جمعه 5 بهمن 1403

جمع‌آوری بیش از دو هزار کیلو خشکاله طی یک ماه اخیر

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
جمع‌آوری بیش از دو هزار کیلو خشکاله طی یک ماه اخیر

معاون امور مناطق سازمان مدیریت پسماند گفت: در یک ماه گذشته 2450 کیلوگرم خشکاله در غرف بازیافت مناطق 22 گانه جمع آوری شده است.

معاون امور مناطق سازمان مدیریت پسماند گفت: در یک ماه گذشته 2450 کیلوگرم خشکاله در غرف بازیافت مناطق 22 گانه جمع آوری شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، شادی مالکی معاون امور مناطق سازمان مدیریت پسماند ضمن اشاره به آغاز پویش تولید خشکاله از پسماند از اواخر سال گذشته، از جمع آوری 2450 کیلوگرم خشکاله در غرف بازیافت مناطق 22 گانه طی یک ماه گذشته خبر داد و گفت: بیش از یک دهه است که شهروندان تهرانی پسماندهای قابل بازیافت همچون کاغذ، شیشه، پلاستیک، باطری و... را پس از جداسازی از پسماند تر به غرف بازیافت تحویل می‌دهند و در طرحی نوین نیز طی چند ماه گذشته پس از آموزش و فرهنگ‌سازی از شهروندان خواستیم که پسماندهای تر خود را پس از خشک و آماده سازی به غرف بازیافت ارائه دهند.

مالکی افزود: زباله‌های تر شامل پوست میوه و پسماند سبزیجات پاک شده پس از قرار گرفتن در فضای مناسب، خشک شدن و تخلیه در ظرف یا کیسه مناسب قابل ارائه به غرفه‌های بازیافت بوده که این کار علاوه بر جلوگیری از ایجاد بوی بد در محل نگهداری پسماند، سبب کاهش حجم و وزن زباله ورودی به مجتمع پردازش و دفع آراد کوه خواهد شد.

او ضمن ابراز خشنودی از تعامل شهروندان دوستدار و حامی محیط زیست در این پویش خاطر نشان کرد: در این پویش پسماند آبمیوه فروشی‌ها و میوه فروشی‌های منتخب توسط نیروهای سازمان مدیریت پسماند جمع‌آوری و تحویل تشکل‌های مردمی و پسماند صفری ها می‌شود و آنها پس از انجام فرایندهای لازم جهت تهیه خشکاله به مصرف دام می‌رسانند.

به گفته وی؛ کاهش شیرابه در پسماند شهری و عدم آلودگی زیست محیطی حین نگهداری و حمل پسماند، کاهش مصرف پلاستیک به عنوان کیسه زباله وکاهش حجم و وزن پسماند و همچنین منافع اقتصادی آن برای شهر و شهروندان از جمله مزایای تولید خشکاله است.

معاون امور مناطق سازمان مدیریت پسماند با اشاره به پاسخ پر شور شهروندان به این طرح و انعکاس تلاش تشکل‌های مردمی و پسماند صفری ها به منظور فرهنگ سازی و آموزش شهروندان، در این خصوص گفت: با وجود اینکه تهیه خشکاله نیاز به وقت و زمان خاصی دارد، با این اقدام می‌توانیم چندین برابر در وقت و زمان جمع‌آوری، پردازش و دفع مقادیر زیادی از پسماند صرفه‌جویی کرده و در عین حال با این تفکر زیست محیطی موجبات ارتقا محیط زیستمان را فراهم آوریم.