جمعآوری اولین نمونه سنگ مریخی توسط "استقامت"
ناسا با انتشار تصاویری جدید موفقیت مریخ نورد استقامت در جمعآوری اولین نمونه سنگ مریخی را تایید کرد.
به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، این آژانس فضایی در روز دوشنبه در توییتر خود نوشت "گرفتمش" و عکسی نیز از هسته سنگی که کمی از یک مداد ضخیمتر است و داخل لوله مخصوص جمعآوری نمونه قرار دارد، منتشر کرد.
ناسا هفته گذشته اعلام کرده بود که به نظر میرسد این ماموریت به درستی انجام شده است اما کم نور بودن تصویر به دست آمده، باعث میشد که محققان نتوانند از قرار گرفتن نمونه در لوله آزمایش کاملا مطمئن شوند، بنابراین آنها باید تصاویر بهتری با نور بهتر ثبت میکردند و این کار مستلزم زمان بیشتری بود.
اولین تصویر ثبت شده با نور نامناسب
ناسا در توییت جدید خود نوشت: با بهتر شدن نور تصویر میتوان نمونهی جمعآوری شده را در لوله به خوبی مشاهده کرد. هدف بعدی بستن لوله و ذخیره کردن آن است.
سنگی که برای نمونهبرداری مورد هدف قرار گرفت قطعه سنگی به نام "روشه" (Rochette) بود و مریخنورد استقامت از یک مته در انتهای بازوی رباتیک دو متری خود برای حفر کردن سوراخی در این سنگ استفاده کرد.
سنگ "روشه"
پس از حفر سنگ و نمونه برداری از مرکز آن استقامت لوله مخصوص نمونه را پنج بار و هربار به مدت یک ثانیه به لرزش درآورد. این روش که "percuss to ingest" نامیده میشود باعث سرازیر شدن نمونه به پایین لوله و پاک شدن لبههای لولهی آزمایش از مواد باقی مانده میشود.
مریخنورد استقامت در ماه فوریه در بستر یک دریاچه باستانی در دهانه جزرو فرود آمد. ماموریت این مریخنورد جستجوی نشانههای حیات باستانی است. همچنین استقامت در تلاش است تا ویژگیهای زمینشناختی و آب و هوای گذشته مریخ را مشخص کند.
ناسا در نهایت نمونههای جمعآوری شده توسط استقامت را طی ماموریتی مشترک با آژانس فضایی اروپا در دهه 2030 به زمین باز میگرداند. پیش از این اولین تلاش استقامت برای جمعآوری نمونه از سطح مریخ به دلیل سست بودن سنگ انتخاب شده با شکست مواجه شده بود.
لوله پلمپ شده نمونه
انتهای پیام