یک‌شنبه 30 دی 1403

جزئیات طرح شفافیت قوای سه‌گانه از زبان یک نماینده مجلس / مصوبه مجمع تشخیص به شورای نگهبان رفت

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
جزئیات طرح شفافیت قوای سه‌گانه از زبان یک نماینده مجلس / مصوبه مجمع تشخیص به شورای نگهبان رفت

جوکار گفت: در بخش شفافیت آرا، آرای نمایندگان مجلس شورای اسلامی، هیأت وزیران، شوراهای اسلامی شهر و روستا، کلیه شوراهای عالی کشور و کمیسیون‌ها شفاف می‌شود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدصالح جوکار رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی، در تشریح مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره طرح شفافیت قوای سه‌گانه، نهادها و سایر دستگاه‌ها گفت: این طرح پس از گذشت دو سال رفت و برگشت به تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام رسید.

وی در گفتگو با فارس افزود: تمام بخش‌های دولت، مجلس شورای اسلامی، برخی از بخش‌های قوه قضاییه، تمام دستگاه‌ها و نهادهای خدمات رسان عمومی شامل قانون شفافیت می‌شود. کلیه دارایی‌ها، حقوق کارکنان، نحوه جذب افراد، واگذاری‌ها، تسهیلات پرداختی از طرف بانک‌ها و کلیه مواردی که جنبه عمومی دارد مقرر شد که شفاف شود.

رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس تصریح کرد: در بخش شفافیت آرا، آرای نمایندگان مجلس شورای اسلامی، هیأت وزیران، شوراهای اسلامی شهر و روستا، کلیه شوراهای عالی کشور و کمیسیون‌ها شفاف می‌شود.

وی گفت: در ماده 5 این قانون آمده با کسانی که شفافیت را رعایت نکنند برابر قانون مجازات اسلامی برخورد می‌شود. شفافیت مجمع تشخیص مصلحت نظام و هیئت عالی نظارت مورد اختلاف بود چون شفافیت مجمع خلاف اصل 112 قانون اساسی بود از متن قانون خارج شد.

جوکار تصریح کرد: در مواردی که خلاف امنیت کشور باشد و منافع اقتصادی کشور به خطر بیفتد دستگاه‌ها اعلام می‌کنند شفافیت در این موضوعات نباشد؛ درباره این موضوع مقرر شد که شورایی شش نفره، متشکل از وزیر اطلاعات، معاون حقوقی رئیس‌جمهور، دو نفر به نمایندگی رئیس قوه قضاییه و دو نفر هم از اعضای کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس تشکیل شود.

وی اظهار کرد: جلسات کارگروه با حضور حداقل 5 نفر از اعضا رسمیت می یابد و تصمیمات آن با رای اکثریت معتبر است. این کارگروه موظف است حداکثر ظرف سه ماه در خصوص درخواست فوق اعلام نظر نماید. در صورت نیاز این مهلت برای دو ماه قابل تمدید است. عدم تصمیم گیری و اعلام نظر از سوی این کارگروه در مهلت مذکور، به منزله عدم تایید درخواست تلقی شده و رئیس دستگاه ذی ربط یا وزیر مربوط موظف است نسبت به انتشار داده ها و اطلاعات موضوع این ماده اقدام نماید.

جوکار تصریح کرد: به جز موارد فوق، در مواردی که به تقاضای بالاترین مقام دستگاه اجرایی همراه با دلایل مستند و مستدل و تشخیص هر یک از روسای قوای سه گانه انتشار داده ها و اطلاعات موضوع این ماده و مرتبط با آن دستگاه، مغایر مصالح عالی نظام باشد، تصمیم گیری در این خصوص حسب مورد صرفاً با رئیس قوه مربوط است.

رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس در پایان خاطر نشان کرد: مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز برای اعلام نظر شورای نگهبان ارسال شده است.

27218

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1873827