراگیر در مدارس عادی ثبت نام کرده و از خدمات مربوط برخوردار شوند.

- مدیر مدرسه موظف است نمون برگ آگاهی از سلامت دانش آموزان را هنگام ثبت نام در اختیار ولی دانش آموز قرار داده و از سلامت دانش آموزان جهت شرکت در فعالیت های ورزشی و ارزشیابی درس تربیت بدنی مطلع شود.

- ثبت‌نام در مدارس هیأت امنایی با رعایت مفاد ماده 11 آیین نامه توسعه مشارکت‌های مردمی به شیوه هیأت امنایی مصوبه 965 شورای عالی است.

- ثبت‌نام در مدارس دوره دوم آموزش متوسطه نظری و هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای نمونه دولتی، تابع شرایط و ضوابط مندرج در دستورالعمل شماره 227195 مورخ 1390/10/10 است. همچنین ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس بزرگسالان با رعایت مفاد آیین‌نامه آموزشی نظام جدید دوره دوم آموزش متوسطه شیوه نیم سالی - واحدی، بزرگسالان، آموزش از راه دور، ایثارگران و داوطلبان آزاد داخل کشور موضوع بخشنامه شماره 400/173978 و دستورالعمل نحوه دریافت و پرداخت در مدارس بزرگسالان دولتی دوره اول و دوم متوسطه و نحوه نظارت بر آن که طی بخشنامه شماره 400/60450 جهت اجرا به ادارات کل آموزش و پرورش استان ها ارسال شده انجام گیرد.

مقررات مالی:

1- دریافت هرگونه وجه در زمان ثبت‌نام به جز وجوه مربوط به بیمه حوادث دانش‌آموزی و کتب درسی ممنوع است. با عنایت به اینکه تا کنون نرخ بیمه حوادث و مازاد درمان دانش‌آموزان برای سال تحصیلی 1402-1401 تعیین نشده است، نرخ بیمه حوادث سال گذشته به صورت علی الحساب (91780 ریال) ملاک عمل است.

همچنین مطابق شیوه‌نامه سفارش و توزیع کتاب های درسی سال تحصیلی 1402-1401 به شماره 101/1/512 مورخ 1400/12/18، بهای کتاب‌های درسی برای ثبت سفارش گروهی، صرفا بر اساس قیمت‌های ثبت شده در پشت جلد کتاب (ثبت شده در سامانه مربوط) بوده و دریافت هر گونه وجه اضافی ممنوع است. اطلاع رسانی نرخ بیمه حوادث و کتب درسی و نصب جدول مبالغ مورد نظر در محل ثبت نام الزامی است.

دریافت وجوه مربوط به سرویس حمل و نقل دانش‌آموزان، کمک های مردمی، فعالیت‌های فوق برنامه و لباس کارگاهی نیز با هماهنگی و موافقت انجمن اولیاء و مربیان مدرسه و با رعایت سایر قوانین و مقررات صرفا بعد از شروع سال تحصیلی امکان پذیر خواهد بود.

- مدارس هیأت امنایی از نوع مدارس دولتی محسوب شده و دریافت هر گونه وجه (به جز وجوه مربوط به بیمه حوادث دانش‌آموزی و کتاب‌های درسی) در زمان ثبت‌نام در این مدارس مجاز نیست. ضمنا در خصوص دریافت هزینه‌های خدمات آموزشی و پرورشی فوق برنامه این مدارس که به تصویب هیأت امنای مدرسه رسیده است، با رعایت دقیق مقررات پس از شروع سال تحصیلی اقدام لازم به عمل آید.

- به استناد بخشنامه شماره 61298 مورخ 1397/4/11 برقراری هرگونه رابطه مالی مدارس با موسسات در خصوص برگزاری آزمون و کتاب‌های کمک درسی ممنوع است.

- در زمان ثبت‌نام صرفا درخواست استفاده از خدمات حمل و نقل دانش‌آموزان از والدین دریافت شود تا متناسب با نیاز، اداره آموزش و پرورش منطقه شرکت پیمانکاری را به مدرسه معرفی کند. وجوه مربوط به خدمات حمل و نقل دانش‌آموزان نیز با شروع ارائه خدمات (شروع سال تحصیلی) و با رعایت سایر مقررات مربوط دریافت شود.

