یک‌شنبه 30 دی 1403

جزئیات مهم درباره قیمت گوشت / عرضه دام صعودی می شود؟

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
جزئیات مهم درباره قیمت گوشت / عرضه دام صعودی می شود؟

در حالی که یکی از مقامات وزارت جهادکشاورزی اعلام کرده است که در فصل بهار و تابستان سال آینده، به دلیل افزایش زایش و پرواربندی، تقریباً 25 درصد افزایش عرضه گوشت نسبت به سال گذشته خواهیم داشت، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک اعتقاد دارد که این افزایش تاثیری قابل توجه در افزایش جمعیت دام و عرضه گوشت در سال آینده نخواهد داشت.

علیرضا پیمان پاک، قائم مقام وزیر جهادکشاورزی، چندی پیش اعلام کرد که طبق آمار مرکز آمار، زایش و پرواربندی در سه ماه اخیر نسبت به سال گذشته 25 درصد افزایش داشته است. این به این معناست که در فصل بهار و تابستان سال آینده، 25 درصد افزایش عرضه گوشت نسبت به سال گذشته خواهیم داشت. او تأکید می‌کند که این افزایش در عرضه گوشت تنظیم کننده بازار است و تأثیرات مثبتی در کاهش قیمت‌ها خواهد داشت بنابراین، بر اساس اظهارات علیرضا پیمان پاک، افزایش عرضه گوشت در فصل بهار و تابستان سال آینده توانایی تنظیم بازار را دارد و می‌تواند به کاهش قیمت‌ها کمک کند.

در این راستا و در پاسخ به این سوال که آیا افزایش زایش‌ها در پاییز می‌تواند منجر به افزایش عرضه دام و گوشت در بهار و تابستان سال آینده شود؟ افشین صدر دادرس - مدیرعامل اتحادیه دام سبک کشور گفت: بر اساس گزارش‌های مرکز آمار ایران جمعیت دام سبک کشور در تابستان امسال 60 میلیون و پاییز 62 میلیون شده است. این یعنی جمعیت دام در پاییز تنها 2 میلیون یعنی 3 درصد اضافه شده است.

وی افزود: معتقدیم که این افزایش 3 درصدی تاثیری در افزایش جمعیت دام و افزایش عرضه گوشت در سال آینده نخواهد داشت. زیرا دام‌هایی که پاییز متولد می شوند شیرسوز هستند یعنی چون مادران آنها نمی‌توانند از مرتع تغذیه کنند و شیر کافی نمی‌خورند بنیه قوی ندارند و وارد گله مولد نمی‌شوند. در حقیقت این دام‌ها تا پایان زمستان امسال کشتار خواهند شد و تاثیری در کاهش قیمت گوشت سال آینده نخواهند داشت.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور تصریح کرد: با وجود بارندگی‌های چند روز اخیر اما وضعیت مراتع برای چرای دام‌ها هنوز خوب نیست و کمبودهای پارسال جبران نشده است.

وی در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود برخی از دامداران دام‌های خود را عرضه نمی‌کنند تا بتوانند سال بعد با قیمت بالاتری عرضه کنند گفت: دام کالایی نیست که در انبار قابل احتکار باشد، دام موجود زنده است که نیاز به غذا، نگهداری، دارو و واکسن دارد. اگر کسی می‌خواهد دامش را نگه دارد باید برای آن هزینه کند، علاوه بر اینکه نگهداری دام بیش از مدت لازم موجب افزایش چربی روی گوشت و پایین آمدن کیفیت آن شده و خریداران این دسته از دام ها را با قیمت پایین تر می‌خرند، گر چه ممکن است گوشت آن را به قیمت روز به مردم بفروشند، در نتیجه نگهداری دام بیش از زمان مشخصی که برای پروار دام لازم است صرفه اقتصادی ندارد.

وی کاهشی شدن قیمت گوشت را منوط به بارش‌های مناسب در زمستان و بهار و تخصیص یارانه هدفمند به خانوارها دانست و گفت: دولت باید به جای پول نقد به مردم یارانه‌ها را به صورت کالایی و به شکل غیرنقدی بدهد که هم یارانه دقیقا به موضوع مد نظر برسد و خرج موارد دیگر نشود و دیگر اینکه تولید داخل رونق پیدا کند و تولیدکننده تشویق به تولید بیشتر و بهتر شود.

دادرس در ادامه گفت: رهبری اعلام کردند که تورم را با رونق تولید مهار کنید اما می‌بینیم که با پرداخت نقدی یارانه‌ها نه تنها تورم کنترل نمی‌شود، بلکه حتی رونقی نیز در تولید دیده نمی‌شود و تمایل و تبلیغ و ایجاد فرصت ها برای واردات گوشت و گوشت وارداتی بیشتر است.

وی در پایان گفت: حضرت امام رحمت الله علیه فرمودند که کشاورزی محور استقلال است و نباید وابسته باشیم. در حالی که با افزایش واردات در بخش گوشت قرمز وابستگی را افزایش می‌دهیم.