جزئیات طرح احداث نیروگاههای خورشیدی مجاور سدها و نیروگاههای برق آبی اعلام شد

مجری طرح نیروگاههای خورشیدی کشور گفت: زمینهای اطراف سدها، در حال حاضر بلااستفاده هستند همچنین، زیرساختهای مورد در این مناطق، برای بهرهبرداری از نیروگاههای خورشیدی فراهم است.
باشگاه خبرنگاران جوان؛ کیمیا قلیپور - قربانخانی، مجری طرح نیروگاههای خورشیدی کشور، در گفتوگویی با رادیو اقتصاد به تشریح جزئیات طرح احداث نیروگاههای خورشیدی در کنار سدها و نیروگاههای برق آبی پرداخت و گفت: این طرح از سال گذشته با جذب سرمایهگذار بخش خصوصی آغاز شده و یک تفاهمنامه با شرکت ساتبا به عنوان متولی نیروگاههای تجدیدپذیر وزارت نیرو برای احداث 500 مگاوات نیروگاه خورشیدی امضا شده است.
او با اشاره به مزیتهای این طرح افزود: زمینهای اطراف سدها که در زمان احداث سد تملک شدهاند، در حال حاضر بلااستفاده هستند. همچنین، زیرساختهای مورد نیاز، شامل آب، برق و ساختمانهای موجود در این مناطق، برای بهرهبرداری از نیروگاههای خورشیدی فراهم است.
قربانخانی درباره زمان اجرای این طرحها گفت: اگر هیچ مشکلی در تأمین تجهیزات خورشیدی از جمله پنلها و اینورترها وجود نداشته باشد، پیشبینی میشود که اجرای طرح حداکثر چهار ماه به طول بینجامد. این نیروگاهها بهسرعت قابل راهاندازی هستند و ما در حال حاضر در حال برگزاری مناقصه برای انتخاب سرمایهگذار بخش خصوصی هستیم.»
او همچنین به ظرفیتهای آینده این پروژه اشاره کرد و گفت: در فاز اول، ظرفیت تولید 500 مگاوات برق پیشبینی شده است. با توجه به پتانسیلهای موجود، این عدد میتواند به بالای هزار مگاوات در آینده برسد. همچنین، در آینده، امکان احداث نیروگاههای شناور بر روی سطح دریاچهها نیز وجود دارد که میتواند ظرفیت تولید برق را به بیش از 10 هزار مگاوات افزایش دهد.
قربانخانی در پایان گفت: با توجه به اینکه دولت در این پروژهها نقش تسهیلگر دارد، امیدواریم با جذب سرمایهگذاران خارجی و داخلی، به زودی شاهد بهرهبرداری از این ظرفیتهای عظیم انرژی خورشیدی باشیم.