تبصره 1: تشکیل کارگروه ماده 18 در مناطق، تمهید مقدمات و اطلاع‌رسانی بهنگام به والدین در مورد حمل و نقل دانش‌آموزان در چارچوب ضوابط و اتخاذ تصمیم مناسب ضروری است.

تبصره 2: استفاده از خودروهای آزادبر که تحت پوشش شرکت‌های پیمانکاری نیستند غیر مجاز بوده و تخلف محسوب می‌شود.

تبصره3: نرخ‌نامه مصوب شورای شهر در خصوص حمل و نقل دانش آموزان در معرض دید اولیا قرار گرفته و به اطلاع آنان برسد. رعایت نرخ‌نامه و سایر مصوبات کارگروه ماده 18 هر منطقه برای تمامی مدارس دولتی و غیر دولتی الزامی است.

تبصره 4: وفق بند 15 از شرح وظایف انجمن اولیا و مربیان مدرسه مندرج در ماده 19 آیین‌نامه اجرایی مدارس، انتخاب شرکت پیمانکار (صرفا شرکت های معتبر معرفی شده از سوی اداره آموزش و پرورش منطقه) و انعقاد قرارداد طبق نمونه قرارداد کشوری با رعایت نرخ نامه ابلاغی تا ابتدای شهریور ماه مورد توجه قرار گیرد.

تبصره 5: کلیه وجوه مربوط به خدمات حمل و نقل دانش آموزی باید به حساب مدرسه واریز شود. 40 درصد از هزینه خدمات حمل و نقل دانش‌آموزی در ابتدای سال تحصیلی از طریق واریز به حساب مدرسه و مابقی هزینه خدمات تا پایان بهمن ماه با توافق والدین تقسیط و تسویه شود. پرداخت مستقیم وجوه به حساب پیمانکار و یا راننده ممنوع است.

تبصره 6: مدیران مدارس استفاده کننده از سرویس روستا مرکزی (دولتی) موظف هستند در هنگام ثبت‌نام، مشخصات دانش‌آموزان استفاده کننده از این نوع سرویس را در فیلد تعبیه شده در سامانه سیدا ثبت کنند تا توسط اداره منطقه تایید شود.

تبصره 7: با توجه به اینکه در سال‌های اخیر بیشترین سوانح، تصادفات و آسیب به دانش‌آموزان در حوزه مدارس روستایی اتفاق افتاده است؛ مدیران این مدارس با هماهنگی انجمن اولیا و مربیان مدرسه و اداره آموزش و پرورش منطقه نسبت به پیش‌بینی خدمات ایمن و سلامت محور برای دانش آموزان اقدام کنند و هر گونه استفاده از خودروهای غیرمجاز و شخصی تهدیدکننده امنیت و سلامت دانش‌آموزان توسط والدین را به اداره آموزش و پرورش متبوع گزارش کنند.

- مدیران مدارس مجاز به عقد هیچ‌گونه قراردادی با تولیدکنندگان لباس فرم دانش‌آموزی نیستند. دریافت کل مبلغ هزینه لباس فرم فقط توسط تولیدکننده بر اساس قیمت‌های اعلام شده اتحادیه و نرخ نامه مورد تایید ادارات صنعت، معدن و تجارت و به طور مستقیم از اولیا خواهد بود.

تبصره 1: ادارات آموزش و پرورش مناطق و نواحی موظف به هماهنگی با اداره صنعت، معدن و تجارت جهت دریافت نرخ‌نامه تولید لباس فرم و ابلاغ آن به مدارس هستند.

تبصره 2: مدیران مدارس بر اساس بند 15 از شرح وظایف انجمن اولیا و مربیان مدرسه مبنی بر برنامه‌ریزی، تصمیم گیری، اقدام و نظارت بر سرویس حمل و نقل و تهیه پوشش و لباس فرم دانش‌آموزان، با هماهنگی شورای مدرسه و با رعایت معیارهای مندرج در ماده 85 آیین نامه اجرایی مدارس و تبصره ذیل آن نسبت به تمهید مقدمات و فعال‌سازی انجمن اولیا و مربیان مدرسه برای تامین لباس فرم دانش‌آموزان صرفا از طریق تولیدکنندگان مجاز که مشخصات آنها توسط اتحادیه مربوط اعلام می‌شود، تا اول مرداد ماه اقدام کنند.

