یک‌شنبه 5 مرداد 1404

جلیلی: امنیت واقعی باید متکی به خودمان باشد، نه وارداتی

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
جلیلی: امنیت واقعی باید متکی به خودمان باشد، نه وارداتی

عضو شورای عالی امنیت ملی گفت: اگر ما بخواهیم پیشرفتی داشته باشیم یا امنیت واقعی برقرار کنیم، این امنیت باید متکی به خودمان باشد و وارداتی نباشد که روزی بگویند نمی‌دهم یا نمی‌دهم.

عضو شورای عالی امنیت ملی گفت: اگر ما بخواهیم پیشرفتی داشته باشیم یا امنیت واقعی برقرار کنیم، این امنیت باید متکی به خودمان باشد و وارداتی نباشد که روزی بگویند نمی‌دهم یا نمی‌دهم.

به گزارش خبرنگار مهر، سعید جلیلی، عضو شورای عالی امنیت ملی، در گفتگویی درباره پیام‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی عنوان کرد: نکته‌ای که ایشان به آن اشاره کردند، حاوی نکات مهم و راهبردی بود. ایشان فرمودند که ملت سرافراز ایران پرشتاب‌تر از قبل به سمت افق‌های بلند حرکت می‌کند. من عرض می‌کنم که این سه نکته، حقیقتی است غیر قابل انکار و تعارف؛ یعنی امروز آوازه ملت ایران در جهان به سرافرازی شناخته شده است و این موضوع نیازمند توضیح است.

وی همچنین تأکید کرد: باید با شتاب بیشتری حرکت کنیم و در مسیر قله‌ها قدم برداریم؛ نباید به حداقل‌ها اکتفا کنیم، چراکه این همان روحیه انقلابی است. فرض بر این است که چرا در چنین شرایطی این نوید داده می‌شود یا راهنمایی می‌شود که باید با سرعت بیشتری حرکت کنیم و به سمت افق‌های بلند برویم. من معتقدم این یک بحث واقعی است و ان‌شاءالله محقق خواهد شد. این موضوع بسیار مهم است و باید درک مشترکی نسبت به آن شکل گیرد.

جلیلی افزود: برای فهم بهتر این موضوع، لازم است بدانیم اگر بخواهیم چنین باورهایی را داشته باشیم، باید دلایل آن را بدانیم و اقناع شویم که این حرف‌ها حقیقت دارد. چگونه می‌توان اثبات کرد که ملت سرافراز ایران امروز پرشتاب‌تر از قبل به سمت اهداف بلند حرکت می‌کند؟ اگر بخواهیم در سطح ملی به چنین فهم مشترکی برسیم، نیازمند اجماع ملی هستیم؛ باید بدانیم در چه نقطه‌ای قرار داریم.

وی گفت: در همین راستا، یک نمونه ملموس را ذکر می‌کنم تا وضعیت فعلی را بهتر توضیح دهم: رژیم صهیونیستی جنایتکار حمله نظامی گسترده‌ای علیه ما آغاز کرد؛ در جنگ دوازده روزه، هواپیماهای نظامی آن‌ها موشک‌هایی بلند کرده و به اهدافی حمله کردند. هدف چه کسی بود؟ رئیس دانشگاه، استاد دانشگاه یا مراکز علمی ما. ببینید، در تاریخ جنگ‌ها نمونه‌هایی وجود دارد که هدف قرار دادن افراد مشخص باشد اما اینکه هواپیمای نظامی با موشک هدف قرار دهد چه کسی؟ رئیس دانشگاه یا استادان ما را، نشان‌دهنده چیست؟ یعنی حرکت پرشتاب ملت ایران برای دفاع از ارزش‌ها و امنیت خود.