تبصره3: به جهت عدم تحمیل هزینه‌های اضافی به خانواده‌ها، دانش‌آموزان می‌توانند از لباس‌های سالم و قابل استفاده سال‌های پیش استفاده کرده و والدین در صورت تمایل با رعایت رنگ و مدل مصوب مدرسه می‌توانند خود نسبت به دوخت و تهیه لباس فرزندشان اقدام کنند.

تبصره 4: مدیران مدارس موظف هستند پس از انعقاد تفاهم‌نامه بین انجمن اولیا و مربیان مدرسه و تولید کنندگان مجاز بر اساس نرخ تمام شده پارچه و دوخت (ابلاغی از سوی اتحادیه های مربوط) با اطلاع‌رسانی به والدین نسبت به معرفی آنها به تولیدکنندگان مجاز برای تهیه لباس فرم اقدام کنند.

تبصره 5: لباس فرم دانش‌آموزان، بر اساس مشخصات مورد درخواست مدارس و با قیمت کارشناسی اعلام شده از سوی اتحادیه مربوطه، توسط تولید کنندگان مجاز ارائه خواهد شد؛ افزودن و دریافت هر مبلغی مازاد بر نرخ اعلام شده تحت عناوینی چون نظارت و مدیریت بر تهیه و توزیع لباس فرم مجاز نیست.

تبصره 6: هر گونه تخلف احتمالی با طرح شکایت توسط اولیای دانش‌آموزان از طریق انجمن مدرسه، بازرسان اتحادیه های مربوط، اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت و سازمان تعزیرات حکومتی، قابل رسیدگی خواهد بود. مدیران مدارس موظف هستند شماره تلفن سازمان تعزیرات حکومتی، اداره بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت و کارشناسی ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات منطقه را در معرض دید اولیای دانش‌آموزان در دفتر ثبت نام و مدیریت مدرسه نصب کنند.

ثبت‌نام در مدارس

- ثبت‌نام کودکان پیش از دبستان بر اساس مفاد بخشنامه‌های 301 مورخ 1400/06/24 و 84225 مورخ 97/5/10 و 158774 مورخ 1398/8/29 و شیوه نامه 46106 مورخ 1397/3/21 انجام می‌شود.

- ثبت‌نام تمام کودکان پیش از دبستان در سامانه سیدا به تفکیک کدهای دولتی، دولتی با مشارکت مردم و غیر دولتی الزامی بوده و مسؤولیت ثبت‌نام بر عهده مدیر مرکز تربیت کودک (از جمله مهدکودک و پیش‌دبستانی) است.

تبصره 1: واحدهای تعلیم و تربیت کودکان زیر 6 سال تمام که مجاز به دریافت شهریه هستند، باید بر اساس دستورالعمل ابلاغی سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک اقدام کنند.

تبصره 2: مدیریت واحدهای آموزشی دولتی و دولتی با مشارکت مردم با توجه به ردیف یک بند (ب) بخشنامه 84225 مورخ 1397/05/10 و شیوه نامه 301 مورخ 1400/06/24 خواهد بود.

- حداقل سن ثبت نام در پایه اول:

- مدیران مراکز تربیت کودک (مهدهای کودک و پیش‌دبستانی‌ها) و مدارس ابتدایی موظف هستند اطلاعات نوآموزان پیش‌دبستانی و دانش‌آموزان (به‌ویژه پایه اول) را در اسرع وقت و حداکثر تا پایان خردادماه 1401 در سامانه‌های سنجش بدو ورود و سیدا ثبت کنند.

تبصره 1: مدیران مدارس، نوآموزان بدو ورود به پایه اول دبستان فاقد تجربه پیش‌دبستانی را شناسایی کنند تا مناطق در اسرع وقت برای برگزاری کلاس‌های آمادگی در بهار و تابستان 1401 برنامه‌ریزی کنند.

تبصره 2: به منظور پیشگیری از تداخل برنامه آموزش‌های آمادگی پیش‌دبستانی تابستانی با آغاز سال تحصیلی، شایسته است به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود تا تداوم یادگیری و کلاس‌های آمادگی بهار و تابستان 1401 و نیز پیش‌دبستانی ویژه آموزش و مداخله بهنگام، حداکثر در نیمه اول شهریور 1401 به اتمام برسد.