عضو شورای عالی امنیت ملی عنوان کرد این کار چه معنایی دارد؟ چرا چنین اقداماتی صورت می‌گیرد؟ چرا هدف قرار دادن افراد غیرنظامی مانند استاد دانشگاه انجام می‌شود؟ چرا چنین حملاتی صورت می‌گیرد؟ باید تحلیل کنیم چرا دشمن چنین کاری انجام می‌دهد؛ مخصوصاً وقتی حمایت آمریکا و کشورهای اروپایی از این اقدامات آشکار است و آنها با افتخار آن را تأیید می‌کنند.

جلیلی گفت: در زمانی که چنین حملاتی صورت می‌گیرد، شورای امنیت سازمان ملل یا آژانس بین‌المللی واکنشی نشان نمی‌دهد؛ سکوت معنا دار است. کاش سکوت کنند ولی متأسفانه حمایت آشکار هم دارند. چرا برای فردی شب هنگام کنار خانواده‌اش باشد هواپیما بلند کرده و او را هدف قرار می‌دهند؟ چه دلیلی دارد؟

وی خاطرنشان کرد: این حرکت‌ها نشان‌دهنده چیست؟ آیا دنیا ادعای تمدن ندارد اما همچنان شاهد چنین رفتارهای ظالمانه هستیم؟ حمایت آمریکا و اروپا از این اقدامات چه معنایی دارد؟ چگونه ممکن است کشورهای مدعی حقوق بشر سکوت کنند یا حتی حمایت کنند؟

جلیلی گفت: اگر بتوانیم ملت ما - که امروز حقاً ملت سرافراز و آگاه است - درباره این وقایع تحلیل مشترکی داشته باشد، مسیرهای آینده نیز بهتر رقم خواهد خورد. بنابراین لازم است همه ما بتوانیم واقعیت‌های موجود را بفهمیم و بر اساس آن راهبردهای مناسب‌تری اتخاذ کنیم.

عضو شورای عالی امنیت ملی اظهار داشت: من می‌خواهم بگویم این اتفاقات و آن نظم و مناسباتی که این‌ها شکل داده‌اند، در درجه اول نمودش همین است. اما سوال این است که چرا این حرکت را انجام می‌دهند؟ چون احساس می‌کنند این مناسبات در حال پایان یافتن است. چرا به ایران حمله می‌کنند؟ چرا به استاد دانشگاه ما حمله می‌شود؟ چون می‌بینند فردی که درک کرده است این مناسبات قابل اعتماد نیست، نمی‌تواند برای جهان اهمیت داشته باشد و حتی پیشرفت‌آور باشد. بله، برای عده‌ای خاص، ایران و ملت سرافراز و دانشمندش مهم است.

وی افزود: وقتی می‌گوئیم ملت سرافراز، یعنی هم دانشمندش، هم فرمانده‌اش و دیگر مردمش در یک فهم مشترک هستند؛ اینکه اگر ما بخواهیم پیشرفتی داشته باشیم یا امنیت واقعی برقرار کنیم، این امنیت باید متکی به خودمان باشد و وارداتی نباشد که روزی بگویند نمی‌دهم یا نمی‌دهم. ملت ایران شصت سال است از زمان شعار امام خمینی (ره) در سال 1343 درباره کاپیتولاسیون شروع کرده است؛ زمانی که امام گفت «ملت ما ملتی است که برای خودش عزت دارد و احترام»، امروز به نقطه‌ای رسیده‌ایم که دیگر سر این نیست که فقط حقوقمان را به رسمیت بشناسید؛ بلکه امروز خودمان اعلام می‌کنیم در عرصه‌های مختلف پیشرفت می‌کنیم، مقاومت می‌کنیم و از حقوق خود دفاع می‌نمائیم. توانسته‌ایم این مناسبات نادرست را به چالش بکشیم. من عرض کردم که دو سه سال پیش پس از طوفان الاقصی، متوجه شدیم دیگر نمی‌توان ادامه داد؛ مناسبات غلط باید تغییر کند.

در حال تکمیل...