- حداقل سن ثبت نام در پایه اول دبستان، 6 سال تمام است.

تبصره 1: سایر شرایط سنی ثبت نام دانش آموزان دوره های مختلف تحصیلی مطابق مفاد فصل سوم آیین نامه اجرایی مدارس انجام می‌پذیرد.

- از آنجایی که در دوره ابتدایی فرآیند ارزشیابی کیفی - توصیفی دانش‌آموزان در افزونه‌های ارزشیابی سامانه سیدا درج می‌شود، ارتقای دانش‌آموزان به پایه بالاتر (به جز پایه اول) و با تکرار پایه به صورت متمرکز از طریق سامانه و با تأیید مدیر مدرسه انجام خواهد شد.

- تمامی نوآموزان بدو ورود به پیش‌دبستانی و پایه اول دبستان ملزم به شرکت در برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی هستند و شرکت نوآموزان دو سال قبل از دبستان در برنامه سنجش مطابق دستورالعمل اجرایی برنامه سنجش سال 1401 انجام می‌شود.

تبصره 1: با توجه به اینکه نوآموزان دو سال قبل از دبستان در برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی سال تحصیلی 1402-1401، مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و برخی از آنها دیرآموز تشخیص داده می‌شوند، برنامه‌ریزی برای آموزش و مداخله بهنگام در طی سال تحصیلی برای این نوآموزان ضروری است.

تبصره 2: به استناد ماده 7 اساسنامه مدارس عشایری مصوبه شماره 908 شورای عالی آموزش و پرروش مورخ 1393/12/11 سنجش سلامت بدو ورود دانش آموزان عشایری الزامی و رایگان است و با توجه به کوچ‌رو بودن عشایر بازه زمانی سنجش بدو ورود آنان تا پایان مهرماه خواهد بود.

مقررات ثبت‌نام در مقاطع متوسطه اول، دوم و هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای

- ثبت‌نام دانش‌آموزان در پایه دهم با تأکید بر رعایت اولویت‌های تعیین شده در نمون برگ‌های هدایت تحصیلی و تشکیل کارگروه مشاوره‌ای انتخاب رشته به منظور بهره‌برداری و تکمیل ظرفیت اسمی کلاس‌ها با رعایت مفاد بخشنامه‌های مربوط و همچنین راهکارها و سیاست‌های توسعه متوازن رشته‌ای با رویکرد توسعه آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای و کاردانش در دوره دوم آموزش متوسطه به شماره بخشنامه‌های 140/112 مورخ 1400/02/05 و 400/104 مورخ 1401/01/15 صورت پذیرد.

تبصره 1: به هنگام ثبت‌نام دانش‌آموزان در هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش برای پایه‌های ورودی، شرایط جسمی دانش‌آموزان متناسب با هر رشته، به صورت جدی مورد توجه مشاوران و مدیر مدرسه قرار گیرد.

تبصره 2: نحوه ثبت‌نام دانش‌آموزان ورودی پایه دهم و هنرجویان میان‌پایه شاخه کاردانش به شیوه آموزش‌های برون‌سپاری، متعاقبا از طریق معاونت آموزش متوسطه (دفتر آموزش متوسطه فنی و حرفه‌ای و کاردانش) اعلام خواهد شد.

تبصره 3: مدیران مدارس شبانه‌روزی اطلاعات مربوط به دانش‌آموزان بیتوته‌ای را در سامانه مربوطه (فیلد خوابگاهی) ثبت و تأیید کنند.

- ثبت‌نام و پذیرش دانش‌آموزان در مدارس نمونه دولتی (دوره دوم متوسطه نظری و هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای) تابع شرایط و ضوابط مندرج در دستورالعمل اجرایی مربوط و دستور العمل آزمون ورودی پایه دهم مدارس نمونه دولتی در سال تحصیلی 1402-1401 به شماره 400/106 مورخ 1401/01/20 است.

منبع: فارس
جزئیات ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس / از سن ثبت‌نام تا سرویس مدارس و لباس فرم 2